Путин поздрави Ким Чен Ун

Поводът е годишнината от освобождението на Корея
15 авг 2022 07:19, Александър Попов
90
Путин поздрави Ким Чен Ун
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Руският президент Владимир Путин изпрати поздравителна телеграма до севернокорейския лидер Ким Чен Ун по случай 77-ата годишнина от освобождението на Корея, която се отбелязва в същия ден, в който Япония капитулира през Втората световна война, съобщи ТАСС.

В посланието си Путин подчертава, че славните традиции на приятелство и сътрудничество, утвърдени през годините, служат като надеждна основа за развитието на добросъседските отношения между Руската федерация и КНДР.

Руският президент, според агенцията, е подчертал готовността за продължаване на всеобхватното и конструктивно развитие на двустранните отношения, което ще служи на интересите на народите на двете страни и ще допринесе за укрепването на стабилността и сигурността на Корейския полуостров и целия азиатски регион. В телеграмата се отправят и пожелания за здраве и просперитет към Ким Чен-Ун и целия народ на Северна Корея.

На 15 август 1945 г. японският император Хирохито се обръща по радиото към поданиците си, в което призна, че страната вече не е в състояние да продължи войната и е принудена да приеме условията на Потсдамската декларация. Церемонията по подписването на Акта за капитулация се провежда на 2 септември на борда на американския боен кораб "Мисури" в Токийския залив. Тази дата бележи края на Втората световна война.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
калните прасета се събират
59
4
 
2
 
! Отговори
Антикомунис преди 1 година
Нали скоро писаха за пикантните отношения между путин и медведев, където путин бил активната страна, може да му се е приискало нещо по закръглено........
58
14
 
10
 
! Отговори
Chacho преди 1 година
Тези и двамата ще горят в ада
57
10
 
8
 
! Отговори
Без санкции преди 1 година
Много ще се радвам всички държави да се обединят срещу санкциите на долните англосаксонци! САЩ измислиха санкциите за да ограбват народите! Долу краварите!
56
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Естествено е двете страни да се подкрепят, то почти няма разлика между тях. Да видим дали русофилите ще се съгласят. Сигурно, те казват, че русия е велика, но и обясняват колко хубаво се живеело в Северна Корея. Даже един казваше, че щял да мигрира там, но корейците не го пускали.
55
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Двама сбъркани се чествали. Нали единият е ***, другият уж демократ с имперски разбирания. Жалко за народа.
54
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
През куря му е на путин прави им на инат на щатите
53
9
 
5
 
! Отговори
глупав народ преди 1 година
Всичко е пясък в очите на будалите .Скоро Путин ще се присъедини към тогавашния японски император .Сам ще омаломощи държавата си ,докато е във война с Украйна .
52
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 56 "Северна Корея е много по-уважавана държава от евроатлантическа българия." Личи си, личи си, виж колко страни я "поздравяват". Просия, Иран, Венецуела, Куба .... Все държави с демокрация и проспериращо население :))))
51
8
 
3
 
! Отговори
дфф преди 1 година
Краставите магарета...
50
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Демократ/58"Хи-хи-хи, уважавана от кого е Северна Корея? От Венецуела на Мадуро?" - ми даже тези не уважават евроатлантическа българия...
49
6
 
4
 
! Отговори
Гледна точка преди 1 година
Ами могат и да се венчаят щом се харесват. Ха-ха-ха.
48
6
 
5
 
! Отговори
Демократ преди 1 година
До 56. Хи-хи-хи, уважавана от кого е Северна Корея? От Венецуела на Мадуро?
47
7
 
6
 
! Отговори
Изнервен преди 1 година
До 53. И това е за похвала ли, зомбиран комунндел? Ами то е ясно, че комунистически диктатори ще се подкрепят.
46
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Северна Корея е много по-уважавана държава от евроатлантическа българия.
45
0
 
3
 
! Отговори
99 преди 1 година
"Германия също има Севернакорейско посолство в Берлин" _____________________ България също има Севернакорейско посолство в София акурат срещу дойчпосолството на Жулио Кюри.
44
4
 
6
 
! Отговори
99 преди 1 година
Руският президент Владимир Путин изпрати поздравителна телеграма до лидера на КНДР Ким Чен Ун по случай 77-ата годишнина от освобождението на Корея от пиндостанските агресори, а вчера в деня на годишнината на освобождението на Афганистан от пиндостанско робство, афганска делегация посети Москва и заяви, че иска от Русия най-малко 1 млн барела нефт, 2 млн тона пшеница, брашно и олио.
43
5
 
8
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Честит празник, братя севернокорейци! България е една от малкото държави в света, които имаме честта да имаме севернокорейско посолство.
42
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
***.лер.истите са същите отрее.еепкииии като джуджето. Вижте го тоя под мен, не.но.рмалн.ик
41
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мразя софиискитепедераси и ше търся напини за тяхното ликвидиране. Може на някой прайд да се пусне нещо за масово поразяване