Най-малко трима ранени при нападение с нож в Норвегия

Нападателят е атакувал на случаен принцип
Обновена: 20 май 2022 12:16 | 20 май 2022 11:53, Елка Василева
13
Най-малко трима ранени при нападение с нож в Норвегия
Снимка: архив, БГНЕС

Най-малко трима души са ранени, един от които тежко, при нападение с нож в град Нумедал, Югоизточна Норвегия,близо до Осло.

Нападателят е атакувал на случаен принцип, предадоха световните информационни агенции, позовавайки се на полицията.

Един заподозрян е задържан.

Не се съобщава какви са мотивите на извършителя.

Норвежката телевизия Те Фау 2 съобщи, че на място са пристигнали няколко линейки, включително въздушни линейки, както и много полицейски автомобили, отбелязва Асошиейтед прес.

Районът, където е извършено нападението, се намира северно от град Кьонгсберг, където при атака с лък и нож миналия октомври бяха убити петима души.

Срещу извършителя на тогавашното нападение - датчанинина Еспен Андерсен Братен, страдащ според експерти от психически проблеми, от вчера се води съдебно дело в Норвегия, посочва Франс прес. Той вече се призна за виновен по време на процеса. Срещу Братен са повдигнати също обвинения за 11 опита за убийство при атаката в Кьонгсберг - бивш миньорски град с 26 000 жители.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нетипично за норвежец да коли с нож. Там са биатлонисти, работят с пушки. За справка Андерш Брайвик.
7
0
 
1
 
! Отговори
ЛевскаР нехейтър преди 1 година
До ЦСКАр, бро що за коментар, некъв пълен армагедон виждаш аххаах.
6
0
 
2
 
! Отговори
.. преди 1 година
на човека не му е понесла лошата среда. хората да се постараят да му подобрят средата и да му дават повече пари. какви са тия лоши условия за живот в тази държава хората да изперкват
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еспен Андерсен Братен - и той ли от близкия изток е отишъл? Чист европеец си е ако съдим по името. Не бързайте да обвинявате.
4
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До pronto. Специално в Норвегия мюсюлманите са жертви на подобни атаки. Случая с брейвик. Мисля, че отмина модата мюсюлманите да са лошите в този свят. Сирия, Либия, Ирак бяха военни операции, в Украйна пък било неоправдана агресия.
3
2
 
11
 
! Отговори
ЦСКАр преди 1 година
Добрв де. В щатите оня ден, в Бъфало веднага казаха че стрелецът е бял и расист. Когато обаче стане нещо в Германия, Швеция, Норвегия... винаги "все още няма данни" за да нямало исламофобия и не знам кво си. Ако продължават така ще превърнат Е. С. в СССР чрез културния марксизъм налаган ежедневно. Реално либералния марксизъм управлява в "демократична" Европа, докато откровен фашист управлява в Москва, а неговите хора веят сърп и чук... Всичко е нагоре с главата хаха
2
1
 
8
 
! Отговори
pronto преди 1 година
Аха, ясно. А дали не е викал "Аллах акбар", което на политкоректен език е "Господ е велик" и със сигурност не обозначава религиозни мотиви, а просто временно ментално неразположение? Сигурен съм, че човечецът е просто жертва на тираничното патриархално общество на белите европейци християни и той затова така се е фрустрирал!
1
0
 
6
 
! Отговори
Какви преди 1 година
Са мотивите то е ясно