Кипър и Гърция против забраната на визи за руснаците

Подкрепят позицията на Германия
19 авг 2022 22:55, Александър Попов
36
Кипър и Гърция против забраната на визи за руснаците
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Гърция и Кипър подкрепят позицията на Германия, като се противопоставят на блокирането на визите за руски туристи, които искат да посетят ЕС, отхвърляйки  призива за такава забрана от страна на Украйна, съобщава "Политико".

Това би било неправилно решение, заяви пред "Политико" постоянният секретар на кипърското външно министерство Корнелиус Корнелиу. Ние вярваме в контактите между хората и дори на граждани на Турция  кипърските власти издават визи, затова ние не смятаме, че тази мярка трябва да се отнася за руснаците, добави той.

Както съобщава "Политико", позовавайки се на представители на гръцкото правителство, тяхната страна също не разглежда възможността  за промяна на статута на руските визи.

През последните седмици официални лица от Естония, Финландия, Латвия и Литва предложиха забрана на туристическите визи за руснаците в целия ЕС, но германският канцлер Олаф Шолц  изрази противопоставянето си, заявявайки, че руският президент трябва да се вини за войната в Украйна, а не руският народ.

Външните министри на ЕС се очаква  да обсъдят  призивите за туристическа забрана  на среща в Прага в края на август, отбелязва "Политико".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те и неваксинирани не пускаха пък после клекнаха.
1
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гърците и турците са русофили.