Путин поздрави Ким Чен Ун

Поводът е годишнината от освобождението на Корея
15 авг 2022 07:19, Александър Попов
90
Путин поздрави Ким Чен Ун
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Руският президент Владимир Путин изпрати поздравителна телеграма до севернокорейския лидер Ким Чен Ун по случай 77-ата годишнина от освобождението на Корея, която се отбелязва в същия ден, в който Япония капитулира през Втората световна война, съобщи ТАСС.

В посланието си Путин подчертава, че славните традиции на приятелство и сътрудничество, утвърдени през годините, служат като надеждна основа за развитието на добросъседските отношения между Руската федерация и КНДР.

Руският президент, според агенцията, е подчертал готовността за продължаване на всеобхватното и конструктивно развитие на двустранните отношения, което ще служи на интересите на народите на двете страни и ще допринесе за укрепването на стабилността и сигурността на Корейския полуостров и целия азиатски регион. В телеграмата се отправят и пожелания за здраве и просперитет към Ким Чен-Ун и целия народ на Северна Корея.

На 15 август 1945 г. японският император Хирохито се обръща по радиото към поданиците си, в което призна, че страната вече не е в състояние да продължи войната и е принудена да приеме условията на Потсдамската декларация. Церемонията по подписването на Акта за капитулация се провежда на 2 септември на борда на американския боен кораб "Мисури" в Токийския залив. Тази дата бележи края на Втората световна война.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До А кой ,Виктория ли ? Само неграмотен русофил като кажат биолаборатории, и си представя апокалипсис. От друга страна е нормално, тъй като в Просия всичко е подчинено на създаване на апокалипсис, та русофилите постоянно само в такива категории мислят. Русначетата постоянно ги плашат как някой ги "застрашава", а българските русофили по цял ден гледат тая пропаганда. Няма начин накрая да не са станали като мужиците в поведението си. :)))
19
14
 
2
 
! Отговори
А кой ,Виктория ли ? преди 1 година
Сега каквото и да напишете за Путин - ехото отзад повтаря думите на Нюланд: САЩ има в Украйна биолаборатории, работим да не отидат в ръцете на руснаците" ...
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 24 "Абе русофилчета жалки, като, толкова много обичате феодална Русия що не се съберете всички и да отидете в това "Райско кътче" на планетата Земя?" Знаеш какви са стандартните оправдания: "еми, нЕма как", "просто обстоятелствата така се стекоха, че съм ПРИНУДЕН да стоя в гнилия Запад" (като децата на Лавров, Песков и *** :)))) ) и короната в дисциплината: "не ни пускат там, защото е толкова хубаво, че си го пазят само за тЕх" :))))
17
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Няма кого "и кого да поздрави - лидерите от ЕС лудницата ли? НА техния фон Ким си е съвсем нормален!" В рушкия пародиен център само на ид-ни ли ви учат?
16
19
 
5
 
! Отговори
Няма кого преди 1 година
и кого да поздрави - лидерите от ЕС лудницата ли? НА техния фон Ким си е съвсем нормален! ;)
15
2
 
20
 
! Отговори
Горките руснаци преди 1 година
Руснаците явно много са го закъсали !
14
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Браво Ооох, нека позная, много искаш да живееш в Северна Корея (понеже, нали, много им се "кефиш"), обаче .... пусто, прикован си към тоя пуст ЕС и Запада като цяло? :)))
13
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълна деградация! Русофилите, вярно ли сте толкова безкритични към това, което Русия се е превърнала?
12
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-ниско от това Джуджа може да падне само ако започне да праща поздравителни телеграми за годишнини на лидери на отделни терористични групировки.
11
3
 
12
 
! Отговори
Рубладжийче преди 1 година
За 9-ти септември ще поздрави и Радев.
10
6
 
20
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
И представете си СК се именува народна и демократична.Из-ро-ди.Живота им минава като на животни за храна.Освем тия и Беларус, Путин няма приятели.Китай се отнасят много внимателно към Русия и дебнат да ги еб-нат.
9
6
 
21
 
! Отговори
Состин преди 1 година
Като видите приятелите на полуръста и ви става ясно че е изплискал легенете.
8
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин от Северна Корея взема челен опит, как няма да поздрави своя идол?!
7
4
 
17
 
! Отговори
а така преди 1 година
Прилики между КНДР и Русия: 1. Един вожд, в повечето случай обожествяван. 2. Затвор за критика срещу властта. 3. Агресивно дрънкане на оръжия и непрестанни заплахи,че имат ядрено оръжие и ще го използват. 4. Огромна част от бюджета е за военни цели. 5. Социалните нужди на хората са на последно място, независимо от плановете и гръмките обещания. Разлики----Путин е още далече от Ким Чен Ун.....
6
4
 
2
 
! Отговори
Размазан пармезан преди 1 година
За к'во?! За байрама ли ?.!.
5
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Yткин сам се издава, че е диктатор...
4
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е специално за КНДР, голяма "свобода" е там... Почти като в РФ... "Вождовете и учителите на народите" Ким Чен *** и Yткин, и дрогарите от ЦК са добре, всички други ядат трева...
3
6
 
21
 
! Отговори
Morski преди 1 година
"Освободителя" Пу.т.кин поздравява другарчето си! "Плеснаха с ръце и се прегърнаха!"!"Кажи ми какви са ти приятелите,за да ти кажа какъв си ти!"- Северна Корея, Иран, Куба, Башар Асад... все обявени за държави поддържащи тероризма!!! И после се сърдят ,че света смята са ги обяви за такава!!! Русия с този Кремъл УМИРА!!! Русия с този Кремъл върви с бързи темпове към разпад!
2
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Диктаторите си се подкрепят
1
6
 
21
 
! Отговори
Офф преди 1 година
Дъното....