Зад напрежението в Казахстан стоят реформи

Цените само запалиха натрупалото се напрежение, смята Чавдар Стефанов
7 яну 2022 16:11, Ния Христова
56

 

Казахстан поиска военна помощ отвън, за да се справи с напреженето и протестите в страната от последните дни. 
 
"Всичко се разви светкавично и не мисля, че някой е учуден. Всяка смяна на властта кара хората да търсят по-добър живот, иначе можем да го наречем като преврат", заяви журналистът Чавдар Стефанов в ефира на Bulgaria ON AIR.  
 
"Цените са запалката, която е запалила натрупаното напрежение, свързано с един олигархичен път", посочи журналистът. 
 
Според него Москва определя хората, които искат свобода и демокрация, като "терористи". 
 
"Не се знае дали последната дума ще бъде на казахстанския президент, но зад това напрежение стоят реформи", заключи гостът. 
 
Вижте целия разговор във видеото. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Назърбаев държеше всичко в свои ръце т.е. на Путин
34
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не грешиш нещо бе, приятелю? Друг има навика да освобождава страните от изброените от теб неща, не Русия. Русия ли ни освобождава в момента от нашето злато? _________________ русия "освободи" половин Европа и ни държа като в концлагер, източвайки целите държави! Десетки години ни освобождаваше от собственост, архиви, интелигенция, ресурси, уран, злато и т.н., а напоследък и от история, азбука, език. Разровете и покрай собствениците на фирмата, за която пишете .
33
2
 
3
 
! Отговори
Годжул преди 2 години
Когато започнаха съдебните процеси срещу предходното прозападно правителство, което забрани руският език, смени кирилицата с латиница и подари ресурсите на страната на американски фирми, тогава краварите задействаха отрочетата си в Афганистан и източна Сирия и се опитаха да повторят сценария от Ирак, Сирия, Либия, Йемен... ОДКБ защити стратегическите обекти, терористите бавно и сигурно биват унищожавани от казахстанския спецназ. Красота
32
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Откровенно антикитайска операция, след фактически купеният от китайците Крим при Янукович и доста инвестиции в Белорус. Като не щете Сила Сибири, сега ще ви гушнем нефтопроводът от Казахстан. Мисля, че този път китайците няма да премълчат. На границата им е.
31
2
 
3
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 2 години
"Москва определя хората, които искат свобода и демокрация, като "терористи"? А как се определят хора, които палят коли и сгради и ограбват магазини. В САЩ когато мародери разграбват магазини (например след наводненията в Луизиана), собствениците се събират на група пред тях и направо вадят пистолети и стрелят. А коментарът е "Вземат закона в свои ръце".
30
6
 
4
 
! Отговори
ME преди 2 години
И как ще накара някой цялата страна да се вдигне на революция просто ей така? Глупости са, че САЩ имат някакъв пръст в тази работа. Просто, на хората вече до гуша им дойде от всичко и малка искра ги накара да излезнат по улиците.
29
3
 
4
 
! Отговори
ха-ха преди 2 години
Хайде холан,размина се,Путин въведе ред.Само казахстански мигранти ни липсваха-хем жълти,хем мю*слита.
28
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много бързо налучка " отговора" другарят!-:) Само че ако го попиташ ,нужни ли са реформи в ЕС спрямо " политиката" си към Америка и ,НАТО ще си замълчи!-:)))Ами това е когато очакват от теб " отговори" с предизвестен край!-:((((
27
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пореден опит за "демократизиране" на другомислеща държава по американски модел.Но Русия няма да даде своите и да им поднесе втора Украйна отново...Който има очи и уши и най-вече може да мисли - разбира за какво става дума.
26
7
 
14
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 2 години
Вчера в Казхстан влезе Подмоскивная ВДВ, и днес мирът ва страната е възтановен ! Терористите които безчинстваха, палеха и убиваха са елиминирани!
25
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва накрая да дойде Си и да внесе ред. Пу трябва да разбере, че в тая държава няма думата. Газпром - също.
24
14
 
5
 
! Отговори
Ами, да... преди 2 години
ПРЕДИ ГОДИНИ, ЕДИН С ЕДНА "ЧЕСНА", СЕ БЕШЕ ТЕЛЕПОРТИРА НАПРАВО ПРЕД КРЕМЪЛ.... И НИКОЙ НЕ ГО РАЗБРА, КАК ГО Е НАПРАВИЛ..... И ТОГАВА ИЗВОЛНИХА ЦЕЛОТО КГБ НА СССР.. ОТ НЕКАДЪРНИЦИТЕ....ХАХАХААА
23
15
 
3
 
! Отговори
Само питаме преди 2 години
ТИЯ 20-хил.човека у КАЗАХСТАН, ДА НЕ СА ТЕЛЕПОРТИРАНИ ОТ ЦРУ, БЕ.... ХАХАХААА.... СИГУРНО ЯНКИТЕ ИМАТ И ТАЯ ТЕХНИКА.УТРЕ МОГАТ ДА ТЕЛЕПОРТИРА И ВОЙСКИ НА ЧЕРВЕНИЯ ПЛОЩАД.... КВО ШЕ ПРАЙ ДЖУДЖИ ТОГАВА...??!!....ШЕ ГО СНЕСЕ ЛИ....???
22
3
 
18
 
! Отговори
САЩ са преди 2 години
Така ли викат вече на Украинският сценарий "реформи "
21
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чавдарче, на теб ли да всярвам или на Си Джин Пин, който казва, че външни сили подстрекават безпорядъка в Казахстан?
20
13
 
3
 
! Отговори
Само питаме: преди 2 години
КОЛКО ЛИ ЩЕ СТРУВА НА АЗИАТСКИЯ ПАЗАР, ПАРЧЕ КОЖА ОТ БЯЛАТА РУСКА МЕЧКА...ХАХАХААА..... ??!!
19
5
 
2
 
! Отговори
Хохохоооо... преди 2 години
Пазара на оръжие в Централна Азия вече е отворен..... Хората чакат поръчки!!!! СЕГА ВЕЧЕ, КИТАЙ И АФГАНИСТАН....ЩЕ СЕ "РАЗШИРЯВАТ" вместо ЕС... ХАХАХААА....
18
15
 
6
 
! Отговори
КАЗАХСТАН Е ГОЛЯМ... преди 2 години
Много окупационни воиски, ще са нужни на ДЖУДЖИ.... ЩЕ му е скъпо това упражнение---ТОВА НЕ Е КРИМ...
17
6
 
5
 
! Отговори
Лелее СМЕХ.. преди 2 години
КВИ ТЕРОРИСТИ, БЕ....... 20хил.човека - - ТОВА ТЕРОРИСТИ ЛИ СА....ЩО НЕ СА ГИ ПИТАЛИ ОТКЪДЕ СА ДОШЛИ.... ХАХАХААА
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да им го напазарят . Спотовия пазар да определя цената на газа като при нас . ,,Пазарни,, цени и ,,ценности,, да видят хубу ли е . Щото едни ползват а всички плащат като парното на софиянци . За тва пазара ,пазара . *** била двойна цената . Ми то и парното на софиянци е двойно ама пр.о.стите плащат половината.