Белгийската армия в пълна бойна готовност заради Украйна

Готви се за намеса в конфликт между две враждуващи страни
24 яну 2022 11:15, Елка Василева
172
Белгийската армия в пълна бойна готовност заради Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Белгийските въоръжени сили са "в пълна бойна готовност" заради напрежението между Русия и Украйна, съобщават местни медии, като се позовават на изявление на белгийския началник на отбраната адмирал Мишел Хофман.

Адмиралът уточнява, че звената от белгийските въоръжени сили, предвидени за участие в действия на НАТО, трябва да бъдат готови в пълна степен.

Още по темата

По неговите думи това не означава, че ако обстановката се развие неблагоприятно, белгийските сили ще бъдат разгърнати. Хофман пояснява, че военните преразглеждат плановете си за действие и тази оценка е свързана с осигуряването на боевата готовност на съответните подразделения.

Руската заплаха по украинската граница ни тревожи много, допълва адмиралът. Той съобщава, че миналата година в Северно море движението на корабите на руските военноморски сили се е повишило с 30 на сто.

Това ни засяга от политическа, дипломатическа и военна гледна точка, има отношение на стратегическо и тактическо равнище, обяснява Хофман. По неговите думи за разлика от случаите досега, когато войските се подготвят за участие в операция на НАТО или в коалиционни действия, днес се налага да се предвидят дейности за съвместна отбрана при много интензивен сблъсък.

Трябва да разполагаме с подходящите сили, подготвени и способни на издръжливост, които не губят способността да се преместват и да се свързват с командването, готвим се за намеса в конфликт между две враждуващи страни, обобщава адмиралът.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Западняците искат да платят на някого за да воюва с Русия заради техните интереси"Само превратът в Украйна 2014 г, когато си сложиха сегашното марионетно правителство, струва на САЩ 5 милиарда долара
139
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Малко за политика"Западняците искат да платят на някого за да воюва с Русия заради техните интереси." Много умно си го казал. Само не съм много сигурен за плащането, да не се окажат прецакани
138
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Руската заплаха по украинската граница ни тревожи много, допълва адмиралът."Ами то и на руснаците хич не им е приятна амерканската заплаха по украинската граница, те затова са там. САЩ в Украина направи преврат, сложи си свои хора, кани я в нато и трупа въоръжение дори още преди да е влязла в нато. Русия искаше гаранции за безопасност в това отношение - вие не ги дадохте - сега се "тревожете много"...
137
0
 
3
 
! Отговори
Сталин СССР преди 2 години
Белгииската армия, ха ха ха ха тия имат ли армия...Те не знаят към кои пол принадлеват...
136
1
 
2
 
! Отговори
Пешо кръцата преди 2 години
Малииий, плаши ми се коня!
135
1
 
7
 
! Отговори
Този преди 2 години
Тези кога ще си признаят че са, и винаги са били просто дърдорещи свидетели на случващото се
134
3
 
9
 
! Отговори
Пурко преди 2 години
Тия умници от запада(може да се каже и лапада)защо си мислят,че ще има бойни действия на терен.Не,драги ми смехурковци.Ще летят само ракети,пък дали някой ще спечели..........???
133
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толкова дрънкане на оръжие няма да е напразно.
132
2
 
5
 
! Отговори
Русия се забавлява преди 2 години
Мести ешалони с техника насам натам, а запада се сбърква от рефлекси - и то зимата и то на студено! Явно рашките карат по старото правило за водене на спор: "Ако не можете да ги убедите, объркайте ги!"
131
1
 
17
 
! Отговори
В. преди 2 години
Някой помни ли линията Мажино. Непревземаема отбрана на Франция срещу Германия. Франция капитулира за 2 седмици. Немъцът решил да заобиколи през "братска" Белгия. Белгия е прегазена за 24 часа. Това им е последната война. Големи. ... Преди това режели бебешки ръчички за трофей в Конго.
130
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Белгийската армия представлява: 8500 пехотинци с пушки, 41 бр бронирана техника, 200 камиона и джипки, 2 фрегати от средата на 20ти век, 6 противомоинни кораба(никой вече не ползва морски мини), 2 катера, 1 учебен кораб и 1200 "военоморски служителя", 10 изтребителя, 15 военни самолета за превоз на техника, 4 хеликоптера, 70 ракети за близък обсег(Русия не е близо), 1700 военни медика. Останалите 10 000 служителя са цивилни. Общ брой военни 24 000. Простете ми ако не мисля, че ще изплашат Русия.
129
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако реши, Путтин може да затрие Белгия само докато си пие кафетотия подготвяли самолети 😄
128
1
 
4
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: номер 144 За какво и е на Русия да праща 300 ядрени ракети? Къде ти е логиката? Със същия успех би могъл да им прати и компоти от праскови!
127
23
 
5
 
! Отговори
Жоро Сороса преди 2 години
Путин няма топки да нахлуе в Украйна. Сега помпа мускули. но като положението стане сериозно щи подвие опашка.
126
7
 
8
 
! Отговори
българина преди 2 години
Русия може да прати средно 300 ядрени ракети на държава, за Белгия може и 50. Колко самолета имат и за какво са им?
125
12
 
6
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: номер 141 Ми много хора сме ходили, не е като да не сме ходили. Ми мизерия си е, да си кривя душицата ли? Баща ми беше там и общо взето наблюденията му са - колкото по на изток, толкова по-голяма е мизерията. А ти къде си ходил като критикуваш? Точно ти не си ходил, но придиряш че други не били ходили! Ако изобщо си ходил сигурно в Москва и Питер само, но Русия не е само Москва и Питер!Там е хубаво, но само там!
124
9
 
20
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 години
До Анонимен 117: "Русия няма ресурс да застане срещу Запада"? Западът няма ресурс да застане срещу Русия. Западняците искат да платят на някого за да воюва с Русия заради техните интереси. Няма да се намери такъв. Ако Украйна има г'лупостта да започне, Русия ще присъедини към РФ Донбас и Луганск и с това ще се приключи. От запада - самкции, приказки и дотук.
123
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До наблюдател 137 - Ако от опциите да умреш в разкош ИЛИ да продължиш да живееш по някакъв по-нормален - спокойно може да се метнеш от 18-ия етаж още сега
122
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отворко, който наблюдаваш мизерия в Русия, ти поне един път ходил ли си до там? Ако не си ходил, съсредоточи се върху мизерията в България, освен ако не си излизал от София последните години.
121
4
 
3
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: номер 130 Кой нахлува в Люксембург бе, Люксембург е малка европейска държавица, с население по-малко от град София. Военновъздушните сили притежават само два транспортни самолета. Небето над Люксембург обаче се охранява от всичките самолети Боинг снабдени с AWACS на НАТО, а именно 18 на брой машини с AWACS! Всички те са регистрирани именно в Люксембург! Така че полека с нападенията. Това което Бин Ладен успя да направи в САЩ, тук не може да стане!