НАТО не може да даде гаранция на Русия, че няма да се разширява

Това заяви германският канцлер Олаф Шолц
23 яну 2022 17:53, Нели Христова
209
НАТО не може да даде гаранция на Русия, че няма да се разширява
Снимка: БГНЕС

НАТО не може да гарантира, че няма да се разширява с нови страни. Това заяви германският канцлер Олаф Шолц в интервю за вестник „Зюддойче Цайтунг“.

„Всички знаем, че трансатлантическият отбранителен алианс е необходим. Като демократични държави ние обединяваме в рамките на НАТО нашите интереси в сферата на отбраната“, подчерта германският канцлер.

Шолц подчерта, че НАТО не може да даде гаранция на Русия, че няма да се разширява в бъдеще.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
1
 
6
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 години
До Надблюдател: Само на теб ти се струва. За да влезе една държава във военен съюз не е достатъчно само тя да го иска. Специално за НАТО ако САЩ не са съгласни, няма как някоя държава да се присъедини. Путин точно в това се опитва да убеди САЩ - че ако Украйна и Грузия се присъединят към НАТО това ще доведе до по-голяма заплаха за тяхната сигурност.
118
4
 
16
 
! Отговори
До наблюдател преди 2 години
България НЕ е заплаха за Русия, но американски бази на Българска територия са заплаха, и ако недай си Боже пламне война, ще Българската територия и всяка друга с американски бази, ще бъде третирана като враг. Ако искаме да го играем неутрални, би следвало постоянно присъствие в България да има само и единствено наша собствена армия, но уви. Репчим се на единия голям (Русия), че сме суверенни, но сме свалили *** на другия голям (САЩ).
117
6
 
5
 
! Отговори
Украински воин преди 2 години
Ще се бием до последна капка кръв !!!
116
9
 
5
 
! Отговори
БАНДЕРА преди 2 години
Живи ще ги одера !!!
115
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-голямата гаранция за сигурност на Русия е да се омете от Украйна. В противен случай вместо гаранции ще получава шутове
114
8
 
3
 
! Отговори
Заминавам преди 2 години
За Украйна,да се бия с руските окупатори !
113
4
 
7
 
! Отговори
До Българин преди 2 години
Браво,просто си гениален!Като спрем да купуваме руска газ може ще сринеме държавата за по малко от година.Коя зодия си?#
112
5
 
9
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 години
До Анонимен 132: Не е имало писмено споразумение. Но протоколи и записи от разговорите има. Точно четири пъти е казал тогавашният държавен секретар Джеймс Бейкър, че ако Русия се изтегли от Източна Германия, НАТО няма и на сантиметър да се разшири на изток. А той, наивникът, взел че повярвал. Но с Путин този номер няма да мине. Какво е приготвил като отговор скоро ще разберем.
111
8
 
7
 
! Отговори
Надблюдател преди 2 години
Само на мене ли ми се струва, че какъв съюз ще участва дадена държава, се взема решение и от самата държава ? Откъде накъде Кремъл щял да взема решения, къде ще участват Грузия или Украйна? Не трябва ли тези държави също да имат мнение? Или агресорът риве, че му била застрашена "националната" сигурност? Колко трогателно? Не ми е и минавало през ума, че България била такава заплаха за националната сигурност на Кремъл! Никога нямаше да се сетя !
110
3
 
9
 
! Отговори
Голата истина преди 2 години
Кви гаранции кви 5 лв.?Цялата истерия с т.н. нахлуване в Украйна ,събитията в Беларус 2020 и тези в Казахстан преди 2 седмици е да се предотврати това което ще се случи след 2 седмици, а именно в Пекин Путин ще подпише договори да трилион долара и ще предаде ресурси и пазар които запъда считат за свои.Сила Сибир 2 ще черпи газ от находищата захранващи ЕС.Китайските автомобилни и електронни компании ще получат безмитен достъп до доминирания от запъдни фирми пазар.Титана,паладий, никела всичко!
109
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен "Сърбия купува газта през газопровоа на българска територия за 200$. България за 800$." Сърбия и унгария в момента купуват руския газ на 795 долара и ако падне под тази сума пак ще го купуват на толкова защото договорите им са безсрочни. Купуваха газ на 290 долара до 31 декември 2021 год когато старите договори изтекоха и сключиха нови с новата цена.
108
2
 
7
 
! Отговори
къдя на къдя? преди 2 години
До Видя се: Пак ли да праща Русия ракети в Куба (или във Венецуела)? И това е начин да се накарат американците да се откажат да разполагат оръжия край границите на Русия и да приемат бивши републики от СССР в НАТО. Да си припомним, че Куба също е суверенна държава (като Украйна) на САЩ бяха готови на война заради руските ракети там.
107
3
 
3
 
! Отговори
До 126 преди 2 години
Значи руснаците показали карти на бойните действия? Е, то се вижда кой се е подготвял за война и кой е агресора!
106
1
 
8
 
! Отговори
Сега се разбра преди 2 години
До Анонимен 121: А, значи няма да отидете. А тогава за какво писахте досега? И кой мислите, че ще отиде. Всички западни "приятели" на Украйна са готови да дадат пари и оръжие, но да воюва никой няма да отиде. И те са сеирджии като вас.
105
6
 
5
 
! Отговори
Видя се преди 2 години
Видя се кой е агресора. Никога не е имало споразумение че НАТО няма да се разширява. Горбачов го потвърди. Сега руснаците ще казват на другите как да се съюзяват за отбрана, от къдя на къдя?
104
0
 
2
 
! Отговори
Нищо ново преди 2 години
До Българин: Съжалявай себе си. Г'лупостите ги постваш серийно и то за жълти стотинки. Трудно е човек да изпадне дотам, че с това да си изкарва хляба.
103
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До тролската дружина То има кой да нарита *** на Путин без да събираме тролската дружина. Просто тролската дружина ще се кефи на шутовете по путинския *** а вие русофилите ще се хващата за сърцата от болка.
102
0
 
0
 
! Отговори
Стига глупости преди 2 години
До Анонимен 120: Хайде, влизай. Чакаме да те видим по новините в психиатрията на четвърти километър.
101
2
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
аз искам мир никои не ме е питал искам ли нато и ес вкарана съм без референдуми сега не желая да ставам жертва на безкраините ам интереси за повече печалби отпродажбата на оръжие на сащ не им пука за украина искат ресурсите на русия амание ще си изпатим защото винаги сме на грешната страна никаква поука от историята
100
8
 
5
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Путин е един объркан човек, който не знае какво да прави. Апсолютен лузър, жал ми е з него, съжалявам го просто.