Ще спре ли Великобритания да наема бели мъже в армията?

Предимство щяло да се дава на жени и етническите малцинства
Обновена: 17 авг 2022 18:09 | 17 авг 2022 18:01, Нели Христова
104
Ще спре ли Великобритания да наема бели мъже в армията?
Снимка: БГНЕС

Военновъздушните сили на Великобритания спират да набират бели мъже, за да постигнат целите си за етническо и полово разнообразие, съобщава „Дейли Мейл“, като се позовава на източници от Министерството на отбраната.

Според вестника жените и етническите малцинства вече ще имат предимство при набирането на служители във военновъздушните сили. Ръководителят на отдела за набиране на персонал дори подаде оставка в знак на протест и поради опасения, че ограниченията за набиране на персонал могат да подкопаят значимостта на службата.

"Всички ние наистина подкрепяме разнообразието и искаме да видим по-голямо представителство във всички видове въоръжени сили, но амбициите за етнически цели са абсолютно безумни. Тези амбиции нямат пряка научна или културна основа", цитира се един от източниците.

В този контекст командирът на военновъздушните сили Майкъл Уигстън е обвинен, че е готов да застраши сигурността на страната в името на целите за етническо и полово разнообразие. Източници на „Скай Нюз“ смятат, че Уигстън дори трябва да бъде подведен под отговорност.

От ВВС се твърди, че се прави всичко възможно, за да насърчат набирането на служители от малцинствени групи и да се осигури разнообразие сред персонала.

От години британските власти подчертават важността на подобряването на етническото и половото разнообразие в трите вида въоръжени сили. Планът предвижда до края на десетилетието делът на жените да достигне 40%, а на етническите малцинства - 20%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
5
 
43
 
! Отговори
Пижо преди 1 година
То, в Англия вече няма ни "бели", ни "мъже", какво друго да наемат освен индийци, пакистанци и афганистанци? Не знам само защо джендърите са дискриминирани! Друго си е английски войник с рокля!
1
7
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То затова Путин е спечепил преди да почне още.