Секретни документи на НАТО се появиха в тъмната мрежа

Все още не е ясна степента на щетите
Обновена: 8 сеп 2022 22:41 | 8 сеп 2022 22:30, Нели Христова
14
Секретни документи на НАТО се появиха в тъмната мрежа
Снимка: Pixabay/iAmMrRob

Генералният щаб на въоръжените сили на Португалия е станал жертва на безпрецедентна хакерска атака, в резултат на която стотици секретни документи на НАТО са изтекли в тъмната мрежа, съобщава португалското издание „Diario de Noticias“.

"Португалският генерален щаб, ръководен от адмирал Силва Рибейро, е станал жертва на безпрецедентна и мащабна хакерска атака", пише изданието.

Според информацията португалското правителство е научило за инцидента само благодарение на американското разузнаване, което е успяло да установи, че в Даркнет се продават "стотици секретни документи", които НАТО е предала на Португалия.

Вестникът съобщава, че през август посолството на САЩ в Лисабон е докладвало за инцидента директно на министър-председателя Антониу Коща. Посолството отказа да коментира информацията в медиите.

НАТО ще поиска обяснения и гаранции от португалското правителство. Степента на щетите все още се разследва от Дирекцията за национална сигурност на страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рая ,ще има когато Русия изчезне и всички рускоговорящи изчадия !
7
1
 
9
 
! Отговори
ВънСатаНАТОотДомаНи преди 1 година
Все повече хора на Земята започват да проумяват,че ако ги нямаше трите бастиона и люпилни на световния тероризъм - ФАЩ,Англия и Цион, планетата ни щеше да бъде прекрасно за живеене кътче във Вселената, много близко до самия Рай.Извод: Изпепеляване му е майката.Путин постави началото, но то е само начало.От нас зависи нашето, на децата ни и на внуците ни бъдещето.
6
5
 
9
 
! Отговори
ами преди 1 година
Бай Дън е извън земен чишит и са клонирал в зеления *** .
5
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
много добре! стига сте крили информация мишоци, знаем че има извънземни и нови технологии
4
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Реалист - При нас не може да изтече , защото на нас никой не ни дава никакв важна информация ! На нас само ни се казва колко пари да си приготвим , какво трябва да купим - Другото е : " Yes BOSS " !!!
3
2
 
13
 
! Отговори
Натовеца преди 1 година
Кеф !Може и да е заблуда на натовското разузнаване де иначе трудно ще се появи във масмедиите!
2
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аман, аман вече от ,,истински" новини!
1
15
 
21
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
От нашето военно министерство нищо не може да изтече в даркнета. Нашите генерали не могат да работят на компютър. Дори Р. Радев се налага лично да носи флашките на Митрофанова, защото файловете са много големи за сървара на БА. :))))