Русия възстанови газа за Латвия

Те бяха спрени на 30 юли едностранно
58
Русия възстанови газа за Латвия
Снимка: БГНЕС, архив

Доставките на руски газ за Латвия, които бяха спрени на 30 юли по обвинение в нарушаване на условията, бяха възобновени на 5 август. Това става по данни от платформата на Европейската мрежа на операторите на преносни системи (ENTSOG).

Според платформата на 5 август през газоизмервателната станция Luhamaa (GMS) са преминали около 2,9 милиона кубични метра газ. Преди това последните доставки на газ през този пункт са извършени на 29 юли. На 6 и 7 август обемът на доставките на газ през ГИС "Лухамаа" е бил около 3,8-4,1 милиона кубични метра на ден.


58
Още по темата: газлатвия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До das Да не си падал на главата си. Газпром с рекордни продажби за първо шестмесечие на тази година!!! Дали китайския и индийския пазари на газ могат са се сравняват с европейския? Германия в момента МОЛИ Русия да си прибере ремонтираната турбина в нарушение на европейските санкции наложени на Русия!!!!! А не е дошъл още октомври!!!! Да те светна, че и капацитете на терминалите за втечнен газ са изкупени от свързани с Русия фирми и кожи дерат за да ги преотстъпят.
48
4
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До das/45"Не забравяйте, до доставяШЕ ..." - миналата есен се видя, че ЕС не може да си плаща газа по следкоронавирусните цени. Газовозите пътуваха към платежоспособния азиатски пазар. Тази година ЕС е още по-зле. Никой не иска да се обвързва клиенти, за които не знае дали могат да си платят газа, дори да искат. Русия мисли за бъдещето и се адаптира. ПП. ?нкер още преди 7 години заяви в Мадрид, че Европа залязва.
47
2
 
7
 
! Отговори
До 48 преди 1 месец
И на цена два , три пъти по скъп от руския , нали
46
1
 
4
 
! Отговори
До 46 das преди 1 месец
Ти според себе си ли разсъждаваш ? Как се молиш на бежанците да те думкат тъй като си гризен и никой не те иска
45
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вече от юли главен доставчик на газ за Европа е САЩ.Около 40 млрд.куб.м. Газпром доставя малко над 30..Ум патки пасе!
44
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Доста подвеждащо евроатлантипеско фалшиви заглавие! Латвия е поискала газ от Русия а не Русия да им го е пуснала ей така. Но в тия скапан блокиращ коментари весникПарцал всичко е фалшиво
43
17
 
10
 
! Отговори
das преди 1 месец
до 1-2 години Русия ще се моли да продава газ на Европа. Не забравяйте, до доставяше около 45% от необходимият за Европа товав са доста пари няма от къде да направи такива приходи дори като се обърни на изток.
42
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
а българите без руска газ ще си напълнят гушите - е само некои де
41
4
 
19
 
! Отговори
Дедо Иван преди 1 месец
Нали не искаха руска газ и като цяло ЕС не искат?
40
21
 
13
 
! Отговори
Бико преди 1 месец
Рашистите не продават ли газ и ще умрат от глад.
39
10
 
11
 
! Отговори
дръж гугъля преди 1 месец
Ох, какви *** има по тая територия, че чукат и на клавиатурата. Бас държа, че като *** четат само гугаля и книга не са виждали скоро.Русия била клекнала и разни подобни. Ако бяхте чели повечко, щяхте да знаете, че Русия от 4-5 г. шеметно купува злато. Тъй, тъй...ще ви клекнат м..ите на вас. *** те книгите не хапят бе.
38
6
 
15
 
! Отговори
БАНко преди 1 месец
ПРЕДПЛАТИХА СИ ДОСТАВКАТА В ДОЛАРИ И В ГАЗПРОМБАНК , КАКТО ИЗИСКВА ДОГОВОРА И РУСИЯ !!! НЯМА САНКЦИИ ЗА СТУДА И ГЛАДА !!!
37
27
 
13
 
! Отговори
др0гаре плоскоземи преди 1 месец
и в рушкатаКлоака гладът е по силен от тока.....ще продават газ, защото рускитеКурви не могат да пълнят хазната.
36
3
 
21
 
! Отговори
Хахахаха преди 1 месец
Или Латвия е решила да започне да получава. Как само го интерпретирате
35
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как се пише новина, а? Латвия е поискала да и пуснат газа от няма накъде, еврогейтаците пак се показаха като посрани, ама иначе Русия възстановила.
34
12
 
30
 
! Отговори
Хххх преди 1 месец
До 26Никой де факто не плаща в рубли бе ръзбирач...всеки плаща в евро долари но в специална сметка която е в рубли....това заобикаля санкциите на ЕС...когато ЕС въведе санкции стана невъзможно да се плаща за газта...и Русия каза или плащате по начина който ние ви кажем или газта Ви спира...пример киротъпото и ***.
33
14
 
21
 
! Отговори
Хххх преди 1 месец
До 30Мдааа проблемът е че глдаът сега идва в Европата...барабар със студа..останаха още 2-3 месеца и зимата идва....и както лятото бе горещо сигурно и зимата ще е така люта така че гледай ти да не се тресеш от глад и студ....
32
24
 
9
 
! Отговори
Следва интересното преди 1 месец
Резервите на Русия се топят като сняг през август на екватора, но скоро и НАТО ще удари военно Русия.
31
12
 
17
 
! Отговори
Хххх преди 1 месец
До 27Няма ка да умре..Калининград си има ферибот и доставки по море.Отнема повече време но пак става...а газта е възстановена тъй като товарите могат да минават през Латвия пак....а звучи смешно че Русия била клекнала пред Латвия...точно обратното Латвия възстанови потока на товари и газта тръгна...Латвия е икономическа бълха...спрат ли им газта са мъртви в буквалния смисъл на думата.
30
8
 
6
 
! Отговори
Хххх преди 1 месец
До 31Брей къв икономически спец...че и знае колко валутни резерви имали....а кой ти е казал че си ползват резерви те ръзбирач...личи си колко ти е IQ щом цитираш Блумбърг