Русия се провали в Украйна, наложи контрол само над Херсон

Лондон: Политическите им планове се провалиха
14 май 2022 11:26, Александър Попов
154
Русия се провали в Украйна, наложи контрол само над Херсон
Снимка: БГНЕС

Фактът, че Русия е успяла да наложи проруско лидерство само в един украински град - Херсон, подчертава неуспеха на руската инвазия да постигне напредък по отношение на нейните политически цели в Украйна, коментира британското Министерството на отбраната в последния си обзор на войната в Украйна.

В него се припомня, че наложената от Русия военно-гражданска администрация в Херсон обяви намерението си да поиска включването на региона в Русия чрез провеждане на референдум. Но министерството добавя, че ако такъв референдум бъде проведен, Русия „почти сигурно ще манипулира резултатите, за да покаже ясно мнозинство в полза на напускането на Украйна“.

Фактът, че Русия успява да наложи проруско местно ръководство само в един украински град, подчертава провалите на първоначалния й план да постави „по-голямата част от регионите на Украйна под дългосрочна проруска власт“, обобщава анализът на ведомството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още по темата: Русиявойната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
9
 
15
 
! Отговори
Никой преди 1 година
За новината пусната от някой киборг да изчакаме малко и ще видим на колко републики ще бъде разкъсана Украйна и какво ще остане от нея накрая.
93
11
 
22
 
! Отговори
До предния преди 1 година
Кратка справка в Уйкипедия: Русия има дълги традиции в науката и технологиите, и е една от държавите с най-голям научно-технически потенциал в света. Страната има 451 000 изследователи и най-големият брой учени в света, а 25% от завършилите висше образование са с дипломи по инженерни или научни специалности.....
92
24
 
25
 
! Отговори
Читател преди 1 година
Искрено се забавлявам с мокрите сънища на пишещите тук. Те все още живеят в епохата, когато се твърдеше, че СССР са създали всичко на този свят. Истината е, че най-голямото руско постижение е да ползват моливи в условията на безтегловност. Чисто технологично, те са на ниво потребители на чужди разработки или просто да ползват стари, крадени технологии. А тази воина е високотехнологична. На тях нищо друго не им остава освен да се надяват на деморализирана човешка сила. Найс, а?
91
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стигнах до "британското" и загубих интерес.
90
2
 
2
 
! Отговори
Ники преди 1 година
До АнонименБРАВО !!!
89
13
 
26
 
! Отговори
Какво следва преди 1 година
Засега са освободени от укронацистите Донбас и Луганск. Ако сега Украйна преговаря за мир, ще загуби само Донбас и Луганск. Ако преговаря след месец-два, ще загуби и Харков, а след още месец - два може да загуби и Одеса. Но на Зеленски му дърпат конците от САЩ а САЩ искат те воюват до последният украинец.
88
14
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Все чета , че са се провалили и Украйна печели пък те руснаците бавно си напредват и си стабилизират икономиката и рублата.
87
1
 
14
 
! Отговори
Война срещу Русь има преди 1 година
Целта на диверсантите командващи нагло престъпния терор срещу СССР,РУСь вкл срещу Украйна бе да блокират развитието на Европа като сринат търговията между Москва и Брюксел... Чака се спиране на газ за Европа .Включиха изпробвани много пъти програми за обсебване на подставени на власт псевдо диктатори и буквално удариха зверски повечето страни вкл в Европейския съюз.ПОказните сватбарски ракетни и артилерийски взривове се позлват за убеждаване на ЕВропа за жестоки санкции срещу народите на Русь
86
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много ги е яд от жалко-Британия, че вече не са империя, но това са Фактите.
85
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сашко, да беше ходил в казарма, да знаеше какво пишеш. ***!
84
20
 
10
 
! Отговори
.. преди 1 година
До до.. приятел вярвам ти но Рф И Путиновата чета направиха така че цял свят да ненавижда Русия..
83
7
 
18
 
! Отговори
Фалшиви новини преди 1 година
Напротив Русия се справя сама в новата ТРЕТА световна война! Ха Ха Ха!!!
82
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жертви сме на сговор между щатите и Русия за унищожаване на ЕС. Защо се спира газа, защо се протака войната, та Хитлер смле Украйна за два месеца август и септември 41.
81
11
 
20
 
! Отговори
Гелаевски Спецназ преди 1 година
Както уверено каза Жириновски, "Да пукна, ако Русия не спечели тази война!" И ... ей го на...ПУКНА!
80
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин и Байдън са се разбрали отдавна да сринат Европа. Да не мислите, че ще го кажат на населението. Чете се между редовете. ЕС е техният враг, неслучайно Великобритания излезе от ЕС. Неслучайно арабели и африканци настаняват в ЕС. За Украйна не им пука. Уранът свършва , а Русия го продава на щатите за самолетоносачите. Те са в сговор, лъжат и паникьосват с ядрени войни. Рошилд и Абрамович да не са луди да умират, дори и в бункери, къде имат с продоволствия за хилядолетия напред.
79
8
 
11
 
! Отговори
Одеса преди 1 година
И приключваме със специалната военна операция.
78
16
 
14
 
! Отговори
.. преди 1 година
Винаги съм мразел Раша и наглото им и нахално население пропито от спирт .... беше необосновано но вече има ЗАЩО!
77
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, но бай Дънчо си иска напечатаните долараци обратно. Нали разбирате, че каквото и да се случи от тук нататък, Украйна загуби войната. И Европа загуби-фашисти, уголовници, нахални укри вече я превзеха. Африканските бежанци ще ви се сторят кокетни куклички. Пуснахте змията в пазвата си и край! Ще ви хапе до смърт.
76
3
 
14
 
! Отговори
Ноби преди 1 година
коментира британското мо. браво, на вас разчираме за достоверна информация. май по време на студената война имаше по реални новини
75
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
рано е още за изводи, войната ще е дълга