Кадиров призова Ердоган да не евакуира бойците от "Азовстал"

15 май 2022 22:30, Нели Христова
121
Кадиров призова Ердоган да не евакуира бойците от "Азовстал"
Снимка: БГНЕС

Чеченският лидер Рамзан Кадиров е поискал от турския президент Реджеп Тайип Ердоган да преразгледа готовността си да евакуира бойците от полка "Азов", разположени в завода "Азовстал" в Мариупол. Той написа това в своя канал Telegram денс.

"Администрацията на турския президент Реджеп Ердоган излезе с готовност да евакуира нацистите от Азовския полк, попаднали в капана на мазетата на "Азовстал". Обръщам се към турския президент Реджеп Ердоган: хората от Азов са убийци и безбожници, които сега ви се представят за невинни жертви на руската агресия. Не се оставяйте да бъдете измамени от престъпници, които искат да избегнат съдебния процес и заслуженото наказание с ваша помощ", написа Кадиров.

Той добави, че представители на полка "Азов" държат цивилни в мазетата на "Азовстал" насила, използвайки ги като жив щит, и че военните са замесени в множество убийства на цивилни в Донбас.

В събота говорителят на турския президент Ибрахим Калин заяви пред Ройтерс, че Анкара е готова да изпрати кораб, който да евакуира украинските военни и цивилните граждани от завода "Азовстал" в Мариупол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Между другото писмото е кратко ясно и на много добър стил. Прави ми впечатление че турската страна се опитва да играе някаква роля уж нещо приятелска но не съвсем. Не одобрявам двуличието. Чеченците са лоялни сега.
80
7
 
2
 
! Отговори
Москва потъна преди 1 година
А какво правят башибозуците на Кади-ров там?
79
17
 
8
 
! Отговори
Радон Керанов преди 1 година
Оперетният Кадиров на който не му стиска да щурмува Азовстал, защото знае че азовците не се шегуват и досега са избили всички щурмови групи, сега се занимава с подлости! Става дума за ранени бойци, застрашени от гангрена и сепсис! Другите се бият и не им трябва благоволението на този смешен чеченец!
78
0
 
3
 
! Отговори
Две резани пичлемета преди 1 година
Се надприказват без никой да ги е питал, а банда *** се чупят да трият и се чудят на коя страна да се н*д*п*т.!.
77
6
 
16
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Всички американо мекерета ще бъдат скопени
76
27
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинците са велики, за разлика от руските мишоци и брадатите талибани !
75
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ОлдДа те светна ли, че западни експерти казаха, че в Украйна няма нито един окомплетован руски батальон. И, че в Мариупол са опълченци от отцепническите републики, а не руски войници? Слагаш капана и чакаш плъховете да излязат. За какво да се биеш в минираните подземия и даваш излишни жертви? Да не говорим, че 2 тона фугасни бомби решават проблема от раз. Но тогава няма да лъснат пенсионираните натовски висши офицери криещи се там.
74
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 107 Май си забравил кой бе Шамил Басаев? Какво бе направил от Чечня. И кой спаси самата Чечня и останалата част на Русия от неговите "ангелчета небесни". Негови питомници треснаха и бомба на маратона в Бостън, ако не помниш. Та кой е главорез може да видиш в архивите на новините на БНТ двехилядната година.
73
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Истината 98Каква професионална армия на Русия те гони в Мариупол? Нашите моряци ги евакуираха опълченците от ДНР. Срещу повече от два пъти по-голяма, обучавана от натовски инструктори повече от 8 години украинска армия и сега направляване чрез спътници и други способи са изпратени 18-19 годишни момчета от Ингушетия, Осетия и коя ли не още южна република на Русия. Руснаците няма да влезат в капана да си харчат елитните войници и техника. И да разкриват тактиките си. С-отбора е това.
72
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единия мюсюлманин иска да евакуира хората, втория иска да реже глави. Путин си има фанатизиран терорист на каишка
71
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А бе той Ердоган е готов *** няма кой да го пусне там. То не е само като да искаш, а трябва и някой да ти даде. Никой няма да излезе от там жив или не предал се въпрос на пропаганда е иначе ще ги возят като панаисджииски мечки да покажат какви герой ражда Украйна. Изобщо да не се надяват.
70
16
 
4
 
! Отговори
Волов преди 1 година
Тоя е най-добре,дорде е жив,да бъде евакуиран от Украйна,че много приказки изприказва и тй като господаря си заплашва,заплашва и раздава препоръки наляво и надясно ! Главо рез и мародер - тръгнал срещу цял народ за славата Путинова да се бие ?!
69
25
 
9
 
! Отговори
Олд преди 1 година
Така наренените азовски плъхове държат в шах 11батальона от руската армия.
68
27
 
18
 
! Отговори
Кики преди 1 година
Вова късият е в истерия.Московските наркомани загубили връзка с реалният свят , изпратиха една пасмина от азиатски *** да превзема Украйна.Един батальон таварищи русофили се превърна в легенда. Три месеца преславената армия не можа един град да превземе.Картонена мечка е това е матушка.Резил.
67
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 98 ИстинатаКакво и как са изкъртили като са се скрили като плъхове в подземвията на завода бе ? Да не си са надрусал вранни зори днес ?
66
3
 
15
 
! Отговори
До до 88 преди 1 година
Украина не е в подземията на Азовстал.Какво има там можем само да гадаем.Но каквото и да е то ,не си заслужава да бъдат жертвани човешки животи.
65
39
 
20
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Тия азовци от завода с по 1 ръка и 1 крак изкъртиха зъбите на професионални руски войници. Това ли е най силната армия в света ?!? Два месеца им се молят да излязат
64
44
 
29
 
! Отговори
Кики преди 1 година
Каква беше тая специална операция , какъв беше тоя цирк на световен резил? Това ли е великата армия ( сбирщина) на кремълския дребосък? Русофилите до там ли стигнахте да величаете чеченския наркотрафикант?Позор.Показаха ви как се води война, слава на геройте.Избиха зъбите на проскубаната мечка и още бой я чака.Слава на Украйна.
63
24
 
17
 
! Отговори
Popо преди 1 година
Превзехме завода за 43567689 път :-)))
62
21
 
41
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 1 година
Там освен азовците,такива същества ще изпълзят отвътре,има един американски и един френски генерал,както и няколко десетки така наречени инструктури от 7-8 държави основно от НАТО.Тъй като до този момент се чуват само лъжите на западните централи,то руската страна иска тези плъхове да излезнат на светло,да ги снимат,да им снемат биометрични данни защото ще има свирепи лъжи,да ги представят под светлината на прожекторите.Колко до "азовците",то они такая мелочь,что их почти что нет