Блинкен: Украйна може да спечели войната

Не се знае колко дълго ще продължи конфликта
142
Блинкен: Украйна може да спечели войната
Снимка: БГНЕС

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен е убеден, че Украйна може да спечели войната си с Русия.

Пред BBC той заяви, че не можe да каже колко дълго ще продължи конфликтът, но настоя, че поражението на Украйна не е неизбежно.

Блинкен похвали "изключителната устойчивост" на украинския народ.

„Ако намерението на Москва е да се опита по някакъв начин да свали правителството и да установи свой собствен марионетен режим, 45 милиона украинци ще отхвърлят това по един или друг начин“, каза той.

Войната не тръгна така, както може би е планирал руският президент Владимир Путин, добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още по темата: Антъни Блинкен
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако Украйна я бе грижа за нейното население, досега Зеленски трябваше да подаде оставка, да отиде в САЩ, както му предложиха и да остави руснаците да си сложат някой като Янукович. Нали западняците са убедени, че украинците няма да търпят руснаците повече, щяха да им спретнат пак Майдан и да си върнат властта. Тогава какъв е проблема Зеленски да отстъпи? Защо трябва да жертва още цивилни? Или целта е да се вдигне още повече напрежението и мизата срещу Русия. Обясни ни това, трольоо
71
21
 
8
 
! Отговори
God bless the USA преди 2 години
Единствената надежда на свободния свят колкото и глупости да са правили и каквито и проблеми да имат. А потдръжниците на Кси, Ким и Путин да ходят там да живеят, да работят, да почиват да видят кон боб яде ли! Не знам защо колкото и да крещят много обичат да живеят на Запад! Лицемери
70
6
 
26
 
! Отговори
Сатрапи! преди 2 години
САЩ действат като световен сатрап. Обедини се с Англия и Австралия. Инсталира покорни лакеи начело на ЕС и Германия, даде заповед на източно европейските пинчери да лаят, а от тях най гласовито и злобно лаят - българските.
69
4
 
20
 
! Отговори
Равнопосавеност преди 2 години
Украйна има само един проблем и това е клоуна на хунтата. Ако не беше водена от тези хора сега щеше да е просперираща държава, а не полуразрушена. Хората, които запада им пробутва са все едни родолюбци... само дето не си продадоха фабриките за шоколад и правеха милиарди докато обикновенните украинци мизерстват. Защо се налагаше да протестират, че Украйна не е публичен дом? Украйна е важна за запада, като територия, не като хора. А клоуна ще се бие до последния човек за да оцелее той.
68
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този замазан, костюм, стиска палци и се пени, но Путин напредва. Май ги тресе ужас и шок, да не вземе да ги прегази и тях. Не смеят да се включат с наемниците си. Те в Косово едва оцеляха, та срещу Русия не ми се мисли.
67
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може да я спечели само ако г-н Блинкен отиде на фронта лично, вижда се силната му мотивация и хъс, като нищо ще се справи
66
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам колко слаб, некадърен и некомпетентен трябва да си, за да се изцепиш ей така, понеже си "убеден", че някаква Украйна щяла да спечели война срещу едната от двете велики сили. Даже би трябвало да си умопобъркан. И това държавен секретар на САЩ. Ето такива пикльовци като този докараха нещата до безизходица!
65
2
 
15
 
! Отговори
АХА преди 2 години
Дори и да спечелят, което е твръде малко вероятно, Украйна никога няма да се оправи.Това са разрушени домове, обществени сгради, разришена икономика. Няма оправяне от такова нещо. И хората, които избягаха едва ли ще се върнат, макар че твръдят друго. Твърдят го сега и наистина го мислят, но когато се установят някъде и когато видят че там нищо хубаво не ги чака, ще започнят друго да мислят. Само да не стане така Укр да я приемат в ЕС ей така даром и да наливат там от нашите пари.С това не съм ОК
64
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слава на Украйна!
63
1
 
23
 
! Отговори
?!?!?! преди 2 години
Тоя колко е смел след като го дели цял океан и една Европа от Русия, ха ха ха
62
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна отдавна е спечелила войната. И цялата територия да окупира Русия, няма украинец, който да обича вече Русия. Там където видят руски фашистки окупатор, там ще му режат главата.
61
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Писна ми
60
2
 
31
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 2 години
Жди ,надейся,вер.Нека се разбере,че война няма,а има военна операция.Почти няма засегнати инфраструктура,няма повредени,мостове,ж.п.линии,язовирни стени,исторически и културни паметници.САЩ бомбардираха от 1965-1973година Северен виетнам.На особено внимание се"радваха",диги,мостове,язовири,болници,училища,детски градини,жилищни квартали и т.н.Уесморленд беще заявил,че ще върне Виетнам в каменната ера и се твърдеше,че това са единични бомбени удари по избрани цели,как пък не.
59
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може, но въведете поне санкции. Вие и това не правите
58
2
 
32
 
! Отговори
Мнение преди 2 години
Ето така се подклажда и поддържа война. От далече с оръжие, наемници и окуражителни изказвания, нищо че ще доведат до никъде и още жертви
57
2
 
31
 
! Отговори
Сълзи за Блинкен преди 2 години
Нацистите от батальона Азов, активно въоръжени и финансирани от Юесей, са попаднали в котел в Мариупол. Като избиваха цивилни граждани защото говорили на руски беше добре. 8г. Нали Тонка ? Сега съдбата им ще бъде като на 6 та армия при Сталинград !
56
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски може да спечели срещу Путин на танцувален двубой само. Видяхме зеления какво може да направи на високи токчета.
55
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
може и от тотото да спечелите, просто шанса е много малък XD
54
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя ги надъхва яко... Така е, като не е на твоя континент проблема...
53
2
 
32
 
! Отговори
Солтан Грис преди 2 години
Ако не беше решението, руснаците да не ползват бомбадировачи, войната да е свършила. Справка- Сърбия, Ирак и Либия.