Турция може да се оттегли от НАТО?

Това се обмисля, ако Финландия и Швеция се присъединят
28 май 2022 11:41, Александър Попов
124
Турция може да се оттегли от НАТО?
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Лидерът на Партията на националистическото движение (ПНД) Девлет Бахчели заяви, че не изключва оттеглянето на Турция от НАТО, ако Финландия и Швеция се присъединят към него. Той отправи остри коментари срещу Гърция, Запада, Швеция и Финландия, съобщава "Greek City Times".

Той заяви, че изпраща ясно послание към НАТО, че всяко приемане на Хелзинки и Стокхолм ще доведе до преговори за оттегляне на Анкара и че това няма да навреди на силна Турция.

Бахчели обвини Швеция, че е позволила на Кюрдската работническа партия (ПКК) да създаде офис в страната, като заяви, че "втората планина Кандил е в Швеция", визирайки иракската планина, където се намира щабът на кюрдските бойци.

По-нататък той заяви: "Турция не е лишена от възможности. Дори напускането на НАТО трябва да бъде включено в дневния ред. Ние не сме родени в НАТО. Няма да бъдем загубени без НАТО."

В речта си Бахчели намекна за изказването на Мицотакис в Конгреса на САЩ миналата седмица, като каза: "Не съм съгласен: "Според нас е доста проблематично, че речта на гръцкия министър-председател в Конгреса на САЩ беше аплодирана 37 пъти. Не знаем какво са намерили депутатите в речта на Мицотакис. Единственото, което знаем, е, че те се срещнаха на обща основа срещу Турция", каза той.

Кипър, както обикновено, не избяга от тирадата на Бахчели: "Кипър е турски. Турците ще останат. Няма друг път освен решението за две държави в Кипър. Съдбата на Кипър не е елинизъм, а турско управление", заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още по темата: натоТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
0
 
! Отговори
Суверенитета и ПКК ? преди 1 година
Способността на шведския премиер Магдалена Андерсон да седи на стола се крие в споразумението, което тя сключи с депутата Амине Какабаве, поддръжник на терористичната организация YPG/PKK, при условието да подкрепя организацията.Споделяйки Нашата позиция относно ПКК не се е променила от шведския външен министър ЛиндеДиректорът по комуникациите на президентството Алтун: Ако Швеция наистина вижда ПКК като терористична организация, тя трябва да направи необходимото.Андерсон, член на Социалдемократическата партия, беше предложен за министър-председател от Стефан Льофен, който подаде остав
106
0
 
0
 
! Отговори
Цената преди 1 година
Между началото на войната и прекратяването на огъня през юли 1953 г. в Корея служат общо 14 936 турски войници. 721 от тях са загубили живота си, 175 са изчезнали, 234 са пленени и 2147 са ранени. Така Турция достигна 22 процента жертви и се нареди на второ място след Съединените щати в това отношение. [33]
105
0
 
0
 
! Отговори
Цената преди 1 година
Корейската война и Турция Основни статии: Турска бригада , Битката при Куну-ри и Турция в Корейската войнаТурция изпрати войски в Корея в рамките на решението, взето на сесията на Великото народно събрание на Турция на 30 юни 1950 г. [31] . Идеята за изпращане на войски в Корея се разглежда като възможност да стане член на НАТО [32] срещу нарастващата заплаха от Съветска Русия, според политиката на сегашното правителство ( ДП ) .Командирът на силите на ООН генерал Уолтън Уокър връчва медала Сребърна звезда на командира на турската бригада бригаден генерал Тахсин ЯзъджиПод командв
104
0
 
3
 
! Отговори
злобар преди 1 година
Представете си НАТО без Турция срещу ТУРАН в който ще има и Унгария и Сърбия и "рухналата" Русия , и целият Среден изток и Китай !
103
0
 
5
 
! Отговори
злобар преди 1 година
До РадецкиРано или късно срещу НАТО ще се сформира нова сила подобна на Варшавския договор и тогава ще се осъществи военният,политическият и икономически баланс на света... Дотогава САЩ ще разиграват народите с НАТО и ще налагат своите интереси и догми !Тюркския Съюз или Проектът за "Великият Туран" е вече почти готов и много скоро веднага след украинския тайфун и след въртопа на санкциите ще бъде официално обявен...Това ще е най сериозният опонент на НАТО след бившия Варшавски пакт... Представете си НАТО без Турция срещу ТУРАН в който ще има и Унгария и Сърбия и "рухналата" Русия , и цели
102
0
 
2
 
! Отговори
Радецки преди 1 година
Красота! Абсурдно, но не и нереално! Турция е достатъчно мощна регионална сила! *** и ердоганката са в доста приятелски отношения! Турция си купи руски зенитни комплекси, строи руска атомна централа с 4 реактора. Ще излезе страхотна геополитическа интрижка. Не искам да се замислям ние къде отиваме!
101
0
 
2
 
! Отговори
Колю преди 1 година
Този пък направи османците...араби!Ти с всичкият ли си бре? Факт е че арабите мразят османците,а "турчин" е *** дума в Османската империя! Който е дръзнал да се нарече така...не е оживявал дълго.Прав си в едно... основната и най страшна единица от армията на османеца са... балканските лъвчета (еничарския корпус).
100
0
 
2
 
! Отговори
Колю преди 1 година
С мечката?Явно е едно,ще си ги поделят проливите и всичко около тях...
99
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нека се оттегли. Няма драма. За никой. Но не й стиска да се оттегли.
98
7
 
4
 
! Отговори
////// преди 1 година
99 Хубаво е да не бъркаш турците с османците. Различни са. Турците са по-скоро ислямизирани и подчинени местни жители на източната римска империя, гърци, че дори и българи. Османците са друго нещо. Те са араби, идват от близкия изток и завладяват балканския полуостров. Както днешните италианци нямат общо с римляните, гърците не са византийци, така и турците не са османци. Нищо, че се асоциират с тях по политически причини.
97
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
дали натовското атомно оръжие от Турция що го преместят тук ?..
96
14
 
7
 
! Отговори
Ти да видиш! преди 1 година
Нахалство,деспотизъм и ориенталки пазарлъци са водещи в политиката на всякоя Турция.Стемежа на Турция за власт на 3 континента ги прави агресивни,арогантни и безотговорни.Поведението на Ердоган и неговата клика са се доказали в предишните и сегашната война.Двата поклонника на Хитлер в действие се доказват и в Украйна.
95
8
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Да живее еврото.още една причина да бъдем приети в шенген.когато и това стане,сме наистина част от западния свят,равни с най великите.това ще е най най голямото нещо ,което ще е направил Кирил петков
94
3
 
6
 
! Отговори
Ердоган преди 1 година
Секиш за САЩ!
93
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха бакалъм...
92
4
 
14
 
! Отговори
Истината за Ганю преди 1 година
До Анонимен 37Ганю, ти сериозно ли го вярваш това ? Турците са народ,който никога не е бил поробван а самите те са подчинили народи на три континента ! *** да нахраниш прасето !
91
4
 
11
 
! Отговори
Истината преди 1 година
До Анонимен 57 ***,терорягите от пкк винаги са били въоръжавани с модерни западни оръжия,но това не е проблем за аскера ! Аскера няма интерес да изтреби всички тероряги,защото ги използва за тестване на новите си оръжейни системи ! Затова турските дронове се продават като топъл хляб !
90
4
 
13
 
! Отговори
ПЕТКОВ преди 1 година
АКО ТОЗИ *** ПРЕМИЕРА ПЕТКОВ ДАДЕ ХОД НА МАКЕДОНИЯ В ЕС ТО УТРЕ ЩЕ СИ ВЗЕМАТ ТЕРИТОРИЯ ДО БЛАГОЕВГРАД, ТУРЦИТЕ ДО ВАРНА, РУМЪНЦИТЕ ДО ДОБРИЧ И СЪРБИТЕ ДО СОФИЯ И ДРУГОТО ЗА БЪЛГАРИТЕ ПРОДАДЕНИ ОТ ПРОДАЖНИ ПОЛИТИЦИ, АКО ВЛЕЗЕМ С ЕВРОТО ЯКА НИ ДУПА ОТ БЕДНОСТ.
89
12
 
5
 
! Отговори
Одрински ибрикчия преди 1 година
Парлами! На турчин вяра да нямаш, турчин вяра няма !
88
2
 
24
 
! Отговори
ПЕТКОВ преди 1 година
АКО ТУРЦИЯ ИЗЛЕЗЕ ОТ НАТО ЩЕ ВЛЕЗЕ В СЪЮЗ С РУСИЯ И КИТАЙ И ПАК Е ДОБРЕ А НИЕ ВИНАГИ ДУХАМЕ СУПАТА, ВИНАГИ ЗАЛАГАМЕ НА ГУБЕЩА КАРТА. НАТО И ЕС СЕ ИЗЧЕРПАХА И ПРЕДСТОИ ТЯХНОТО ЗАКРИВАНЕ ТОВА Е ЦЕЛТА НА САЩ И РУСИЯ И ЩЕ ГО ПОСТИГНАТ. ЕВРОПА ИКОНОМИЧЕСКИ ЗАГИВА А НИЕ ЩЕ ГО ЯДЕМ ДЕБЕЛ ЗАРАДИ НАШИТЕ ПРОДАЖНИ ПОЛИТИЦИ, НИКОЙ НЯМА ДА НИ ПОМАГА ДА ВЪЗСТАНОВИМ ИКОНОМИКА С ПО-ВИСОК ЖИЗНЕН СТАНДАРТ, ТЮ ТЮ БЕШЕ КАКВОТО БЕШЕ ДО 1990 ГОДИНА ОТ ТОГАВА ДО СЕГА И ЗА В БЪДЕЩЕ ВСЕ ПО-ЛОШО И ЛОШО ЩЕ БЪДЕ.