Най-богатите в света са загубили общо 1,4 трилиона долара

Сред милиардерите с най-големи финансови загуби година е Марк Зукърбърг
26
Най-богатите в света са загубили общо 1,4 трилиона долара
Снимка: БГНЕС

500-те най-богати хора на света са загубили общо 1,4 трилиона долара през първата половина на 2022 г. Това сочи информация на агенция Блумбърг., предаде БНР

Сред милиардерите претърпели най-големи финансови загуби година е Марк Зукърбърг, който притежава нетно около 60 милиарда.

За Джеф Безос, чието състояние се определя на 133 милиарда долара, се посочва, че е загубил за първата половина на годината около 63 милиарда долара, а Илон  Мъск, чието общо нетно състояние е 210 милиарда долара  се смята, че е със загуби за близо 62 милиарда долара за същия период от време.

Според изданието сред милиардерите претърпели най-големи финансови загуби  за 2022 година е и изпълнителният директор  на борсата за криптовалута Чангпенг Джао с близо 80 милиарда долара;

Блумбърг отбелязва, че някои от загубите на  ай-богатите се дължат  на  влошаване състояние на бизнесите им в последното тримесечие или от промяна на пазарите. Към това се прибавя и влиянието на високата инфлация, войната в Украйна и нарушените вериги от доставки, както и съобщението на Централната американска банка от миналия месец за повишаване на лихвените проценти с най-бързия темп от почти 30 години насам.

Специалисти продължават да изразяват сериозни опасения от рецесия, въпреки твърденията на президентът Джо Байдън, че рецесията не е "неизбежна".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: загубимилиардели
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много важно.