Референдум в Южна Осетия дали да се присъедини към Русия

Той ще се проведе на 17 юли
14 май 2022 06:45, Александър Попов
84
Референдум в Южна Осетия дали да се присъедини към Русия
Бибилов с Путин. Снимка: БГНЕС/ЕПА

Отцепилият се регион Южна Осетия ще проведе референдум за присъединяване към Русия, предаде АФП.

Лидерът на отцепилия се от Грузия регион определи 17 юли за дата за провеждане на референдум за присъединяване към Русия.

„Анатолий Бибилов подписа указ за провеждане на референдум в Република Южна Осетия“, се казва в съобщение на пресслужбата на Бибилов. В съобщението се цитира „историческия стремеж“ на народа му да се присъедини към Русия.

Съобщението идва на 79-ия ден от военната инвазия на Русия в Украйна, с хиляди убити и повече от шест милиона души, напуснали домовете си.

Сепаратистките региони на Украйна Донецк и Луганск също поискаха присъединяване към Русия.

Пълномащабната война срещу Украйна бе осъдена от Грузия. Страната нарече "неприемливи" плановете на Южна Осетия да проведе референдум за присъединяване към Русия.

През август 2008 г. Русия предприе нападение срещу Грузия, която се бореше с проруските милиции в Южна Осетия, след като те обстрелваха грузински села.

Боевете приключиха пет дни по-късно с примирие, постигнато с посредничеството на Европейския съюз, но с цената на животите на 700 жертви и разселването на десетки хиляди етнически грузинци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 58 "А Хитлер що краде Елзас и Лотарингия нападна официално обявената за неитрална Белгия и тн.Асимилиране на народи и въвеждане на официален немски" Прав си другарю, Путин и Хилер по нищо не се различават.
52
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 55 "Япония не е ли хищническа държава" Ми, не е бе, другарю. Японците последно бяха хищническа държава 1945та година, след което ги вразумиха, че начина да съществуваш не е като избиваш хора, с феодално общество и император, а като СЪЗДАВАТ и движат обществото напред. Нещо, което русНАЦИте още не са осъзнали, затова са заседнали в 18 век с поредния кървав сатрап начело.
51
1
 
15
 
! Отговори
До 47 преди 1 година
През 1944та сме на едно и също икономическо положение като Дания-селскостопански държави ,с наченки на индустрия.След това едно развитие на социализъм ни докара през 1990та да сме в икономически фалит ! А Дания ?? в мощна малка държавачелната петица по БВП в света !Виж ти другарю млади ,до къде ги е довела ,,грозната демокрация"! ....Къде ти е останал акъла другарю с чугунена глава и соц. риторика от 40-50те години !
50
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Хитлер що краде Елзас и Лотарингия нападна официално обявената за неитрална Белгия и тн.Асимилиране на народи и въвеждане на официален немски
49
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредната открадната земя. Прикрита с референдум. Хитлер е бил прав! Болшевиките са най голямото зло.
48
2
 
9
 
! Отговори
Гражданин преди 1 година
Има си хас и да няма т.н. референдум по руски образец и "стадото " там да не гласува -ами оръжията на "доблестната" руска армия за чий са,ами различнте заплахи и шанта жи да не би да са в защита на суверинетета на Осетия ?! Който не гласува го чакат *** лаг,сибирските " увесилителни " концлагери,по чийто образец хитлеристите изгражда ха техните и така,докато Осетия се осъзнае " класово" и започне да слушка по- силния ... Долна инсинуация от познатия сценарий тип...Крим !Как да обичаме Русия?!
47
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Япония не е ли хищническа държава ами Сащ или Германия сега си траят щото не са в удобна позиция иначе леле мале.Япония все скимти за някакви острови дет не са нейни.
46
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми че Южна Осетия е близо до Русия към кой да искат присъединявяне?
45
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 44/50 "учи историята" Постояно чета от русофилите да съветват другите да "четат историята", но това е само опит да прикрият, че те история не са чели. Ако бяха чели и знаеха историята, щяха да знаят, че Русия е хищническа държава, която е причинила най-големите страдания на света (без изключение), избила е най-много хора (включително и своите) и специално за България е нашия вековен държавен враг. Има БЕЗБРОЙНИ доказателства за тази роля на Русия, включително в България.
44
1
 
7
 
! Отговори
Империя на злото преди 1 година
Резултатът от референдума мога да им го кажа и аз още отсега - 97 процента "за". Кремълските гаддове прилагат един и същ подъл средновековен метод да грабят територии от съседни държави. Подкокоросват рускоезичното население в дадена област да обяви независимост, признава я САМО русия, после онези искат защита и Москва праща войски - Приднестровието, Абхазия и Южна Осетия, Крим, Донбас. И после подобен референдум. Гнусна, допотопна агресия.
43
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А демокрацията колко изби.Просто демокрацията действа завоалирано.казва сега асистирано самоубииство чакай бе ама тва не е ли склоняване.
42
2
 
1
 
! Отговори
До 44 преди 1 година
Ти в нея ли си служил пъпчив пубере??? Въобще знаеш ли що е казарма партенка,ГОЙ-54,марш на скок и въоръжен наряд ?!?Д.р.и.с.л.ьо ! Играй си на война пред клавиатурата ,учи историята ,питай ,образовай се и чак тогава може да проумееш ,че животът в Гугъл и Фейсбук ,няма нищо общо с реалния!!!
41
0
 
8
 
! Отговори
Безаналогов преди 1 година
До Анонимен 47 "комунизма нямя заместител" Вярно е, като форма на нацизма Комунизма доказа, че дори хитлеровия нацизъм не може да избие толкова хора и да смаже развитието на толкова дръжави колкото руския нацизъм прикрит като Комунизъм.
40
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Връща се съветския съюз.
39
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
комунизма нямя заместител демокрацията води до безобразен рекет и създаване на държава в държавата от крупните бизнесмени формиращи картели.
38
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да провеждат такъв реферундум и в Украина
37
0
 
8
 
! Отговори
До 41 преди 1 година
Имат технологиите мушмороко! Една от тях е тази на която в момента пишеш и се изказваш ! В днешно време с армейската порция водка и ,,Вперрьод"не се печелят битки
36
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Американската армия е сърахлива и мешана нилалъв шанс
35
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 36 "Май не си работил много в БГ, щото повечето ни бизнесмени са русофили, тоест мотото им е - кръв повръщам, пари не връщам........хахахахаха :" Какви други да са, като бизнесите си ги почнаха с парите на номенклатурчиците от Политбюро, които бяха изнесени с куфарчета през 89та, за да ги върнат като икономически инструмент за овладяване на държавата след това? ДС даде на разни "бизнесмени" от тези куфарчета "начален капитал". Срещу "услуги", разбира се.
34
2
 
11
 
! Отговори
Маската падна преди 1 година
До Факт "Унищожават Русия, следва кирилицата, православието и славянството" пРосия се изплю на всичките си опорки,с които ви захранваше през годините.Нападна суверенна славнянска държава със заявката да я ИЗЛИЧИ като държава.Избива славянско население, включително изпращайки мюсюлмански чеченски башибозук, който зверства както и турците не са зверствали през 17 век в България, спря газа на "братски славянски" държави, фалшифицира произхода на Кирилицата, включитлелно със специално създаден филм.