Северна Македония внесе референдум за българите

Предложението е на опозицията
7 сеп 2022 23:50, Росен Стойчев
47
Северна Македония внесе референдум за българите
Снимка: БГНЕС/EPA

Опозицията в Северна Македония внесе предложение за референдум в Държавната избирателна комисия, съобщи Нова Македония.

Това направи Християн Мицкоски. Допитването ще е за планираните промени в конституцията на страната.

Обявиха и как е формулиран въпросът.

Още по темата
"Дали сте за отпадането на закона за ратифицирането на Договора за приятелство и сътрудничество между Северна Македония и България, публикуван на 18 януари 2017 г?, гласи въпросът.

Държавният глава Стево Пендаровски се противопостави на предложението. Според него това може да спре европейската интеграция на държавата.

Предстои събирането на подкрепа за внасянето на предложението. След това ще са нужни сто и петдесет хиляди души, които да подкрепят неговото реализиране.

Има идея референдумът да е със задължителен характер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
8
 
! Отговори
Мара Бунева преди 1 година
С такава ,,журналистика" няма нужда от пропаганда... От заглавието се научаваме, че ,,Северна Македония внесе референдум за българите". Какъв референдум, за какви българи и къде го е внесла? Всъщност, някакъв си сърбоман и сръбско-руски агент внесъл предложение за провеждане на референдум да бъде отменена ратификацията на договора за добросъседство. Това е ,,новината". Но коментарите вече вещаят най-малко поредната балканска война...
37
0
 
3
 
! Отговори
Jm3 преди 1 година
А кой ви каза, че резултатът от референдума непременно ще бъде в посока отказ от споразумението? Всъщност настояващите за референдум лекичко пропускат факта, че тези, които са "за" автоматично започват с 30% преднина - това е цялото албанско малцинство. Шиптърите някак си не усещат заплаха от българизация. Тоест, за да бъде приет европейският път, трябва още 20% от населението да е за френското споразумение. Което винаги ще се случи - все пак тези, които го приеха в парламента са печелили избори
36
2
 
9
 
! Отговори
Вьзраждане преди 1 година
Къде е син ми Костадин, Костадин? Къде е син ми Костадин, Костадин? Къде е син ми Костадин, Костадин, войводата, капетано. Син ти се майко ожени, ожени. Син ти се майко ожени, ожени. Син ти се майко ожени, ожени, за една македонка, поробена. (за земята църната, поробена, македонска
35
0
 
3
 
! Отговори
Честито преди 1 година
Море сокол пие вода на Вардаро.Море сокол пие вода на Вардаро.Яне, Яне ле бело гърло,Яне, Яне ле кротко агне.Море ой соколе, ти юнашко пиле,море не видели, юнак да помине.Яне, Яне ле бело гърло,Яне, Яне ле кротко агне.Юнак да помине с девет люти рани. С девет люти рани, сите куршумлии.Яне, Яне ле бело гърло,Яне, Яне ле кротко агне.А десета рана со нож прободена.А десета рана со нож прободена.Яне, Яне ле бело гърло,
34
0
 
3
 
! Отговори
Честито преди 1 година
Ще поплача и ще си припомня песента вьзхвала на бьлгарският родПредставяме Ви една от най-бележитите народни песни на пиринския край, а именно Мо̀ре, сокол пие. Песента се свързва с борбите за свободата на Македония. Включена е в множество компилации с българско песенно народно творчество. Изпълнявана е безброй пъти от много и различни изпълнители, но не бихме могли да не споменем и първата изпълнителка на Мо̀ре, сокол пие, а именно Анастасия Павлова Шаркова, по известна като баба Наста македонката.
33
0
 
5
 
! Отговори
Честито преди 1 година
Яне сандански и ванче михайлов горчиво ще сьжеляват от гроба , че са се борили да я има бьлгарщината
32
0
 
4
 
! Отговори
АЗ КАЗАХ преди 1 година
Имам чувството че скоро Северна Македония ще си скубят косите ако след референдума са гласували против договора с България.
31
2
 
2
 
! Отговори
Честито преди 1 година
Бацко кирчо гаргамел направиха бьлгарите - югославяни да са ви живи и здрави
30
0
 
9
 
! Отговори
ВЪЗРАЖДАНЕ преди 1 година
Ако беше жив Яне Сандански щеше да заколи тая очиларка с *** ръждив нож. В наши дни трябва да бъде застрелян публично и назидателно.
29
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще влезнат в ЕС заедно със Сърбия след 1000 години.
28
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На големите сили - Русия, Турция, Великобритания не им трябва да са в някакъв ЕС, за да се чувстват силни и добре. Те и македонците така, видяла жабата, че подковават коня и тя вдигнала крака.
27
1
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
На сърбина Мицко ще му го набият яко на тоя референдум. Да живее българо-албанската граница :))))))))))))))))))))))))))))))))))))
26
0
 
17
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 година
Резултата е ясен. ЕС през крив макарон.
25
2
 
21
 
! Отговори
Лейтенант от запаса преди 1 година
Самото заглавие смърди на ХИББРИДНА ПРОПАГАНДА! Не СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ, а партийката на Мицкоски и избягалият при Орбан Груйоски внася предложението! Оттам надолу каквото и да четете, вервайте! Целта е да се внасят ДРЯЗГИ между съседите, в угода на КРЕМЪЛ и БЕОГРАД!
24
1
 
16
 
! Отговори
Браво преди 1 година
Чао ЕС за макетата.
23
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що не влезете първо у ЕС па тогава да серете през устенцата?
22
3
 
12
 
! Отговори
Тъп По тъп Най тъп преди 1 година
Льотчика разтвори дупарата с тока и макетата му го набиха до откат. Като НАТОвски мишок Льотчика стиска зъби в стойка партер.
21
0
 
12
 
! Отговори
19 до 20 преди 1 година
Какво ми се перчиш? Много ясно че ще го продаваме, ти какво искаш да го подаряваме ли на тези българомразци? Само че на зима ще стане така че дори пари да имаш, няма да има кой да ти продаде ток. След този референдум спокойно можем да им дръпнем шалтера.
20
1
 
18
 
! Отговори
Филип от Филипополис преди 1 година
Чудесно. Тези поранешни юговци работят за нас. Нямаме абсолютно никакъв интерес те да влизат в ЕС. С тази ксенофобска проява ще легитимират правото ни да ги блокираме оттук до края на света. Никой в Европа вече няма да им обърне внимание, щом постъпват по този начин с подписани от тях международни договори.
19
0
 
13
 
! Отговори
Ед преди 1 година
Да правят референдум, щом им се прави. Те и за новото име направиха.