Ердоган твърд в решение за Турция

Няма намерение да повишава лихвите
7 юни 2022 13:55, Росен Стойчев
52
Ердоган твърд в решение за Турция
Снимка: БГНЕС/EPA

Турският държавен глава обяви, че неговата страна ще продължи да намалява лихвените проценти, съобщи CNN Turk.

Тази програма се следва през последната година.

Още по темата
Експерти смятат, че тя води до поевтиняване на турската валута.

Реджеп Ердоган обаче настоява, че в даден момент ще се стигне до стабилност. Той отхвърли призивите да повиши лихвените проценти.

Държавният глава настоява, че високите лихвени проценти водят до допълнително поскъпване. Много експерти в страната го призоваха да промени своите възгледи.

През миналата година основният лихвен процент беше намален до четиринадесет процента. Запознати смятат, че правителството прикрива информация за реалната картина в икономиката.

До следващите избори за държавен глава в Турция остава една година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
През 2013г.държавната лихва беше 4%,и му спретнаха гези парк за няколко дена лихвата стана 12%,богатите три пъти си удвоиха парите, а бедните три пъти обедняха.. Америка и Германия лихвата е под 1%..
48
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Икономиката му работи на пълни обороти . И расте стремглаво !
47
5
 
10
 
! Отговори
Ашим преди 1 година
не знам ама станах милионер от препродажба на турска стоки в турските и ромските махали в България - купих си и къща в Пловдив, къща в Кърджали и къща в Истанбул, както и апартамент в София за 5 години.
46
5
 
6
 
! Отговори
Кочо Бирханлъто преди 1 година
сума ти леф напраихме от алъш -вериш с Турсия, цялата ромска мъхала в Пазаржик живеем от турскити стоки, злата, пръховеи други,. саму Турсия
45
12
 
6
 
! Отговори
евреин преди 1 година
познавам бая турци мога да се съглася че са по-работливи, ама по-голяма глупост от това че са по-образовани - те езикът не знаят, обща култура - йог, технически повечето - йог. Замисли се и ще видиш колко съм прав, ако не обиколи - Кърджали, Котел, селата около Котел и селата около Кърджали, Шумен, Омуртаг, Силистра , разград и селата около тях и тогава ще разбереш защо са толкова малко турците на ключови позиции, не знаят масово правилен български, обща култура на старите, майко мила
44
1
 
15
 
! Отговори
Един преди 1 година
И аз познавам много българи, с които сме завършили заедно, на които им куца правописа.
43
4
 
12
 
! Отговори
Един преди 1 година
За да работиш на ключова позиция в България трябва да си смениш името иначе не дават.
42
8
 
7
 
! Отговори
до Един преди 1 година
турците са по-работливи може, но по-образовани не са, аз познавам бая турци, масово не знаят добре бг или говорят с акцент
41
7
 
12
 
! Отговори
Един преди 1 година
В Турция даже шефът на МИТ- турското разузнаване е кюрдин. Да не изброявам сега всичките. В България турците са много по- образовани и работливи от българите. Фактът, че не им се дава шанс на турците ги тласка да гласуват за дпс.
40
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Един - Ти би ли ми изроил 20 известни лекари или научни работници, или пък инженери в България с турски произход? Само 20. За тези професии се иска просто да имаш мерак да учиш и след това да имаш мерак да работиш. За 2-рото турците нямате проблем, но с първото нещо рядко ви се получава.
39
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Един - Напротив, говорим за турците... :) ... В Германия са много и не са дискриминирани, но нямат много представители на високи позиции, защото не искат да се интегрират. Колко турци в България не могат изобщо да четат и пишат на български? Същото е. Първото условие едно малцинство да се интегрира успешно е образованието. Ако само малък процент от това малцинство е образовано е абсолютно нормално малък процент от тях да заемат ключови позиции и за това не е виновна държавата, а те самите.
38
2
 
8
 
! Отговори
Един преди 1 година
Бихте ли ми изброили други имена на ключови позиции от други партии с изключение на В. Рашидов и Асъм Адемов. Кажете някой минисър, зам. минисър, депутат, офицер, обл. управител, кмет, зам. кмет, и т.н.
37
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
в Турция кюрдите са в пъти по-дискриминирани от бг турците и то от 100 години, това в БГ и германия не е дискриманция на турците, просто те не знаят езика добре, как да станат на ключови позиции, виж един Карадъя - той говори с акцент и не говори много добре български, и пак е депутат сигурно вече 5 мандата. *** и дискримацията
36
1
 
4
 
! Отговори
Един преди 1 година
Говорим за България, а не за Германия.
35
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Познавам много образовани турци, които членуват в други партии, обаче максимумът който могат да достигнат е най- много на ниво общински съветник." - И аз познавам добре образовани. Но ако примерно 20% са добре образованите турци, а да кажем 30% са добре образованите българи, тогава при 10% турско население в Бг е нормално около 6-7% от ключовите позиции да се заемат от турци т.е. тогава не можеш да говориш за дискриминация. Кажи за Германия. Там защо няма много турци на високи позиции?
34
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Един - Да си продължа мисълта. Бях 9 години в Германия. Там никой не дискриминира турците, но те сами се изолират от обществото, като не учат немски. Дори има много турци там, които години наред си намират работа само с турския. Лично познавам такъв човек от Кърджали. Дори събра пари, за да може жена му и децата му също да отидат в Германия. За щастие синът му научи немски бързо и той примерно има шанс някой ден да заема ключова позиция в Германия. На баща му кой му е виновен? Германия?
33
1
 
4
 
! Отговори
Един преди 1 година
Познавам много образовани турци, които членуват в други партии, обаче максимумът който могат да достигнат е най- много на ниво общински съветник.
32
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Един - Предполагам ти плащат за коментарите... :) ... Ако турците са 10% от населението на България, тогава грубо на ключови позиции трябва да има около 10% турци. Проблемът обаче е, че процентът на добре образованите турци спрямо процента на добре образованите българи е по-нисък. Същото е с ромите, но при тях е доста по-трагично. В Кърджали има много хора, които не могат да четат и пишат на български. Как да заемат големи и важни позиции? Същото е с турците в Германия. Не учат немски.
31
6
 
7
 
! Отговори
Един преди 1 година
Колко турци има на ключови позиции, които съм изброил по- долу? Турците са 10% от населението на България. Даже в смесените райони където турците са наравно или мнозинство пак на ключови позиции са етнически българи. В България има дискриминация спрямо всички малцинства. Това е факт за съжаление.
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Един - Няма такова нещо. Има турски кметове основно от ДПС, защото турците основно сте част от ДПС, а не от друга партия и това вие сте си го избрали. Щом 90% от турците гласуват и поддържат ДПС, то е нормално турските кметове да са само от ДПС. Просто нямате желание да участвате в други партии. Във всички фирми, в които съм работил последните години е имало мюсюлмани. Имало е и турци. Никой не ги е дискриминирал по никакъв начин. Дори една от по-сериозните шефки в настоящата е туркиня.