Взрив в хотел в Хавана, осем души са загинали

По първоначални данни експлозията е причинена от изтичане на газ
6 май 2022 22:45, Анисия Иванова
24

Осем души загинаха, а 30 бяха ранени след мощна експлозия в хотел в центъра на Хавана днес. Спасителите отчаяно търсят оцелели сред развалините, съобщи АФП.

Малко след 11:00 ч. от петзвездния хотел "Саратога" в кубинската столица се издигна облак от прах и дим, след като взрив, вероятно причинен от изтичане на газ, откъсва големи части от фасадата и избива прозорците.

Първите четири етажа на историческото заведение, в което не е имало гости заради предстоящ ремонт, са изпотрошени от експлозията.

От президентството потвърдиха броя на убитите и ранените. "Първоначалните данни сочат, че експлозията е причинена от изтичане на газ", се казва в съобщението на президентството в Twitter.

Няколко автомобила в близост до хотела, известен с това, че е посрещал знаменитости като Мадона и Бионсе, са унищожени.

На мястото на инцидента пристигнаха линейки и пет пожарни коли, а полицията отцепи района и разпръсна хората, които се струпаха на мястото.

Президентът Мигел Диас-Канел, придружаван от министър-председателя Мануел Мареро и председателя на Националното събрание Естебан Лазо, пристигна на мястото на инцидента, докато течеше спасителната операция.

Според уебсайта на хотел "Саратога" той е елитно заведение с 96 стаи, два бара, два ресторанта, спа център и фитнес зала. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.