Девет държави от ЕС резнаха визите за руски туристи

Консулствата в Русия спряха да приемат заявления
13 сеп 2022 14:10, Александър Попов
49
Девет държави от ЕС резнаха визите за руски туристи
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Консулствата в Русия на Латвия, Литва, Естония, Полша, Чехия, Словакия, Дания, Белгия и Нидерландия не приемат вече документи за виза от руски туристи, съобщи Асоциацията на туроператорите на Русия (АТОР).

В същото време някои държави продължават да издават визи на руснаци. Туроператорите отбелязват, че списъкът на лоялните държави от ЕС, които досега са издавали и продължават да приемат документи за виза за туристически пътувания, включва Италия, Испания, Гърция, Франция, Унгария и Кипър (национална виза, а не шенгенска).

Средно обработката на документите отнема около четири седмици, но ситуацията в различните консулства варира значително. Например, на унгарското консулство в Москва са необходими средно 15 календарни дни за издаване на виза, а на гръцкото консулство - 17-18 дни. В същото време някои туристи трябва да преминат през всички процедури в гръцкото консулство за 5 дни.

"Колкото по-лоялна е една страна, толкова по-дълго време отнема получаването на виза, дори преди спирането на споразуменията, тъй като лоялността се изразява пряко в шумотевица и опашки. Такива страни вече са Франция, Испания и Германия. Още миналата седмица сроковете за получаване на визи за такива страни бяха месец и половина", казаха наблюдатели пред представители на АТОР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: визи за руски туристи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
джо преди 1 година
Ех, не се свършиха глупостите ,то голям наплив на руски туристи в тези страни. Особено след последните месеци на откровенна русофобия. Руснаците ще преживеят без проблеми туристическите неволи. но споменанатите ще чакат следващата пролет като сън.
39
1
 
1
 
! Отговори
Мая преди 1 година
Да си седят в кошарата!
38
2
 
1
 
! Отговори
Shshshshsh преди 1 година
Виждам и тук е активирана тролската фабрика. Руснаците отдавна избягаха в Турция и Гърция, заради услугата в тези страни. Тук *** тръбят, че сме бетонирали заради руснаците, че били кофти туристи...ние нямаме услуга, затова се радваме на пияните англичани или откачените шведи. Но логика в тролските ферми няма.
37
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано ние да станем 10 държава
36
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нашето море го презастройха и съсипаха за да има имоти да купуват руснаците окупираха го а ние Българите ходим в Гърция защото ни съсипаха моренцето превърнаха го в руско гето
35
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руските терористи да си стоят у дома :) А нашите путинисти чамадан вакзал и у Москва да отиват на туризъм
34
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който се откаже навреме от братушките ще си живее по добре Руски туристи я шпионин я освобождение я руски мир нищо добро не ни носят братушките затова си стойм в калта ние за тях сме васали и те си плащат на продажниците който ни внушават че Българския интерес е да им слугуваме Свалиха законо избрано правителство в БГ за да угодят на Русия
33
2
 
7
 
! Отговори
ШАНО МИТНИЦА преди 1 година
Руски тористи неможе но Турски мигранти ги вкарваме КОНТРАБАНДНО
32
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Откакто е пандемията намаляха драстично руските туристи на нашето черноморие и честно казано ходя по два пъти на почивка точно руските туристи ме бяха отказали да ходя на нашето море навсякъде нахални и пияни руснаци все едно си в руски курорти За това съм за ограничението на визите и даже въобще да се забранят да влизат руски туристи
31
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жалко че в БГ не ги резнаха не ни трябват руски туристи
30
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Резнаха си клона, друго нищо.
29
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да приемат турци и пакистанци като не искат руснаци.
28
1
 
15
 
! Отговори
Поговорки преди 1 година
Срещу вятъра не се пикае. Срещу ръжен не се рита.Когато двама си ги мерят - не се пъхай между тях.
27
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
е добре де, Нидерландия не дава, ама Италия дава ... като влезе в Италия, кой ще го спре да отиде в Нидерландия?
26
13
 
26
 
! Отговори
цц преди 1 година
Русоробите защитават руския повече от България. От тях разбрах че пишем с руски букви...майко мила
25
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До РЕАЛИСТ ти българин ли си или си руски българин. русия не си е тръгвала от България от 1878 година.
24
26
 
18
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Какво ни е виновна Русия, че сме най-бедни и корумпирани в ЕС, просто сме си такива, племето не става. Грешката на Русия е, че ни е освободила, за да й се правим на големи сега, няма по-неблагодарно племе от нашето, помнете ми думата. И за *** по отбивките пак ли някой друг ни е виновен! Иска се здрава ръка по тия земи, и всичко ще си дойде на мястото!
23
16
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 17 Кви забележителности бе, колега, освен Санкт Петербург, няма никаква забележителност, ако не бройм забележителности зщзатворите на ГуЛаг.
22
13
 
23
 
! Отговори
българин преди 1 година
Браво ! Братушките да ходят да се чипкат на камъняците на Каспийско море . Да внимават само да не им замръзнат топките !
21
17
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Изводът е:, никой не желае да се държи добре с руZНАЦИте. Изключенията са г-н Копейкин, РеZиденто, Корнела, Таско Е., Ж. Виденов, Р. Овч. и още няколко клептократа на блатна хранилка.