Кличко към напусналите Киев: Не се връщайте поне седмица

В градовете наоколо има и много мини
19
Кличко към напусналите Киев: Не се връщайте поне седмица
Снимка: БГНЕС

Кметът на Киев Виталий Кличко призова жителите на украинската столица, които са напуснали столицата заради войната, да не се връщат в града "поне още една седмица".

"Първо, има денонощен полицейски час в няколко района на Киевска област. Също така в градовете близо до столицата, където продължават боевете, бяха открити голям брой противопехотни мини, които са опасни", каза Кличко.

"Не изключваме възможността за ракетен обстрел. Да, нашите сили за противовъздушна отбрана работят перфектно. Но всичко може да се случи. Затова моля хората да изчакат малко и да не се връщат", добави той.

Украйна и западните сили поставиха под съмнение обещанието на Русия да намали военната активност около Чернигов и столицата Киев, направено по време на преговорите лице в лице в Истанбул миналия вторник.

Украинските военни също предупредиха, че изтеглянето на руските войски около Киев и Чернигов „вероятно е ротация на отделни части и е с цел да заблуди украинската армия“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
6
 
! Отговори
Българка преди 2 години
Да се махат от държавата ни тия нахалници, а не тук се разпореждат имена на улици да сменяваме пари работа им даваме
13
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много го харесвах като боксьор, но трябваше да си остане такъв. А брат му Владимир - и за боксьор не ставаше.
12
30
 
19
 
! Отговори
Един преди 2 години
Мачкайте прехвалената, фашистка, руска армия. Не позволявайте на империята на злото да диша. Победата е за Украйна. *** може да спечели битката, но войната я загуби. Военнопредтъпниците руски политици ще бъдат съдени за престъпленията срещу човечеството. Хага и нов Нюрнберг..., така се пише история. Твърд отпор и победа за Украйна. Слава на Украйна.
11
20
 
29
 
! Отговори
клхйкл.к преди 2 години
Такива като теб и зеленски направиха така че хората да намразят Украйна и украинците прости фашизирани типове
10
22
 
24
 
! Отговори
НИМРОД преди 2 години
Този се похвали ,че с брат си убили ШЕСТИМА РУСНАЦИ!! НЕЩАСТНИКА НЕ Е ЧЕЛ ТРОЯНСКАТА ВОЙНА И НЕ ЗНАЕ ЗА ТРОЯНСКИЯ КОН. Не с война , а с ПРЕВРАТ ще си отидеш и ти и брат ти!!Спокойствието около Киев е измамно!
9
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как какво търсят. Миротворческа операция в ДНР, и ЛРН на разпасалите се и вземали се за богове бандераджии. Ами на търсят ги навсякъде, за да отговарят за 15000 убити. Та ако требе цела Украйна ще преровят, щом Украинските власти не се справят. Те тъй става когато се самозабрави добитъка. Сега ще страда всичко и всички.
8
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Какви...Каквонтърсят чужди войници в чужда дтржава неповикани от никого. Съд за всички агресори ..... БРАВО БЕ..... КАК СЕ СЕТИ? НЕ СЪМ ТИ ЧУВАЛ ГЛАСЧЕТО КОГАТО САЩ И АНГЛИЯ БОМБАРДИРАХА ЛИБИЯ ? а ЗА 'ПУСТИННА БУРЯ' ЧУВАЛ ЛИ СИ ? АМИ 20+Г. ОКУПАЦИЯ НА САЩ ВЪВ АФГАНИСТАН ? А за американските бомбардировки на цивилни и хилядите убити в Сомалия от миналата седмица ? А ЗА 8Г. УНИЩОЖАВАНЕ НА ЦИВИЛНИ В ДОНБАС ОТ УКРАЙНСКАТА АРМИЯ ? Как така се активизира чак сега ? В КОМА ЛИ БЕШЕ ?
7
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На какъв език го е казал? Питам, щот украинският му е малко труден.
6
7
 
25
 
! Отговори
Кметее...кметеее... преди 2 години
Тоя Кличко дето щеше със брат си да избива пияни мужици със стотици не ИЗБЯГА ли още миналата седмица от Киев ?
5
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не мисля, че мирните украинци които са излез нали от Киев ще се върнат скоро, един път са платили такса за право да излезе от Киев на украински пропуквателни пунктове са на ясно че следващия път, военните ще им сложат по висока такса а не както досега 3000 долара на човек.
4
29
 
14
 
! Отговори
Какви преди 2 години
Каквонтърсят чужди войници в чужда дтржава неповикани от никого. Съд за всички агресори
3
10
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имало много мин, а кой ги е поставил тези мини може би руснаците за да им пречат???
2
15
 
48
 
! Отговори
Грудю преди 2 години
Не се връщайте защото снимаме поредните режисирани новини.Президен клоун, кмет на столицата боксьор ... хохли
1
8
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо да не се връщат, ще искате да нагласите още нещо като от онзи ден ли? Така не ги пускахте хората и да излизат от градовете.