Северна Корея изстреля поредната си ракета

Тя е била насочена към Японско море
17 яну 2022 07:46, Нели Христова
22
Северна Корея изстреля поредната си ракета
Снимка: БГНЕС

КНДР е изстреляла неидентифициран снаряд към Японско море, съобщи информационната агенция Ryonhap, като се позова на Обединения комитет на началник-щабовете на Южна Корея.

"Обединеният комитет на началник-щабовете на Южна Корея съобщи за изстрелването", предаде агенцията.

Пентагонът заяви, че САЩ искат да обсъдят спорни въпроси със Северна Корея.

Това е четвъртото изстрелване на ракета от Пхенян за тази година. Предишните се проведоха на 5, 11 и 14 януари. В първите два случая Северна Корея заяви, че успешно е тествала хиперзвукови ракети. На 14 януари от железопътен ракетен комплекс са изстреляни две балистични ракети с малък обсег на действие.

Предполага се, че изстреляна от КНДР днес балистична ракета е паднала в Японско море извън изключителната икономическа зона на Япония, съобщи агенция Kyodo, като се позова на правителствени източници.

Бреговата охрана на страната е предупредила риболовните кораби в района да бъдат внимателни и да не се приближават до останките, ако бъдат открити.

На пресконференция Хирокадзу Мацуно, генерален секретар на кабинета заяви, че в момента Япония продължава да анализира информацията за изстрелването. По думите му не са регистрирани нанесени щети по японски риболовни кораби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единствения дебел севернокореец като обеднее достатъчно и почва поредния комунистически цирк с ракетите,че да се стигне до преговори и да изпроси малко пари от запада та хептен да не умрат от глад.
17
1
 
6
 
! Отговори
Дякона преди 2 години
С.Корея е патила от янките .САЩ с безогледните си бомбардировки през 1950-53 почти преполовиха населението и. Северна Корея сега е много по -силна от преди Има главозамайващи военни успехи.И един ден ще се обедини с Южна Корея.. На запад има централи за фалшиви новини. И по адрес на С,Корея какво ли не се изписва. И слугите им в България с охота поместват тези фалшиви новини за Корея,за Китай,за Русоя и за други страни които не коленичат на янките.
16
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За какво пишат тези новини, като те не са стреляли по цели. Виж ако ударят Токио или Сеул ще стане интересно. Тогава да пишат, защото цените на електрониката и колите ще скочат веднага. Имаче аз съм за Ядрена война,за да видим какво само си мерят.
15
0
 
10
 
! Отговори
Аре стига! преди 2 години
Силно се съмнявам, че 90% от населението на северна Корея е наясно, че съществува държава наречена България, но ние през ден ги сатанизираме. Кой севернокореец, кога, как, защо е причинил злина на Бългрия??? За чий "ешек-сики" е тази пропаганда?!
14
1
 
7
 
! Отговори
Ъхъ до 15 преди 2 години
Да, да, няма какво да ядат пък някак са в ТОП 10 на световните износители на плодове. Умират от глад, пък според СЗО средната продължителност на живота в северна Корея е със 7 години /!!!/ по-висока от тази в България. От глад си увеличиха населението с 10 милиона за 30 години.
13
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те нема какво да ядът, взели ракети от трактори да изтрелват, естествено в неутрални води :)))
12
1
 
7
 
! Отговори
Комунист до 9 преди 2 години
Що ли не се сещам в световната история комунист да е ял бой? Или да загуби война. То северна Корея не е точно комунизъм ама кога комунистическа държава е загубила война? СССР ли? Виетнам ли? Куба ли? Венецуела ли?
11
0
 
12
 
! Отговори
Хайде, хайде преди 2 години
Северна Корея е практически непревземаема при конвенционални военни действия. При деленето на кореите на нея и се падна планинската част от полуострова. Е пък си спомнете Авганистан и си мислете за северна Корея. За ядрен удар не си мечтайте, че там има ясен и подписан договор с Китай, който ще отговори. Ким просто е непревземаем и САЩ го знаят много добре.
10
1
 
10
 
! Отговори
до 9 преди 2 години
И от кого точно "ще яде боя" Ким? Я дай пример. Кой точно в света би му се озъбил реално? а?
9
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много стреля. Като почне война и ще яде боя , кято всеки друг комунист. Ракети имат всички. Много други неща трябват, за да спечелиш война. Особено в днешно време. Комунистически циркове
8
1
 
2
 
! Отговори
Русия преди 2 години
Ултиматума цъка наркуманци
7
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единствения дето му обърна внимание на Кимчо, беше Тръмпи, обаче това беше реклама, не беше сериозно :))) Иначе да си стрелкат ракетите от тракторите, нема проблем, просто фишек :)))
6
4
 
12
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 2 години
Чест и адмирации, МАРШАЛ КИМ ЧЕН УН! Най-великият ръководител, стратег, дуржавник, пълководец и баща ! ДА ЖИВЕЕ МАРШАЛА !
5
2
 
2
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
Бракониери в японски води:)
4
3
 
5
 
! Отговори
x преди 2 години
Ким *** краварите докато хакерите му отмъкват крипто валутите на Запада.
3
0
 
5
 
! Отговори
не разбрал преди 2 години
В каква посока?!
2
0
 
13
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Е и?
1
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имат, стрелят.