САЩ готви нова военна помощ за Украйна за 1 милиард долара

Тя ще включва боеприпаси за далекобойни оръжия
95
САЩ готви нова военна помощ за Украйна за 1 милиард долара
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Правителството на американския президент Джо Байдън планира да предостави нов пакет военна помощ на Украйна на стойност 1 млрд. долара, който ще бъде един от най-големите досега и ще включва боеприпаси за далекобойни оръжия и бронирани медицински машини, казаха днес трима добре осведомени източника пред Ройтерс.

Пакетът се очаква да бъде обявен в понеделник и ще се прибави към помощта на стойност 8,8 млрд. долара, която САЩ вече са предоставили на Украйна от началото на руската инвазия на 24 февруари.

Служителите, които поискаха да останат анонимни, казаха, че Байдън все още не е подписал новия пакет с помощ. Те предупредиха, че пакетите с военна помощ могат да претърпят промени по отношение на стойността и съдържанието си, преди да бъдат подписани.

Ако пакетът бъде подписан в сегашната му форма, той ще е на стойност 1 млрд. долара и ще включва боеприпаси за реактивни системи за залпов огън HIMARS и за противовъздушни системи NASAMS, както и  най-малко 50 бронетранспортьора М113 за медицинска евакуация.

Новият пакет военна помощ идва след неотдавнашното решение на Пентагона да разреши на украинци да получават медицинска помощ в американска военна болница в Германия, разположена близо до военновъздушната база "Рамщайн", припомня Ройтерс./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тъпите укри явно не разбират , че тая военна помощ изобщо не е безвъзмездна. И така неусетно тая нещастна територия, наречена Украйна ( или поне което ще е останало от нея след края на СВО ) се превръща в краварска собственост. Русия няма да позволи по тоя гнусен начин да откраднат руска земя.
80
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спасението на войските е само в Русия.
79
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Демилитаризация и денацификация на Русия. Хаймърс 300 км за окупираните територии и даже за граничните и задграничните складове и жп линии в Русия. Само бягство за спасение в Русия на войските ще ги спаси.
78
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само "жест на добра воля' ще спаси остатъка от Бурятия.
77
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Байдън подписва , а Путин се моли на Иран за дронове!!!
76
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледах в мрежата руснаци, разглеждащи витрини в магазин в Харков.Изброиха няколко видове сирена (пармезан,моцарела,рокфор) от Швейцария,Италия,Холандия и т.н., а жената накрая каза - При нас в Москва вече липсват тези асортименти :-)
75
4
 
10
 
! Отговори
necromant преди 1 година
укрите са пушечно месо и пионки в играта на янките, а след време укрите ще бъдат изхвърлени на бунищитето, в забрава..
74
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проблемът, Украйна, има едно много просто решение.Германия да изгони американците от територията си,ако Русия им предостави статут на най-облагодетествена страна по отношение на всичко необходимо за да се осъществи излизането от икономическата криза,не само на Германия а и на цялаЕвропа и осигуряването на хилядолетен Мир в Европа.Всичко друго е бош-лаф.Но германците нямат"топки"за да изгонят САЩ от Европа, така,както овчарите на Афганистан го сториха.Позор за една нация.
73
2
 
5
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО преди 1 година
Господа продажни журналисти,не ме интересува какво са ви казали американците!Интересува ме каква е истината,а тя е следната;тези милиарди долари не са помощи!Това се нарича ЗАЕМ,който укрите ще изплащат близките 15-20 години+огромните лихви,И за тези пари ще получат оръжие с изтекъл срок на годност
72
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Печалбарите не спират, много им е гот да създават войни и после да трупат пари. Презирам цялата им гнусна политика.
71
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Страхотна "помощ", после Зельо ще иска Европа да му я плаща.
70
2
 
6
 
! Отговори
нострадамус преди 1 година
загуба на руснаците няма да има НО огромна загуба в Европа ще има, знайте ядрена война ще има на територията на Европа по точно ще изгърми Германия запомнете го това
69
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 71 Руснаците ще бягат в Украйна за да не плащат трилионите репарации и контрибуции заради загубата на войната.
68
4
 
7
 
! Отговори
Схемиаджий преди 1 година
Само да не насъскват бившият источен блок срещу Русия!! !!! Виждаме всички, че насила желаят да ни вкарат във война. Богатите да си живеят на Сейшелите а Иван и Петка да се трепят и обедняват, докато ги снабдяваме с оръжие.
67
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След победата на САЩ, украинците ще бягат в Русия, за да не плащат заемите на Зеленски и да живеят нормално.
66
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофилите се хвалеха че руснаците ще превземат Украйна с оркестъра на армията. Путин направи съдбоносна грешка че вместо оркестъра пусна спецназа напред и украинците го изтрепаха. Тогава Путин каза че руснаците още не са почнали да воюват, имайки предвид че все още не е пуснал оркестъра. Цял свят чака със затаен дъх кога най-после Русия ще атакува с оркестъра.
65
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние наринахме милиарди за шест самолети и нямаме нищо налице. И още ще даваме за нищото. Та какво са някакви си един милиард.
64
2
 
12
 
! Отговори
Хенри Кисинджър преди 1 година
При всички положения тази война ще направи Русия още по-силна. Независимо дали като победител или победен Русия ще си научи урока, ще си усъвършенства оръжията, ще промени военните стратегии, ще преосмисли външната си политика и отново ще стане силен играч на международната политическа сцена. Колкото по-бързо свърши тази война - толкова по-добре за всички.
63
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много евтино им излиза тая война на американците за 8.8 милиарда долара съсипаха две трети от най-боеспособната руска армия. Сега следва и 1 милиард за нейното довършване от Украйна и накрая още един милиард за тържествено погребение.
62
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако няма война, икономиката на САЩ буксува, затова САЩ създават войни. Няма период, в който да не са воювали някъде.