Руски агенти искали да убият украински министър

Това твърди Службата за сигурност на Украйна
48
Руски агенти искали да убият украински министър
Снимка: GettyImages

Службата за сигурност на Украйна (ССУ) съобщи, че е арестувала руски агенти, които са планирали да убият министъра на отбраната и началника на военното разузнаване.

ССУ "арестува убийци от руските специални служби, които са подготвяли убийствата" на министъра на отбраната Олексий Резников и шефа на военното разузнаване Кирил Буданов, съобщи службата в Telegram.

Тя публикува видеозапис как въоръжена група усмирява и оковава с белезници двама мъже в цивилни дрехи, които се приближават към автомобил.

Арестите са извършени в Ковел в Северозападна Украйна, като един от предполагаемите заговорници е пристигнал в страната от Русия през Беларус, съобщи ССУ.

Службата твърди, че мъжете са подготвяли "физическото ликвидиране" на двамата висши служители и на неназован "украински активист".

Всяко убийство щяло да бъде възнаградено с парична сума в размер от 100 000 до 150 000 долара, добави СБУ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още по темата: войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
4
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 1 година
Глупости. Ако руснаците искаха да очистят министъра на отбраната и началника на военното им разузнаване - просто щяха да ги "калибрират" отдалеч. А и защо да го правят? Противно на пропагандата, лееща се по масмедиите по света и у нас, украинците губят и то зле. Руснаците нямат интерес на ликвидират настоящите началници - ако го направят, на тяхно място може да назначат някой компетентен.
36
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредната пропагандна тъпотия! Ако са искали отдавна да са го убили. Все едно ЦРУ да иска да убие някого и да не може.
35
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо да го убиват? За да сложат на негово място някой, който прави значително по-малко грешки ли?
34
1
 
1
 
! Отговори
Morski преди 1 година
ДО Анинимен 43! АКО ИМАШ ПРЕДВИД БЪЛГАРО ЛИЗЕЦ? ТОВА Е ЧЕСТ ЗА МЕН! АЗ СЪМ БЪЛГАРИН! А ТИ С ТВОЯ СИБИРСКИ СИНДРОМ СЕ ЗАВРИ ТАМ ,КЪДЕТО НАЙ-МНОГО ХАРЕСВАШ- РУСКАТА ФЕРМЕНТАЦИЯ!
33
4
 
8
 
! Отговори
Щирлиц(таен агент) преди 1 година
Ако наистина искат,ще го убият.Ако още е жив,значи не искат да го убият.С Русия шега не бива.Не си правете илюзии...Руснакът бие,и то здравата.Наследниците на Наполеон и Хитлер добре знаят това.Про-100 Киро преди време нарече Русия бензиностанция с ракети...А нима е лошо да имаш нефт,газ,бензин,дизел и оръжие-за което краварите си мечтаят да имат.Да не ви напомням как Бай Дън се изтъркаля,качвайки се...
32
4
 
5
 
! Отговори
Morski преди 1 година
До Анонимен37-Много си сбъркан ,човеко! БЛАГОДАРЕНИЕ НА НАС РУСИЯ ИМА ПИСМЕНОСТ И СЕ Е ЗАПАЗИЛА И РАЗВИЛА СЛЕД ЗЛАТНАТА ОРДА ,А НЕ ОБРАТНОТО!ЛОГИКАТА ТИ Е ...ПРЕДАТЕЛСКА И НЕУВАЖИТЕЛНА КЪМ ВЕЛИКАНИТЕ НА БЪЛГАРСКОТО ВЪЗРАЖДАНЕ И ОСВОБОЖДЕНИЕ! 500 ГОДИНИ ДА НЕ СМЕ ПИСАЛИ НА ТУРСКИ ,А? РУСКОЛИЗЕЦ!
31
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Междувременно, Газпром ПУСНА ГАЗА за Латвия....:))ЕВРАТА явно са вкусни, нали товарищи?
30
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Във Франция вече има призиви къпането да е веднъж седмично.Ако още се зъбим на Русия,тука храненето ще е веднъж седмично и ще се топлим на свещи.Киро ще се изнесе в Канада,ама ние си оставаме тука.Иначе-купувме чертежи на амерКански самолети.То ги няма тия самолети,ама вече сме ги платили...
29
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако искат да го убият,няма кой да ги спре.За справка питайте наследниците на Хитлер и Наполеон.Няма по велика сила от Русия.Именно благодарение на Русиия ТУК ПИШЕМ НА БЪЛГАРСКИ,А НЕ НА ТУРСКИ.ТОЗИ,КОЙТО ЩЕ ИЗТРИЕ НАПИСАНОТО ОТ МЕН,ЩЕ ПРОЧЕТЕ НА БЪЛГАРСКИ,НЕ НА ТУРСКИ.Писна ми от турски сериали по анал1,по *** 2 и по *** 3.В Турция по националните телевизии няма български филми.Ай сиктир на тоя,дето ще изтрие написаното от мен...
28
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Русия живота не е на почит.
27
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Паднахте до нивото Като мине зимата ти и такива като теб ще сте доста отрезняли. А може и да не се чака дотам: гледам, че Путин през стиснати зъби пуска газа на Латвия. А щеше да ги "наказва". Беше ги обявил за "неприятелска държава. Още много такива неща ще наблюдаваме. Тепърва започва всичко.
26
7
 
13
 
! Отговори
Паднахте до нивото преди 1 година
на обичковенните Бандеровски шизофреници, с нетърпение чакам момента когато ще се кълнете че не сте знаели каво върши Зеленски и ще седите на колене пред Путин за да ви пусне газ и храна ....идва зима и тази зима ще ви се стори като зимата на фон Паулус пред Сталинград
25
6
 
5
 
! Отговори
приматите бяха преди 1 година
добри убийци, вече и за това не стават.
24
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 31 То и теб Путин не те е вербувал лично, но си готов ден и нощ да му служиш. Защо с тях да е различно, при това на тях са им платили, а на теб най-много да са ти обещали да те потупат по рамото.
23
3
 
10
 
! Отговори
Не гледате ли преди 1 година
Украинска телевизия в България?Учениците от Киев пак с нескопосана постановка. От" разпита "на един от похитителите се разбира следното, седял си, пиел си бирата и дошъл някакъв, който го "вербувал"? После, той отишъл в Украина, свързал се с местен, който му осигурил пистолет Макаров за 5 000 долара?Явно бялото е вече менте в Украина?
22
1
 
6
 
! Отговори
Те преди 1 година
Тия, освен да искат да убият когото им заповядат, нещо друго искат ли ?
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а реалноста е друга - командир на правия сектор е искал и сигурно ще го направи ако не утре то значи по-късно
20
7
 
1
 
! Отговори
лъжа преди 1 година
както винаги ! Ако някой от руските началници поиска да убият даже и Баидън т щеше да е вече реалность както стана с президента на Чечня - времето е за 40 секунди
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо, сега ще имат 15 години да помислят върху алтрнативните си занимания в килията.
18
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То остави, че искали да го убият, ами искали и да го евват. От днес цялото висше ръководство на Украйна ходи с *** от бронирана огнеупорна стомана, за да се пази от руските агенти :() Зеленски е с два чифта, затова гледа толкова лошо на снимките :()