Овчари пуснаха стадата си в помощ на пожарникарите в Каталуния

Гладните животни пасат ниската растителност и създават буфери
6
Овчари пуснаха стадата си в помощ на пожарникарите в Каталуния
Снимка: Pixabay

Стада овце и кози намаляват ниската растителност, за да бъдат създадени пояси срещу пожарите около градските райони, съобщи БТА като цитира в. "Индипендънт".

Високите температури и сушите причиняват все по-чести горещи вълни по света, а с тях и все повече пожари. Докато Европа е засегната от една от най-силните суши от векове, се прилагат различни методи за намаляване на риска от пожар, засилван от изсъхналата растителност. Някои магазини престанаха да продават преносими барбекюта, бобрите в Англия помагат за регенерирането на влажните зони, а в САЩ най-авангардният пожарен самолет може да изсипе 6 т. вода над пламтящи местности.

В Испания обаче овчари и козари насочват животните си в рискови зони, за да намалят ниската растителност, която би служила като подпалки и да засили пожарите. 

Четири стада усилено пасат в природния парк Сера де Колсерола, граничен с голяма част от Барселона. Целта е да бъде намален рискът от пожар.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Watten ZZСега пък изобщо ги няма. Това което виждаш във веригите не е българско.
5
1
 
6
 
! Отговори
Watten ZZ преди 1 година
И кой затри животновъдството в България? Само аз ли си спомням че от средата на 1980-те мръвете по магазина бяха доста кът?
4
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нарочно затриха животновъдството на България за да купуваме техните ***. Българина много добре си се справяш с всичко. Селата бяха красиви и имаше живот. Всеки си отглеждаше животни и си ядеше качествена храна, сирене, масло, мляко, месо. Отделно в магазините всичко се е предлагало истинско. Имам спомен как запърженото масло миришеше, което в днешни не се получава. Всичко беше еко, а сега боклу.к.
3
1
 
3
 
! Отговори
Wildlife преди 1 година
Кози, овце, ако изтърват и коня, това ще е краят.
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще се сетите, че без животни и растения сме зананикъде, че и ИТ-тата трябва да дишат въздух и да папкат...
1
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аууу ама сега като пръцкат овците, и ще направят КЛИМАТИЧНИ ПРОМЕНИ