Северна Корея планира репресии за нереволюционни действия

Разкрили злоупотреба с власт и бюрократизъм сред партийни служители
13 юни 2022 22:30, Елка Василева
21
Северна Корея планира репресии за нереволюционни действия
Снимка: архив, БГНЕС

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун и най-близките хора от обкръжението му обмислят репресии срещу длъжностни лица, които злоупотребяват с властта си и извършват „нездрави и нереволюционни действия“, съобщиха севернокорейски медии, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата
Тази информация бе разпространена на фона на опитите на Ким да гарантира по-голямо вътрешно единство в Северна Корея и по този начин да преодолее епидемията от КОВИД-19 и икономическите трудности, с които се сблъсква КНДР.

От съобщенията в севернокорейските медии не става ясно какви са "нездравите и нереволюционни" действия, обсъдени на заседанието на управляващата Корейска трудова партия вчера. Евентуални репресии срещу длъжностни лица, уличени в подобни деяния, може да са опит за затвърждаване на контрола на Ким над народа му и за сплотяване на хората около севернокорейското ръководство в условията на вътрешни трудности, смятат някои наблюдатели.

Ким и висшите партийни лидери обсъдиха "воденето на по-интензивна борба срещу неразумни и нереволюционни действия, включително злоупотреба с власт и бюрократизъм, разкрити сред някои партийни служители", съобщи севернокорейската информационна агенция КЦТА.

Лидерът нареди да бъде укрепен авторитетът на партийната одитна комисия и на други местни системи за контрол на дисциплината, за да се насърчи "монолитното ръководство" на партията и "широката политическа дейност на партията чрез силна система за дисциплина", информира KЦТА.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Другото джудже... Дебелото... Много се е объркал че режимът му ще върви по тоя начин. Не може само той да гуляйства, а останалите партиици да го гледат и да се облизват. Затова и те трябва да са привилегировани и да са добре, за да може да се поддържа някакво статукво.
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тука колко корумпета има за разстрелване....
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак ли ще ги разстрелва с оръдия??
11
3
 
1
 
! Отговори
Кирчо преди 1 година
Как така ще спира рушветите! Аз за какво съм дошъл на власт? Никога такова нещо в БГ!!!
10
0
 
0
 
! Отговори
Pen преди 1 година
Че ти същото като в евро съюза :)))
9
10
 
4
 
! Отговори
СЗО преди 1 година
Статистика: северно-корееца живее с около 7 години по-дълго от българина. СЗО е това, не някоя пропагандна медия. Сайта на СЗО е достъпен за всички, които имат интерес.
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От Путин гледат северно корейците и се учат
7
1
 
6
 
! Отговори
И тоя преди 1 година
Е протеже на Путин. Едни и същи методи и социалфазизъм,един и същи строй-мракобесие. Идете нХ! Барабар с ***
6
3
 
8
 
! Отговори
Димитър преди 1 година
По-добре да не се занимаваме с Ким Чен Ун. Достатъчни са ни тукашните *** като Бойко, Слави, Гешев, Пеевски, Доган, Карадайъ и Копейкин.
5
8
 
7
 
! Отговори
Де да знам преди 1 година
Бе удвоиха си населението за 30 години. Глад било, трева пасяли. И дето ще ме съветват да емигрирам там - не ни искат! За екскурзия те допускат, но не допускат емигранти като заселници.
4
6
 
6
 
! Отговори
смех преди 1 година
Тия докато са все още на етап планиране, на запад репресиите за инакомислещите са на макс.
3
8
 
4
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Другари Севернокорейци,обичам Ви безумно много и има защо. Моля Ви,мили Корейци,обяснете ми мистерията,че изсраелският вестник Днес ме блокира да публикувам коментари още преди да съм разблокиран от предният ден? Инате ли някакъв антиизсраелски и антитурски еквивалент на "Редакционен САРМАТ",от тия ,които падат в кол-центривете на евреите "вестникари" и боли многгооооо...??? Обичам те,мила Северна Корея!!!
2
6
 
2
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Другари Севернокорейци,обичам Ви безумно много и има защо. Моля Ви,мили Корейци,обяснете ми мистерията,че изсраелският вестник Днес не блокира са публикувам коментари още преди да съм разблокиран от предният ден? И сте ли някакъв антиизсраелсйи и антитурски еквивалент на "Редакционен САРМАТ",от тия ,които падат в кол-центривете на евреите "вестникари" и боли многгооооо...??? Обичам те,мила Северна Корея!!!
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Започна да си търси изкупителни жертви, за да скрие, че режима му не е това, което лъже хората в Северна Корея.