Румъния дава 1,9 млн. евро за спешно драгиране на река Дунав

Да се осигурят условия за плаване в румънско-български участък
11 авг 2022 08:38, Елка Василева
5
Румъния дава 1,9 млн. евро за спешно драгиране на река Дунав
Снимка: архив, БГНЕС

Румънското правителство реши да отпусне 9,5 млн. леи за извършване на спешно драгиране на река Дунав в съвместния румънско-български сектор, предаде агенция Аджерпрес.

Правителството одобри отпускането на 9,5 млн. леи (над 1,9 милиона евро) от Фонда за намеса, с който разполага, за спешно извършване на драгажни работи по река Дунав и други специфични дейности за отстраняване на рисковете, причинени от настоящата критична хидрологична ситуация.

Тази мярка е необходима, за да се подобри плавателният канал и да се осигурят минимални условия за корабоплаване по река Дунав в съвместния румънско-български сектор между километри 610 и 375 и да се намали рискът от задръствания и времето за изчакване, заяви говорителят на правителството Дан Карбунару в правителствения дворец Виктория.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
2
 
! Отговори
Браво на Румънците преди 1 година
Браво ако за тази цена УСпеят ЕВала .. У НАзе крадиците на власт ограбващи десетки милиарди по оперативни програми и еврофондове даже няма да си направят труда да правят ПРОЕКЧЕТА...Примерно за три електро велосипеда и една стойка на голяма мазна цветна табела с мъдри сума от над 4 800 000 лева от които общината дала 65 %...велосипедите са Жълти ..А стойката струвала само 95 000 Еуро.. Проекти електромобилност..
3
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нормално е румънците да почнат инициативата доста по умен народ от българските силяци
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От Дунава трябва да се вади песък, да се прави на силиции за електрониката и стъкло за джамове и шишета, а на местото на песъка да се спускат бетонни отпадъци, щото естественият камък и материал е скъп.
1
0
 
0
 
! Отговори
До просветен преди 1 година
Много си просветен сигурно си бил.