Хаос и гняв на летищата на Острова

Стотици анулирани полети разочароваха туристите
8
Хаос и гняв на летищата на Острова
Снимка: БГНЕС

Разочаровани британски туристи обмислят организирането на стачка заради стотици отменени и отложени полети във Великобритания. Транспортният хаос засяга все повече международни туристи, след като авиокомпаниите бързат да променят полетното разписание и графици.

Миналия месец властите на Острова обявиха "амнистия за авиокомпаниите", която позволява на авиопревозвачите да отменят полети, като същевременно запазват слотовете за излитане и кацане през следващата година. Слотовете биват купувани от компаниите в синхрон с графика на полетите, но ако не успеят да изпълнят задълженията си към летището и пътниците, слотовете могат да бъдат откупени от конкурентни авиолинии.

С промените и т.нар. "амнистия" държавата въведе възможност за по-свободно коригиране на разписанията, което ще позволи на авиокомпаниите да изпълняват само полетите, които имат достатъчно пътници и пълен екип персонал.

Най-голям брой полети са отменени на British Airways на летище Хийтроу.

Недостигът на персонал в наземното обслужване, на летищата и при летателния екипаж са основното предизвикателство пред авиокомпаниите, които все още се възстановяват от пандемията от коронавирус.

Хиляди полети бяха отменени на различни авиокомпании през последните седмици, което предизвика хаос на международните летища./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега видяха че без нас източно европейците работа не се върши. Енгилезите са мързели наркомани и пияндета. Те търсят на работата лекото и на баницата мекото. Докато бяхме ние работата вървеше плащаха ни като за бог да прости но в сравнение с бг заплатите бяхме добре след като ни изгониха загинаха. След още някоя година ще изчезнат.
5
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че няма ли да плащат неустойки тия компании?
4
2
 
19
 
! Отговори
Случайности преди 1 година
Този феномен се случва на всякъде по света в момента ( или поне в Европа и САЩ по-често за сега ) и човек се пита, как пък една и съща да е причината за това недостиг на персонал?! Или скоро няма да има полети отново ( клима-локдаун или някоя нова пЛандемия ) и за това летищата нямат нает достатъчен персонал или нямат такъв, защото след едни инжекции хората вечно са болни сега.. незнам аз незнам
3
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Немогат да дойдат до слънчака за да се натряскат и да скачат от балконите върху току що измитите плочки
2
1
 
3
 
! Отговори
Фин преди 1 година
Да
1
3
 
61
 
! Отговори
Пешо лондона преди 1 година
Тия нагло-саксии живеят 100 пъти по-добре от нас и се вдигат на протести, че обедняват. Сметнете тука каква е бедност. В Африка са по-добре от тук. Поне там гладуват, но и не работят. А тука работим и глад майкааааа