Тайван провежда артилерийски учения

Твърди, че Пекин готви инвазия на острова
9 авг 2022 10:19, Елка Василева
31
Тайван провежда артилерийски учения
Снимка: архив, БГНЕС

Тайван започна днес да провежда обявени по-рано артилерийски учения на фона на продължаващите военни учения на Китай в близост до острова, предаде ДПА.

Още по темата
Провеждането на артилерийските учения бе обявено в края на юли, като целта им е да симулират отбрана срещу евентуална атака на китайските въоръжени сили, отбелязва ДПА.

Тайванските учения, които са част от ежегодни учения на Тайван, ще продължат днес, утре и вдругиден. Провеждането им е съпътствано от повишено напрежение в региона, като Китай заяви, че ще продължи ученията, които провежда на север, на югозапад и на изток от Тайван. Първоначално китайските въоръжени сили бяха обявили, че ученията им ще приключат в неделя. Понастоящем не е обявена датата, на която те ще приключват.

Тайванското външно министерство разкритикува решението на Китай да удължи срока на ученията си в близост до Тайван.

Китай използва военните си учения в близост до Тайван, за да се подготви за инвазия на острова, заяви днес тайванският външен министър Джоузеф Ву, предаде Франс прес.

Според тайванския министър Пекин цели промяна на статуквото в Азиатско-тихоокеанския регион.

"Китай използва ученията и военната си пътна карта, за да се подготви за инвазията на Тайван", изтъкна Джоузеф Ву на пресконференция в Тайпе.

"Истинската цел на Китай е да промени статуквото в Тайванския проток и в целия регион", каза още министърът.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
26 се отнася за статията дето французите гонят руснаците.
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом са се събрали двете армии няма нужда от учения. Направо да се сбиват и толкова. Бойна готовност на една армия се получава по време на война. Китай каква бойна готовност имат ако ги е страх от американците.
20
1
 
3
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До Мдааа - разбира се, от гледна точка на потомствен комyнист като теб, стремежа на хората към независимост от големите диктаторски режими /какъвто е и Китай/ е цирей. Сега "земаш" пуканките е "седаш" по стар провинциален обичай да гледаш как големия лош батко бие по малкия! Мечтиии, ех, мечти с дъх на чесън, стари потници и 1-майски манефистации...
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 18"а дипломация, на която потомците на Чан кай ши едва ли ще клъвнат. " - всичко е въпрос на пари и живот.
18
1
 
2
 
! Отговори
маркиз дьо саП преди 1 година
"Тайванските учения, които са част от ежегодни учения на Тайван..." Ашколсун E лке!
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е уж са за единен Китай?Всичко,за да върви оръжието и медиите!
16
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Тези родоотстъпници,както ги наричаш ти, имат сръхвисоко ниво на технологията на производство на интегрални схеми ИС със свръхвисока степен на интеграция и Тайван е търсен от всички известни световни компании за апаратура с военно и цивилно приложение. Така че не очаквайте военни удари срещу Тайван, а дипломация, на която потомците на Чан кай ши едва ли ще клъвнат. САЩ също не може да ги прикотка, нито Англия. Бъдещето вероятно ще е на суверенна държава за дълъг период от време.
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Китай може само да благодари на Тайван за военните учения на артилерията и ПВО. Китай не може с щурм да завземе Тайван, защото островът има отработена технология на ИС с много висока степен на интеграция VLSI ICs на световно ниво, с която държави, броещи се на пръстите на една ръка може да се похвалят. От нея купуват свръхголеми ИС Китай, САЩ, ВБр, Франция, така че китайците не биха посмяли да щурмуват Тайван, по-скоро биха постъпили като с Шанхай - провинция с голяма автономия, но в China.
14
6
 
4
 
! Отговори
Който се учи преди 1 година
Който от краварите се учи -няма да сполучи! Доказан факт.
13
6
 
1
 
! Отговори
Мдааа до 7 преди 1 година
Че аз пуканки ще си взема и ако някой тръгне да завладява България. Все ми е тая. Тук имам една панелка и кредити. Да си я взема който си иска.
12
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 11....Морската блокада ще остави тайван без внос на ядене. Те не произвеждат храна територията е планинска и няма терен за садене на зеленчуци и пшеница. За един месец блокада ще изядат резервите и ще се предадат без бой. Глада е по силен от всички оръжия на света.
11
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според мен Китай блъфира - могат най много морска блокада да му наложат и малко по малко да изтощят острова. Но това ще отнеме години, пък Тайван е подкрепян от САЩ и морската блокада може и да не успее.
10
3
 
4
 
! Отговори
Пелосито ще идва ли? преди 1 година
Или я върнаха в старческия бял дом при бай дъня и кукувицата Камила...
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тайван е трудна хапка. Островна държава, евентуално Китай биха могли да наложат моркса блоката, но острова е целия в планини. Трудно ще го превземат. Пак както в Украйна - дълга и продължителна война.
8
4
 
2
 
! Отговори
ПАзете Земята ни преди 1 година
МНого да се внимава диверсия срещу Земята ни отравя милиони служители със пси активни нарко спец добавки над 900 000 000 човека дават данни за наличие на исключително опасни дигитално холограмни оръжия в телата .. Експерти да проучат колко от назначените на власт в различни държави са опасно зависими вкл от Дистанционен мозъчен контрол.Колко са тежко поразени с пси активни нарко спец добавки.. У НАс в бирата има ..
7
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да вземем пример и Македония!!!
6
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Китайците даже ги забавиха Отдавна трябваше да ги приключат тези родоотстъпници. Тайван винаги е бил Китайска територия неразделна част от континентален Китай. Много добре направи склерозиралия кравар че прати склерозиралата краварка за да си дойдат нещата на място
5
7
 
6
 
! Отговори
Мдааа преди 1 година
Дето вика един приятел доктор: когато цирея набъбне, по добре е да го резнеш, че не се знае накъде ще пробие. Та, държавата Тайван е приключена. Само си вземете пуканки и гледайте.
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма лошо. До няколко месеца ще трябва да ги използват срещу отвъдокеанския си окупатор и подкрепяните от него безродни политици. Трябва да са готови!
3
7
 
6
 
! Отговори
Ху Йли преди 1 година
Там ще се запали (дано не съм прав) против желанието на говедовъдите. И там ще е лоша краварска инвестиция.