Все повече деца пушат е-цигари във Великобритания

Ярките цветове и популярните аромати привличат подрастващите
22 юли 2022 10:25, Елка Василева
11
Все повече деца пушат е-цигари във Великобритания
Снимка: архив, БГНЕС

Броят на децата във Великобритания, ползващи електронни цигари, се е удвоил за последните две години, предупреди д-р Керълайн Джонсън, депутат от Консервативната партия и квалифициран лекар на обща практика, предаде ДПА.

На бизнес дискусия в Камарата на общините Джонсън констатира, че "ярките цветове" и "популярните аромати" привличат подрастващите, въпреки че тези устройства са забранени за тях.

Според нея изследванията сочат, че половината от децата, които ги ползват, признават, че ги купуват в магазини, а електронните цигари съдържат никотин, летливи органични съставки и химически аромати, вредни за деца. "Кога ще можем да имаме дебати с въпроси към правителството за това как да попречим на децата да използват тези устройства", попита лекарката.

Лидерът на Камарата Марк Спенсър отговори, че от нейно име ще се обърне писмено към министъра на здравеопазването, за да му обърне внимание за тези опасения.

Процентът на децата в Обединеното кралство, пушещи е-цигари се увеличава, като много от тях се влияят от социални медии като "ТикТок", сочат нови данни, цитирани от ДПА.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При нас пушат истински.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едни с цигари, едни с водки, трети с особени дъвки, и т.н. и т.н.
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До разбирачите, па кажи им го. Но нищо няма да постигнеш що дъртия русофил не е прочел нито ред смислен материал, но разбира от всичко и ей сега ще ти докаже колко е хубаво да пушиш тютюн със всичките му канцирогени и прочее. Има и друго, вейпа трябва да се различи от пушенето, съвсем различни неща са.
7
3
 
1
 
! Отговори
Следваща новина ще е преди 1 година
Вълна от импотентност сред децата пушачи в UK. Всичките с еректилни дисфункции.
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-добре да пушиш шампоан. И според мен има голяма разлика, дали приемаш веществото без термична обратока или след. Най-вероятно след нагряването не е така безопасно, както го изкарват. Ама пуста реклама....и кокошките вярват.
5
6
 
3
 
! Отговори
До разбирачите преди 1 година
Всъщност, драги ми смехурковци, във вейп течността има основно две съставки. Пропилен гликол и растителен глицерин. И двете се използват в хранително-вкусовата промишленост и в козметиката от около 200 години. Всекидневно употребявате и двете, като започнете сутрин с паста за зъби(ако си миете изобщо зъбите), през храненията за деня и завършите с чаша хубаво уиски/коняк вечер. Тъй че, тъпчовци, залягайте над учебниците, че иначе цял живот на минималната...
4
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо ни занимавате с тази пропаднала Абглия дето ще си има пакистански премиер ?
3
1
 
1
 
! Отговори
Супер преди 1 година
Вече 15г прибирам супер дивидентче от Алтрия, като пазарната капитализация е нарастнала 4 пъти. Колкото повече пaфкащи по добре за мойта доходност.
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Hoqsan Вдишват графен само, че още не са го осъзнали. Скоро като минат под улична лампа ще ги стягат гърдите.
1
2
 
7
 
! Отговори
Hoqsan преди 1 година
T'ва вейповете са голяма простотия... ще нагрявате антифриз, за да пуши, че и да го вдишвате... Само да ви светна, от тия течности с още малко химичен синтез накрая става полиестер. Т.е., когато вейпвате, пушите основната съставка на полиестера, хак да ви е, пОшачи :D