Пожарникар в Хърватия за катастрофата: Хората стенеха и ридаеха

Те бяха в шок, а ние – повече от тях, казва още той
6 авг 2022 22:25, Нели Христова
9

Черна събота и в Хърватия. Най-малко 12 души загинаха, а други 40 бяха ранени при катастрофа на полски автобус, пътуващ за Загреб. Според първите версии на хърватската полиция най-вероятна причина за произшествието е заспиване зад волана.

Около 6 часа сутринта местната пожарна получава сигнал за катастрофирал автобус с полска регистрация на 62-рия километър на магистрала А4 в посока Загреб. 20 минути на място пристигат 11 пожарникари. Гледката, по думите на един от тях, е като от филм на ужасите.

"Хората стенеха и ридаеха, а много от тях вече бяха мъртви. Те бяха в шок, а ние – повече от тях. Намерихме пътници под седалките. Някои не показваха признаци на живот, а други бяха живи", разказа пожарникарят Степан Якопчич пред Bulgaria ON AIR.

Първоначално бе съобщено за 11 загинали, но по-късно в болницата е починал още един човек, съобщи хърватският вътрешен министър.

"Някои от ранените пътници се борят за живота си", каза Давор Божинович.

Според първите версии на хърватската полиция най-вероятна причина за произшествието е заспиване на шофьора. Пътниците са били възрастни религиозни поклонници, включително трима свещеници и шест монахини, съобщи полският премиер.

"Поклонниците са пътували от Варшава и Ченстохова за свещената местност Меджугорие в Босна и Херцеговина. Искам да изкажа най-искрени съболезнования на близките на жертвите", написа Матеуш Моравецки в Twitter.

Поклонническите пътувания до малкия град Меджугорие са много популярни в Полша след твърдения, че Дева Мария се е явила на местни деца там през 80-те години на миналия век.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
До 1 преди 1 година
А ти цял ден си тук за жълти стотинки.
5
9
 
2
 
! Отговори
Лех преди 1 година
Полската социална система харесва тази новина!Барцо Добже!
4
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мине не мине време и катастрофира автобус с религиозни поклонници, явно бог много до ги обича и част от тях ги поставя на изпитанията да живеят като инвалиди, а други си ги прибира да му лъскат до блясък диамантите и да го боготворят в рая. Няма ли да се научат най-накрая че сме просто еволюирали риби и че няма Бог.
3
0
 
40
 
! Отговори
аз преди 1 година
що за пошли коментари?!....това са хора...съдби...трагично е....мир на дишите им
2
24
 
5
 
! Отговори
Пл преди 1 година
Идолопоклонници. Сега ще идат в ада
1
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако шофьорът е бил турчин, може и да е самоубийствен атентат.