САЩ с нов военен пакет за Украйна

Той е на стойност 775 млн. долара
19 авг 2022 21:08, Александър Попов
113
САЩ с нов военен пакет за Украйна
Снимка: БГНЕС/ЕПА

САЩ обявиха нов пакет от отбранително оборудване и боеприпаси за Украйна на стойност 775 млн. долара, включително ракети "Химарс", артилерия и системи за разминиране, съобщи АФП.

"Искаме да сме сигурни, че Украйна разполага с постоянен поток от боеприпаси, за да посрещне нуждите си, и именно това правим с този пакет", заяви пред репортери високопоставен служител на отбраната на САЩ при условие за анонимност.

Пакетът ще включва 15 безпилотни летателни апарата за наблюдение Scan Eagle, 40 MaxxPro MRAP (противоминни превозни средства, защитени от засади) и около 1000 противотанкови ракети „Javelin“.

Държавният департамент и Министерството на отбраната на САЩ все още не са обявили официално нов пакет военна помощ за Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още по темата: САЩвойната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
2
 
4
 
! Отговори
Лоши американци преди 1 година
Айдее, още 1000 руски танка от останалите Т 72 ще дадат фира с тези Джавелини !
45
1
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
много ми е интересно ако Китай се заеме с Тайван,какви ще ги "мъдрят" Фашингтонците..Май ще им дойдат много "Две дини под една мишница"..Впрочем,СТАРОТО ВИНАГИ се е СЪПРОТИВЛЯВАЛО на новото....Но както знаем от Историята,НОВОТО винаги е побеждавало.."Се ла ви"..
44
4
 
5
 
! Отговори
Таня преди 1 година
Оооо още химарси. Екстра. Да копаят дълбоки окопи рашистите, че яко ще дрънчи по каските.
43
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе дайте го на гладните и жадните защо ги давате за оръжие.
42
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 44 Няма повод за радост ,независимо дали човек е фен на САЩ , или не . Срутването им като държава ще доведе до краха и на останалия свят . Кой знае , може такива като Китай да оцелеят , ама в Европа всичко ще е разруха
41
5
 
3
 
! Отговори
Краят на феодалите! преди 1 година
От водената досега война в Украйна от крепостните "освободители" стана ясно, че мужиците още не са разбрали, че войната с космическа Америка ще им донесе крах и изчезване на прогнилата им феодална империя. Жалкото е, че заради тези военнопрестъпници ще загинат много невинни хора и от двете страни та фронтовата линия.
40
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Солара не се е сринал. Рублата поскъпна, еврото се срина. Долара пак си е долар. Лошото е че лева го отнася покрай еврото. Или какво - инфлацията е фантастика, а горивото по 2 евро за литър е фалшива новина? Чакай да дойде зимата, да гледаш смешки.
39
4
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
Владеещите Кравария за пръв път прилагат такава широкомащабна "ПРОКСИ" война...Не смеят да пипнат директно Русия и за това наливат милиарди в слугинските си чираци...Жалко за украинците,те не заслужават унищожението,към което ги тласкат Бесните от "Тхе Вхите Хаусе"..Не се и усещат украините,че като наливат милиарди в конфликта,краварите САМО ПОДДЪРЖАТ И ПОДКЛАЖДАТ ОГЪНЯ,който е на 10000км. от тях..
38
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
775 милиона са малко, като се има предвид че ние за 2,5 милиарда си купихме само чертежи на самолети.
37
10
 
5
 
! Отговори
до 44 преди 1 година
Путин я запали. Той нахлу с танкове в чужда територия. Това е факт.
36
5
 
1
 
! Отговори
до 42 преди 1 година
Държавния заем на САЩ няма нищо общо с частните задължения като ипотеки, лизинги и т.н. Това с ипотеките вече го играха и 2008-а се срина имотния им пазар. Тогава пак в този форум всички русофили виеха и празнуваха как вече САЩ приключили окончателно, не могат да връщат дълга и са във фалит, долара нищо не струва и вече не са никакъв фактор. Ами не стана така. Даже и близо не беше.
35
2
 
2
 
! Отговори
до Таня преди 1 година
Щом путин казва, че от 1,60 на 1,90 е срив, значи е срив. Русия никога не греши.
34
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 36 Просто си имат ФЕД . В момента , в който свършат паричките се започва ' да вдигнем тавана на дълга" . Добавят по някоя нула на компа и са готови , даже и хартия вече не хабят. Това е другият проблем - хората не могат да обслужват дълговете си . Първа ипотека , втора потека , трета ипотека и в един момент тази система ще се срути . Ще се рестартира светът , защото САЩ няма да допуснат те да изчезнат , а останалия свят да си стои .
33
2
 
3
 
! Отговори
Таня преди 1 година
Долара се срина! От 1.60лв преди войната до 1.90лв по време на войната. Русофилите пак познаха, както винаги.
32
1
 
3
 
! Отговори
Активист БСП(к) преди 1 година
ШамаритеОтвъд океана плющят един след друг а еврпейските мишки са притихнали в очакване на някакво чудо. В момента трите най-важни държави за Украйна са САЩ, Великобритания и Полша. Защо тези три държави трябва да носят целия товар докато другите се крият по дупките?
31
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо учудващо . САЩ като кърлеж изсмукват , каквото могат от останалия свят . не позволяват на Европа да ползва руски газ и петрол , ама те не ни доставят / мижавите кофи с газ не се броят /
30
6
 
4
 
! Отговори
Стоян преди 1 година
Русия прави грешките, които САЩ правеха преди 40 години. Те доста напреднаха от тогава и вече превземат държавите далеч по-интелигентно. Русия си остана с шубите, консервите и танковете. Кое от кое по-пробито.
29
1
 
2
 
! Отговори
Азиатката преди 1 година
Защо Русия нападнала Украйна? Моят Мо казва империя иска своя изгубена територия ! И война много голям бизнес !
28
1
 
4
 
! Отговори
до 31 преди 1 година
Защо да не можеш да плащаш вече, при положение, че икономиката ти става все по-голяма? Кога се е случвало, дори в най-големите рецесии, да не могат да си обслужват задълженията? И какво значи, че целия свят ще се рестартира? САЩ дължи 75% от дълга си на собствените си граждани.
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 31 По същия начин , по който една друга държава може да каже всеки момент " Еди къде си няма демокрация, трябва да я нападнем и да я научим " . Щом с едните може да има мир , защо с другите да няма