Шефът на украинския отдел на "Амнести интернешънъл" подаде оставка

Организацията упрекна военните, че разполагат войски в жилищни райони
6 авг 2022 21:00, Нели Христова
68
Шефът на украинския отдел на "Амнести интернешънъл" подаде оставка
Снимка: БГНЕС

Ръководителката на украинския отдел на "Амнести интернешънъл" подаде оставка в знак на протест срещу доклада, с който правозащитната организация разкритикува украинските власти затова, че разполагат войските си в жилищни райони и по този начин поставят под заплаха живота на мирни жители.

Оксана Покалчук упрекна ръководството на "Амнести", че не се е съобразило с усилията на украинските военни да евакуират цивилните пред прииждащите руски войски, и така е превърнало доклада в "инструмент на руската пропаганда".

Становището на Покалчук, която е известен адвокат и правозащитник, изглежда в унисон с това на президента Володимир Зеленски, който вчера обвини "Амнести", че се опитва да прехвърли отговорността за гибелта на хиляди цивилни от агресора върху жертвата в тази война.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
До коментар 34 преди 1 година
Грешите - Амнести са най-голямата по мащаб и влияние организация, която не се притеснява да критикува политиката на Израел в Газа и на Западния бряг, определяйки я като форма на съвременен апартейд. В същото време, разбира се, не са слепи или мълчаливи за Хамас - но това е по-лесно, защото е мейнстрийм в западните медии по демонизирането на палестинците. Амнести непрекъснато някой не ги "харесва", ту едната, ту другата страна, и именно поради това трябва да бъдат поддържани заради своята смелост
48
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слаааеа Кокаине! Слааава Хероину!
47
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 1 Хахахахахахахахахаха как само се намират веднага лъжи в някой за да оправдаят Укронацистите
46
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Стига с тази югославия" Какъв военен точно си бил. Това е важно. Отговори конкретно.
45
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Стига с тази югославия" имаш около десет граматически грешки. Без коментар. Нямам думи.
44
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Между другото, честит празник на всички приятели на САЩ- днес се навършват 77 гидини от първото в света използване на атомно/ядрено оръжие срещу цивилни граждани! Да си спомним с гордост убийството на стотици хиляди га.дни японци от великата армия на САЩ, спечелила безапелационно ВСВ! Време е да пуснем няколко бомби и над смо.таните руски и.д.иоти и да спрем злото! Честито, братя!
43
9
 
4
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 1 година
Когато през 1942г., болшевиките защитаваха Сталинград и бяха разположили оръжия сред цивилни, последва бомбардировка на Луфтвафе при която загинаха 40 хил. цивилни. Питам ''Амнести'' кой е виновен за смъртта на тези 40 хил. цивилни?
42
2
 
26
 
! Отговори
xoxo преди 1 година
Нещо украинското правителство не е съгласно с доклада на Амнести? Защо така?
41
3
 
21
 
! Отговори
До 51 преди 1 година
А ще сложиш ли децата си между теб и крадеца за да си спасиш животеца си?
40
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е може ли такова нещо, Амнести да казват истината? То бива,бива, ама ако не знаят как се прави да вземат пример от Днеса. Всяка втора статия... фейк
39
4
 
27
 
! Отговори
Далаверка преди 1 година
Ей тия Амнести не ги ли е страх да говорят Истина? Тая новина се пропуска в някой белгийски медии. Но се пише за това как руснаците се самобомбардират в Запорожка АЕЦ. Почти нищо не се пише за войната и Ковид. Освен за Путин. Който скоро ще прояде бебета. А уж бяхме демокрация. Каквито СССР такива и ЕС.
38
2
 
12
 
! Отговори
дообрее преди 1 година
Амнести Интернешънъл(наанглийски:Amnesty International, също иAIили самоAmnesty) емеждународна неправителственанезависима организация за защита начовешките правасъс седалище вЛондон,Обединено кралство. Според самата организация наброява повече от седем милиона члена и симпатизанти от цял свят.
37
3
 
45
 
! Отговори
$$$??? провалил се преди 1 година
Време беше някой да каже ИСТИНАТА.Всички слушат като малки деца психопата измамник наркомана Зеленски.Всички тези които са напуснали своите постове ,доказва че пропагандната машина почва да скърца.Дано по скоро този кр..е..тен да бъде разкаран от собствения си народ и да гние в земята както Чаушевко Само това че убива собствения народ и трупа милионите е достатъчно за въжето Наглостта на един шут вече ни докара до омраза а не до състрадание Жалко за всички невинни жертви
36
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи до толкова може да се разчита на обективността на Укаинските правозащитници. Зеленски уволни и главната прокурорка, за да се дистанцира от нея, когато излязоха на яве и нейните лъжи за уж военни престъпления и изнасилвания от руснаците.
35
40
 
5
 
! Отговори
До 45 преди 1 година
Стига с тая югославия аз много добре я помня понеже бях военен тогава. Нато не е нападнал сърбия имаше рвзолюция оt над 120 държави които молеха нато да спре убийствата на милошевич който бешенизтрепал над 120 000 боснянци и косовсри нато се намеси след тази резошюция и само унощищожи армията на изверга милошеивч не е имало цивилни жертви не е имало анексинрани теритприи нищо от тпва което правят путлеристтите
34
8
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Егати наглеците. Избиват собствените си граждани за да прехвърлят вината на Русия. Тези за толкова ли глупа ви ни имат. Не гледат ли собствените си телевизии. В тези телевизии работят честни и отговорни хора които казват истината на цял свят. Чрез сателитната чиния гледам от спътника всички украински и руски програми. Мен ли се опитват да ме излъжат или си мислят че всички гледаме само кабеларки където тези програми евро гейовете ги изключиха.
33
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аха значи като се казва истината безпристрастно е голям проблем!Истината боли са казали хората! Лъснаха ли сега нещата че пропаганди освен от руска страна има и от украинска!
32
3
 
34
 
! Отговори
Ром'с преди 1 година
Ама тя украинка ли...еми Ако не подаде оставка..то ще изчезне... .
31
2
 
26
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Гледам и не вярвам на ушите си.
30
40
 
7
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 1 година
''Амнести'' не могат да решават как ЗСУ ще се защитават. ''Амнести'' да вземат да прочетат Хагската конвенция. Там пише, че армията може да разполага оръжие сред цивилни обекти, което превръща населеното място в ''укрепен град''. Такъв град може да бъде обстрелван. Когато няма войска, оръжие, военни складове и пр. населеното място е ''свободен град''. Бомбардирането на ''свободен град'' е военно престъпление. Такъв беше слуаят с Дрезден през 1945г.