57% от турците не одобряват политиката на Ердоган

Повечето от анкетираните подкрепят близки отношения с Русия
23 яну 2022 16:44, Нели Христова
56
57% от турците не одобряват политиката на Ердоган
Снимка: БГНЕС

Мнозинството турци не подкрепят политиката на президента Реджеп Тайип Ердоган. Това показват данните от социологическо проучване, организирано от базирания в Анкара център за изследване на общественото мнение МетроПОЛ.

40,7% от анкетираните са заявили, че одобряват действия на държавния глава, докато 57% са на обратното мнение. 4,9% не са отговорили на този въпрос.

Мнозинството от запитаните смятат, че във външната си политика Анкара трябва да даде предпочитание на Русия и Китай, а не на САЩ и Европейския съюз. 39,4% смятат, че отношенията с РФ и КНР трябва да се развиват приоритетно, 37,5% предпочитат САЩ и ЕС. 23,1% са отказали да отговорят на този въпрос.

Най-много привърженици на отношенията с Москва и Пекин има сред привържениците на управляващата Партия на справедливостта и развитието, както и сред привържениците на нейния коалиционен партньор Партията на националистическото действие.

Допитването е проведено от 8 до 12 януари в 28 турски провинции. В него са участвали 1508 души. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
1
 
! Отговори
ГОЧО преди 2 години
В медиите се пишат само 1партенки1!! Много интересно се получава, когато говориш лично с хората в турция и после прочетеш такива безмислици в някоя медия! Медиите съществуват единствено за да си плати някой и те да пуснат някоя 1партенка1 , а 1малоумниците1 веднага придобиват мнение!
26
1
 
2
 
! Отговори
И какво от това? преди 2 години
И в БГ малко над 20% от всички избиратели гласуваха за Радев,но му слушахме артилерийските салюти,сякаш е Байдън.Скъпотия,инфлация,намалени доходи, а от Киро и сие-хилене,кино и популизъм.Светът отива накриво.И какво от това?
25
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що бе, Ердо Изтрещяка е върхът! Нека чaлнатият маHафин води още дълги години страната Пуйка към тъмни дълбини!!! Това ще е само на добро за нас, всичките съседи на Пуйка. И полека-полека - ха Кюрдистан на изток, ха Арарат обратно на Армения, ха егейските градове и Константинопол обратно на Гърция, ха Тракия пак на нас. А селджуките да си се върнат в дупките, от които изпълзяха преди 1000 години.
24
13
 
3
 
! Отговори
Да идва шериата преди 2 години
Аллах да те води и брани, рейс. И ние след теб, ИншаАллах до победата на шериата в целия свят.
23
10
 
13
 
! Отговори
антипюскюл преди 2 години
До Сюлейман пашаЧе кога турция е била велика държава? Та тя няма и 100 години съществуване и вече "велика". Ха ха ха. Май не знаеш кога е създадена? Да ти кажа 1923 г. и може и да не направи 100 години, защото е предсказано, че ще се разпадне на 3-4 части, а истанбул отново ще е Константинопол. Ама ти я възхвалявай да не ти окапе пюскюла.
22
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че то повече от 80% от българите Не одобряват фигуранта, ама...
21
5
 
9
 
! Отговори
Изборен Фалшификатор преди 2 години
Ердо е като Боко, никой не го харесва ама на изборите все за него гласували..ХА-ХА
20
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Умен турчин още не се е родил и навярно няма да се роди .
19
5
 
5
 
! Отговори
То и в България преди 2 години
резултатите ще бъдат същите. А като почнат да отстрелват натовските бази в България, процентът на натофобите ще се увеличи драстично.
18
9
 
3
 
! Отговори
Осман преди 2 години
До ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА - Пожелавам ти бавна и мъчителна смърт. И приятна вечер. С недорачзвити чоловекоподбни не може да се говори. Направи услуга на човечеството - не се размножавай.-Тази услуга най-добре я правите вие! Вече сте експерт в това и никой не може да ви изпревари!
17
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГРАД КОЗЛОДУЙ Хора товае ужасно ще се метна уДУНАВА
16
5
 
8
 
! Отговори
На тъпите преди 2 години
народи им трябва диктатор, те не могат да решават,, всичките балкански,руския свят и Анадола сме такива!
15
8
 
6
 
! Отговори
Съсед преди 2 години
Да поддържаш Китай или Русия си е равно на неграмотност и самоубийство. Някакъв мюсюлмански комунизъм.Да избират свобода или комунизъм.Тяхна си работа.
14
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Утре като се събудя лирата да не добавила една нула отзад в следствие на прозорливата политика на Ерджолан?
13
5
 
0
 
! Отговори
23 преди 2 години
Няма нещо като кюедско място в Турция така както Македония
12
3
 
9
 
! Отговори
Мда преди 2 години
Ердоги трябва да остане на власт още 10 години или поне докато на евроджендърите им отмине безумната идея да приемат Турция в ЕС. .
11
6
 
3
 
! Отговори
И аз преди 2 години
Искам да емигрирам на топло в Белек или Сиде, ама кюркче хич билмиорум.
10
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво прави то 43% *** бе да се спасяват сега за тях ли тръгнахме да мислим
9
5
 
10
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Само товарищ путин, Ким чен Грух и Си Дзинпин са одобрявани на 100% от населението, следват ги Лукашенко и нашият преЦедент радеФ, които са одобрявани на 70% и повече, и ако при другите лидери е в сила всенародната любов в нашият случай тя е подкрепена и с машините на Мадуро ... !!!
8
5
 
6
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Откакто Реджеп Ердоган се възпротиви на решението на Доналд Тръмп да признае град Йерусалим за столица на Израел - евреите му предизвикаха спад на лирата и му преброиха дните...