Жертви и ранени при удар между влак и автомобил в Унгария

Вагон с 22 пътници е дерайлирал след сблъсъка
5 апр 2022 11:18, Елка Василева
4
Жертви и ранени при удар между влак и автомобил в Унгария
Снимка: архив, БГНЕС

Няколко души загинаха, а други бяха ранени, след като автомобил се сблъска с влак в Унгария, при което дерайлираха вагони, Това съобщи полицията, цитирана от Ройтерс.

Катастрофата е станала на жп прелез в Миндсент, Южна Унгария, близо до границата със Сърбия. "Спасителните дейности още продължават, затова не можем да установим броя на жертвите", заяви полицейски говорител.

Според местния новинарски уебсайт delmagyar.hu при злополуката са загинали седем души. Сайтът публикува снимка, показваща преобърнат вагон и пристигнали линейки на мястото.

Държавната железопътна компания заяви, че след сблъсъка между влака и автомобила е дерайлирал вагон с 22 пътници, от които двама са били тежко ранени, а осем са леко пострадали. Компанията каза, че автомобилът е навлязъл върху релсите, пренебрегвайки пуснатите червени светлини на прелеза, предаде БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наинтегрирали са се май.
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Унгария влаковете не намаляват на прелезите. Ако се движи с 80км/ч. преди прелеза, с толкова го и преминава, ако се движи със 130км/ч. пак същото.
2
13
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
БОГ наказва унгарците,защото избраха фашиста Орбан.
1
6
 
4
 
! Отговори
Започна се преди 2 години
Поредната наказателна акция на спец. сили.Когато Себастиан Курц спечели изборите в Австрия започнаха челно са се блъскат влакове, и да се взривяват химически заводи.Целта всички про руски европейски политици да бъдат смазани.