Британският премиер Борис Джонсън подаде оставка

"Трябва да има нов лидер на партията и нов премиер"
Обновена: 7 юли 2022 15:10 | 7 юли 2022 15:08, Елка Василева
59
 Британският премиер Борис Джонсън подаде оставка
Снимка: БГНЕС

Борис Джонсън заяви, че подава оставка като министър-председател на Великобритания, вслушвайки се в призивите на колеги министри и депутати от неговата Консервативна партия.

„Трябва да има нов лидер на партията и нов премиер. Процесът по избор на този нов лидер трябва да започне сега“, каза Джонсън в обръщение пред резиденцията на  „Даунинг стрийт“ 10.

Още по темата
„И днес назначих кабинет, който ще изпълнява функциите си, както ще направя и аз, докато не бъде избран нов лидер“, заяви Джонсън, цитиран от Ройтерс.

"Причината да се боря толкова упорито през последните няколко дни, за да продължа да изпълнявам този мандат лично, не беше просто защото исках да го направя, а защото чувствах, че това е моя работа, мой дълг, мое задължение към вас“, обясни Джонсън.

Той похвали работата на своето правителство, включително справянето с важни теми като Брекзит и конфликта в Украйна, и увери, че Обединеното кралство ще продължи да помага на Украйна във войната й срещу Русия.

По повод изявлението на Джонсън, че ще остане британски премиер до избора за негов наследник, негови критици смятат, че не трябва да се позволява на Джонсън да остане служебен министър-председател, а трябва да бъде отстранен колкото е възможно по-бързо, предаде Асошиейтед прес.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците трябваше да приемат исляма. Сгрешихме, че ги покръстихме.
42
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин е Елизабет Първа. Путин държи Навални - Мария Стюарт, в затвора. Ще му отреже главата. Лавров е съобщил на Путин, че Запада иска да освободи Навални и да го направи руски цар.
41
2
 
2
 
! Отговори
112233 преди 1 година
Един по един окапват краварските ***. Добро начало, Урсула стягай се да подвиеш опашка. Зимата иде, който има акъл ще помисли от къде идва топлото.
40
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подиграващия се на Путин си подава оставката, хвалейки правителството си? Този е по-спрял и от Байдън. И с какво право обещава от името на бъдещия премиер помощ за наZZитата ?
39
1
 
9
 
! Отговори
V.Zеленски преди 1 година
Збогом мое сладко сламено човече. Ще ми липсва твоята рошава коса
38
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рошавия Кючекчия е история :)
37
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-слабите западни политици започват да окапват един по един.Те забъркаха войната в Украйна и продължават да е бъркат.
36
0
 
7
 
! Отговори
Слава преди 1 година
Кокаина. До последнияяяяяя.....
35
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофилите се надяват, че с нов премиер помощта на Великобритания за Украйна ще намалее или спре, обаче не са познали :))))))))
34
1
 
12
 
! Отговори
Леле преди 1 година
Сега е ред на недоклатената Лиз Тръс. Некадърни лелки в климакс.
33
0
 
14
 
! Отговори
Гол преди 1 година
Наред е бай Дън!
32
0
 
18
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 1 година
Доста глупости сътвори Борката, както в страната си, така и във външната си политика, което е дало отражение вкл. върху ЕС, оттам и върху нас. Смятам, че оставката му е много закъсняла, трябваше да се случи преди години.
31
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борката ще има повече време за основното си занимание - пиене и ходене по к.. рви. Може да си направят една група по интереси с наш Боко
30
0
 
15
 
! Отговори
Здрасти Вова преди 1 година
Трябва му повече време за процедури, нали иска да се съблича.. Пародии на политици са днешните стерилни клоуни.. Деморализират обществата и ги тласкът с всички сили към АНАРХИЯ
29
0
 
18
 
! Отговори
Farewell Boris преди 1 година
Ердо го потупа по рамото на срещата на НАТО. Явно е било за феъруел.
28
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е лесно да си луд винаги се смяташ за необходим и по, по, най.
27
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Леко по леко всички популисти от последните 3 години взеха да падат . Такова е много приказки малко работа. Фалшификат. Европа си беше добре 70г не е имало войни.
26
0
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
КРАЛСКОТО СЕМЕЙСТВО НА БРИТАНИЯ Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ГА-ДНО И ИЗОБЩО НЕ ГИ МИСЛЕТЕ ЗА МНОГО ЧИТАВИ! ЗА ШОТЛАНДИЯ Е МНОГО ПО-ДОБРЕ ДА Е ОТДЕЛНО ОТ АНГЛИЯ НО КРАЛСКОТО СЕМЕЙСТВО ЩЕ НАПРАВИ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ДА ПРОТАКА ДА НЕ СЕ ОТДЕЛЯТ!
25
0
 
17
 
! Отговори
шах преди 1 година
Играли В.Путин и Б. Джонсън шах. Питал Боби , за да разсее Вова: Какви са тия ракети Сармат? Но изведнаж Вова казал на чист английски: Sir, mat!
24
1
 
21
 
! Отговори
Да се готвят преди 1 година
ОМакрон, Фон дер Май*нен, Драги и ШмОлц