Командващият германските ВМС подаде оставка

Нарекъл глупост идеята, че Русия иска да навлезе в Украйна
331
Командващият германските ВМС подаде оставка
Снимка: БГНЕС

Командващият Военноморските сили на Германия вицеадмирал Кай-Ахим Шьонбах подаде оставка, след като беше подложен на критики, защото заяви, че Владимир Путин иска уважение и Киев никога няма да си върне анексирания от Москва полуостров Крим, предадоха световните агенции.

"Поисках от министърката на отбраната Кристине Ламбрехт да ме освободи незабавно от заеманата длъжност", се казва в изявление на адмирала. "Министърката прие искането".

Освен това вицеадмиралът беше нарекъл глупост идеята, че Русия иска да навлезе в Украйна.

Това, което Путин иска, "е да бъде уважаван", заяви военният във видеозапис, разпространяван в интернет, който беше заснет на среща на група за анализи, провела се в петък в Делхи. "Лесно е да му се даде уважението, което иска и което
вероятно заслужава", добави Шьонбах. Той определи като глупост идеята, че Русия иска да започне инвазия в Украйна.

Следобяд вицеадмиралът се извини, като нарече изказванията си необмислени. "Това беше очевидно грешка", добави той в Туитър. Но в изявление по-късно вечерта той обясни, че е подал оставка, "за да не нанесе допълнителни вреди на германския флот и особено на Федерална република Германия".

Следобед германският посланик в Киев беше призован във външното министерство по повод изявлението на генерала, което украинските власти окачествиха като "напълно неприемливо"./БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още по темата: германияармия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До голямата заплаха 198 Е хайде де, целия свят чака тоя залп който ще довърши империята на злото от 20 век, тюрмата на народите от 19 век и жандарма на Европа от 18 век.
143
4
 
14
 
! Отговори
голямата заплаха преди 2 години
На "мотивирана " армия на урките и дават два три ракетни залпа и два дни беганье! и ТОЛКОВА! Американофилите - приемете нашите подигравли и освиркване. Кофти отбор сте си избрали!
142
8
 
15
 
! Отговори
НАТО митология преди 2 години
До Анонимен: "Украйна е голяма заплаха за Русия." Да бе! Затово всички НАТО подстрекатели гледат да стоят колкото се може по-далече, че ако тръгне мечката може и до тях да стигне! И силно подкрепят Украйна морално, както и със музейно оръжие. То затова урките говорят за "голи ръце"! :):) Но ти си вярвай - пропагандата е силен наркотик!
141
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тук също имаме подобен тарикат.Казва се Красимир К. Абсолютно същите приказки плямпа.Оставка!
140
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна е голяма заплаха за Русия. Командващия украинските войски Генерал Плюсак заяви вчера че украинците са готови с голи ръце да разкъсат таваришч Путин. А както всички знаят включително и мистър Байдън "Рассия Эта Путин и Путин эта Рассия". С една дума заплахата на Украйна е директно към Рассия. Разкъсването с голи ръце на таваришч Путин ще бъде тежък и непрежалим удар и по българското русофилство. Това пък определя антиукраинската пропаганда бликаща денонощно от българската русофилщина.
139
3
 
6
 
! Отговори
Само отговарям преди 2 години
До Само питам: Истината е една.Ако руснаците я казват - нищо не се случва. Докато на Запад, ако кажеш истина и ти се случват разни работи! Ако руснаците казват либерастични лъжи, минават десетилетия докато нещо им се случи, ако на запад говорят лъжи - нищо не се случва. Това е!
138
1
 
15
 
! Отговори
Забелязвате ли? преди 2 години
Снимката: Путин, съдържанието - "Шьонбах подаде оставка, след като беше подложен на критики, защото заяви, че Путин..." ! Забелязвате ли под-съзнателната манипулация? СТИГА СТЕ НИ РАБОТИЛИ БЕ ЕЙ!
137
2
 
13
 
! Отговори
Манафейко: преди 2 години
Ей т`ва са "демокрация" и "плурализъм" в действие - казваш истината (или поне по-голяма част от нея?) и ти искат оставката!
136
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неолибералите сурнат зорлем Европа към погром... ...ако изобщо може да се говори за Европа вече?
135
3
 
16
 
! Отговори
Киндзадза преди 2 години
Един от малцината, които се опълчиха на диктатурата на демокрацията. Каза истини и не агитира за война. Не му простиха либералопитеците. Основният разпространител на "новината" за "нахлуването" на Русия е...Локхийд Мартин, над 6000000 платени съобщения. Същите тези, които през последните 3 г. доставиха "помощ" за украинският народ, под формата на оръжия за масово поразяване. Помощ чрез въоръжаване....Това е проклятие за Украйна. А нас демократично ни разоръжиха и сега сме техни роби, територия.
134
1
 
19
 
! Отговори
Да знаете че: преди 2 години
Германия ОТКАЗА да доставя оръжия на Украйна, а също не позволи на Естония да изнася даденото и оръжие към Украйна. Там мислят не точно каквото мисли чичо Сам.
133
0
 
9
 
! Отговори
Айдее! преди 2 години
Там стигнаха комунизма!
132
4
 
22
 
! Отговори
Свободата на словото преди 2 години
Западната свобода на словото в действие! АКо кажеш истината - уволняват те!
131
16
 
9
 
! Отговори
Анти КГБ преди 2 години
И как може да уважаваш един тиранин Педерутин? Дето плаща милиони на предатели от други държави а народа му тъне в мизерия.
130
5
 
16
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
До прос'така 177Добре, че не всички БЪЛГАРИ са били като бабите ти, та не са чакали автономия в рамките на Османската империя, а са възстанали... в резултат на което е имало Истанбулска конференция. И добре, че Русия е решила да накара Турция да изпълни решенията, а НЕ Е МЪЛЧАЛА ЛИЦЕМЕРНО като западните партньори... както мълчат сега за Минските споразумения. Русия ТРЯБВА да накара режима в Киев да ги изпълни.
129
2
 
6
 
! Отговори
ЦИНИК преди 2 години
Ко ша има войнъ ,язе сакам преди дъ почне да го исула на комшийката от е млада и могу ми аресва ! Па после ко ще и свето а свърши !
128
7
 
19
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Натовците ВИНАГИ са били антибългарски про'стаци работели срещу Бъргария и българите. Няма НИТО ЕДНО изключение.
127
6
 
12
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Извършва се пълзящ преврат и пяната с всичката гн'ъс излиза отгоре. Резултат на 30 изпро'стачаване на матряла в ЕС. Явно наистина иде време за прочистване на авгиевите обори.
126
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До Я - напротив, потвърждавате точно това, дето писах, че няма империя, дето да е на страната на малкия. Никъде не съм писал, че България е била на Берл. конгрес, четете внимателно. Не съм ни русофоб, ни русофил, защото фил и фоб не са твърде добра атестация, а са по-скоро медиц. понятия.
125
0
 
11
 
! Отговори
SS преди 2 години
Почва да ми намирисва леко на война ! Дано не замирише на изгоряло и м*рша ,че тогава лошо !