Референдум в Южна Осетия дали да се присъедини към Русия

Той ще се проведе на 17 юли
14 май 2022 06:45, Александър Попов
84
Референдум в Южна Осетия дали да се присъедини към Русия
Бибилов с Путин. Снимка: БГНЕС/ЕПА

Отцепилият се регион Южна Осетия ще проведе референдум за присъединяване към Русия, предаде АФП.

Лидерът на отцепилия се от Грузия регион определи 17 юли за дата за провеждане на референдум за присъединяване към Русия.

„Анатолий Бибилов подписа указ за провеждане на референдум в Република Южна Осетия“, се казва в съобщение на пресслужбата на Бибилов. В съобщението се цитира „историческия стремеж“ на народа му да се присъедини към Русия.

Съобщението идва на 79-ия ден от военната инвазия на Русия в Украйна, с хиляди убити и повече от шест милиона души, напуснали домовете си.

Сепаратистките региони на Украйна Донецк и Луганск също поискаха присъединяване към Русия.

Пълномащабната война срещу Украйна бе осъдена от Грузия. Страната нарече "неприемливи" плановете на Южна Осетия да проведе референдум за присъединяване към Русия.

През август 2008 г. Русия предприе нападение срещу Грузия, която се бореше с проруските милиции в Южна Осетия, след като те обстрелваха грузински села.

Боевете приключиха пет дни по-късно с примирие, постигнато с посредничеството на Европейския съюз, но с цената на животите на 700 жертви и разселването на десетки хиляди етнически грузинци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сащ нямат армията с която да разпаднат Россия
32
0
 
12
 
! Отговори
До 25 преди 1 година
,,Световната революция" винаги е била цел номер едно на русна ците,юнако !От създаването си преди повече от сто години това е идеологията и ! Объркаха целия свят с експеримента социализъм -комунизъм !Е видяхме го до хкъде стигна ,,недоносчето" А в момента С.Корея,Куба ,Венецуела са витрина на социалистическият ,,разцвет"
31
0
 
4
 
! Отговори
ДА преди 1 година
Резултата е ясен....
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Демократическата партия е цоциалистка
29
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
36 за Иван Костов ли говориш? И за неговите издънки във времето? В случая си прав.
28
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 30 Май не си работил много в БГ, щото повечето ни бизнесмени са русофили, тоест мотото им е - кръв повръщам, пари не връщам........хахахахаха :)))
27
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
33 то и Джо Байдън е червен! Не знам дали осъзнавате това? Деди Джо е социалист! Много силно вярващ в социализма! Та като толкова мразиш тая идеология, защо се кланяш на нея отново?
26
7
 
4
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Унищожават Русия, следва кирилицата, православието и славянството. Румънците, влахите са пример за това. Те сега се смятат за латини. На какъв език е изпасано полиция в Българи? Никъде в Западна Европа, държава не ползваща английски език , не се използва английската дума POLICE. Полицията е символ за независимост. Кой е робът? Децата ни говорят английски. Робите учат езика на господарите си.
25
0
 
5
 
! Отговори
1 преди 1 година
До Анонимен 30 "ти сега свободен ли си? Гледаш друг филм, не руски" От 30 години икономиката ни се управлява от червените номенклатурчици с куфарчета, политиката от различни проруски формирования, а силовите министерства и службите са овладели държавата ни в момента както никога след 89та, та за какъв "друг" филм говориш?
24
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
29 Кърджали са българи мюсюлмани! Какъв ти е проблема бе? Религиозна вражда ли искаш да подклаждаш в държавата ни, а? Ние вярваме в държавата завещава ни от Левски! Всички религии ще живеем заедно в мир и разбирателство. Кой е забранил на хората там да си говорят турски ако искат? Има ли новини на турски по БНТ? Какво насъскваш ти срещу нормални хора, а? Я прокуратурата да ти издири IPто!
23
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко руски войски има на територията на провеждащата "демократичен референдум" Южна Осетия? РусНАЦИте имат една и съща схема: войски в страната и "избор" на управление. Така направиха в България 45та, така правят в Украйна сега, така са правили винаги. Първото нещо, което света ще направи, когато разпадне пРосия е да анулира всичките им фалшиви референдуми за последните 75 години.
22
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
26 ти сега свободен ли си? Гледаш друг филм, не руски, та свободен ли си? Колко игли трябва да имаш за да влезеш в киното? А бизнеса фалираха ли го с тая твоя западна свобода? Питат ли те от къде какво внасяш, когато ти налагат ембарго на вноса и ти заявяват че ако не го спазваш ще плащаш милиони глоба? Това е свобода викаш, така ли? Интересно! Какво ли е робството по твоята логика?
21
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кърджали направи референдум, иска да се присъидини към Турция, русофилите са изправени на крака и ръкопляскат.......смех :)))
20
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До msm 16. Напълно си прав за справедливостта. Точно сега времето я раздава.
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нека да позная, тази територийка колкото Варна ще гласува да се присъидини към Раша.......хахахахаха :)))
18
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Театрите на модрод продължават. Никой обаче не казва на обществото, че после няма излизане. Еднопосочен билет:))) роби до гроб
17
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 20. Все едно, че описваш САЩ.
16
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поправка. Не проруската милиция обстрелваше грузинските села, а точно обратното. Грузинската армия тръгна да унищожава град Цхинвал. Нападна и руските миротворци, при които хората търсеха спасение. Това светът отдавна го прозря и призна. Само нашите медии още се правят на луди.
15
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
19 не знам дали не забелязвате, но върховенството на САЩ бе отнето преди години. Сега е борбата точно къде да бъде новият световен център. И за ужас на американците, всичките им действия правят така, че да се сбъднат кошмарите им. Защото руснаците разсъждават различно от запада. Света си сменя икономическите и политическите полюси. Не го ли виждате?
14
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като беше обявена такава омраза срещу Русия, при това на всички нива, логично е да си приберат своите за да ги защитават! С това изолиране на Русия, ще притиснат нейните хора на всякъде по света. Помните как уволняват доказали се професионалисти само защото не искат да плюят върху Русия, нали? Не всеки е *** на запада и не всеки би заплюл родината си за да си запази заплатата. Има хора и с достойнство. А това дразни някои лесно огъващи се!