Референдум в Южна Осетия дали да се присъедини към Русия

Той ще се проведе на 17 юли
14 май 2022 06:45, Александър Попов
84
Референдум в Южна Осетия дали да се присъедини към Русия
Бибилов с Путин. Снимка: БГНЕС/ЕПА

Отцепилият се регион Южна Осетия ще проведе референдум за присъединяване към Русия, предаде АФП.

Лидерът на отцепилия се от Грузия регион определи 17 юли за дата за провеждане на референдум за присъединяване към Русия.

„Анатолий Бибилов подписа указ за провеждане на референдум в Република Южна Осетия“, се казва в съобщение на пресслужбата на Бибилов. В съобщението се цитира „историческия стремеж“ на народа му да се присъедини към Русия.

Съобщението идва на 79-ия ден от военната инвазия на Русия в Украйна, с хиляди убити и повече от шест милиона души, напуснали домовете си.

Сепаратистките региони на Украйна Донецк и Луганск също поискаха присъединяване към Русия.

Пълномащабната война срещу Украйна бе осъдена от Грузия. Страната нарече "неприемливи" плановете на Южна Осетия да проведе референдум за присъединяване към Русия.

През август 2008 г. Русия предприе нападение срещу Грузия, която се бореше с проруските милиции в Южна Осетия, след като те обстрелваха грузински села.

Боевете приключиха пет дни по-късно с примирие, постигнато с посредничеството на Европейския съюз, но с цената на животите на 700 жертви и разселването на десетки хиляди етнически грузинци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е като нашите престъпни групировки през 90-те. Вис 2 и СИК. Мотото им беше: Елате и се застраховайте при нас че да не дойдем ние.
12
11
 
9
 
! Отговори
петро долар преди 1 година
2007 г Путин заяви на форум мисля в Мюнхен , щом не ни искате като равностойни в НАТО и ЕС. Тоест равни на САЩ.И ни третирате като колония, ние тогава се оттегляме. На форум през март 2008 НАТО набързо спретнаха покани на Грузия,Молдова и Украйна в Букурещ. Запада искаше Медведев за президент на Русия, смятат го за пионка.Завръщането на Путин ги ядоса и спретнаха Майдана, в Беларус също протест. Арабски революции в държави подкрепяни от Русия във войвата срещу петро долара.Либия, Египет,Сирия..
11
10
 
16
 
! Отговори
msm преди 1 година
Руските републики на фашиста в.путин никнат като гъбки след дъжд, както никнеха Сръбските републики на Милошевич в Босна и Херцеговина, Хърватска, Словения през 90-те години на миналия век. Но, времето раздава справедливост за всички престъпления срещу човечеството и хуманизма!
10
9
 
15
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 година
Ако не са съгласни да се присъединят към Русия , Путин пуска ракетите.Няма не искам , няма недей.
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пък ти ги мразиш
8
6
 
6
 
! Отговори
БЛАГОРОДНА ЛЮБОВ преди 1 година
БЛАГОРОДНИТЕ МАСОВИ УБИЙЦИ ЗАЯВЯВАТ ЧЕ ПРИЕМАТ САМО ЛЮБОВ И НИКАКВА ОМРАЗА- ПРАВЕТЕ ЛЮБОВ И НИКАКВА ОМРАЗА
7
15
 
17
 
! Отговори
БЛАГОРОДНИ СА преди 1 година
РУСНАЦИТЕ ИМАТ ОПИТ В ПРИСЪЕДИНЯВАНЕТО СЛЕД РЕФЕРЕНДУМ- ХАЙДЕ НА БАС ЧЕ МОГАТ РИМ, ЛОНДОН ТОКИО ДА ПРИСЪЕДИНЯ КЪМ ОГРОМНАТА РУСКА ИМПЕРИЯ И ПРИСЪЕДИНЕНИТЕ ТРЯБВА ДА СА УХИЛЕНИ ИЗЛЪЧВАЩИ МНОГО ЛЮБОВ КЪМ ПРИСЪЕДИНИТЕЛИТЕ ЗАЩОТО МОГАТ ДА ГИ ЯДОСАТ- ОБИЧАЙТЕ БЛАГОРОДНИТЕ УБИЙЦИ ДА ПОВТОРИМ УБИВАТ МАСОВО РУШАТ НАРЕД НО ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА ГИ ОБИЧАТ ЗАЩОТО АКО ГИ МРАЗЯТ ГИ ОБИЖДАТ- НЕ ОБИЖДАЙТЕ БЛАГОРОДНИТЕ УБИЙЦИ МОЛЯ...
6
1
 
16
 
! Отговори
АНАКОНДА преди 1 година
всяка ДЪРЖАВА заслужава СВОБОДА и НЕЗАВИСИМОСТ
5
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, каза че украинките докарали СПИН в Бургас
4
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И КРИМ СЕ ПРИСЪЕДИНИ СЛЕД РЕФЕРЕНДУМ, ТЕ МОЖЕХА И В УКРАЙНА ЕДНО РЕФЕРЕНДУМЧЕ ДА СПРЕТНАТ ВМЕСТО МАСОВО ДА ИЗБИВАТ
3
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"През август 2008 г. Русия предприе нападение срещу Грузия, която се бореше с проруските милиции в Южна Осетия, след като те обстрелваха грузински села."А стига бе. Има ли някой дето да не помни че Грузия започна войната с ракетен обстрел на Южна Осетия, щот един Сакашвили се беше помислил за натовец. Същия после отиде в оркайна.
2
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПРИСЪЕДИНЯВАТ СЕ ДОБРОЗОРНО- РАШИТЕ СИ ДИРЯТ РОБИ КОИТО ДА ДОЯТ
1
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Питат си хората. Референдумът трябва да стане задължителен за всяко решение.