За пръв път от близо 90 г.: Кенгуру уби мъж в Австралия

Животното може би е било отглеждано като домашен любимец
13 сеп 2022 22:34, Елка Василева
17
За пръв път от близо 90 г.: Кенгуру уби мъж в Австралия
Снимка: архив, БГНЕС

Австралийските медии съобщават за първия случай на нападение на кенгуру с фатален край от 1936 г. насам, предаде ДПА.

Починалият мъж е на 77 години. Инцидентът се е случил в имота на покойния в Редмънд, намиращ се на около 400 км югоизточно от Пърт, Западна Австралия.

Медиите подчертават, че животното може би е било отглеждано като домашен любимец от починалия мъж.

Пристигналите на мястото парамедици са съобщили, че кенгуруто е било агресивно и не е позволило на екипа да се доближи до пациента.

Местната полиция се е намесила, обезвреждайки торбестия бозайник, така че раненият мъж е успял да получи първа помощ. За съжаление човекът е починал.

Последният случай, в който кенгуру е нападало човек, е регистриран през 1936 г., когато 38-годишен мъж е убит в Нов Южен Уелс.

В Австралия има действащи забрана за отглеждане на диви животни от местната фауна като домашни любимци. Все още не е ясно дали починалият мъж е имал разрешение да отглежда кенгуруто в имота си. Подобни разрешителни се издават изключително рядко.

Мъжкото кенгуру е агресивно и не е подходящо за домашен любимец. Животните нападат хората по същия начин, по който се защитават в дивата природа или се бият едно с друго. Мускулестите крака на кенгуруто са опасно оръжие, а тялото на животното е доста тежко. В Югоизточна Австралия този животински вид се среща често. Западното сиво кенгуру тежи около 54 килограма, височината му достига 1,3 метра.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Папируса преди 1 година
Малко им е като знаем как избиха тези животинки ей така само за кеф както избиха и истинските собственици на този остров Аборигените!
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е защото намаляха мъжете !
2
2
 
13
 
! Отговори
д преди 1 година
Винаги съм се чудел на хора гледащи си зверове за домашни любимци. Тоя си гледал кенгуру, имаше случай с едно шимпанзе дето беше размазало едно цяло семейство. Тия дзверове са диви и мощни и може да им прищрака изведнъж и до там
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кенгуруто е изковано от мускули, изправя се на мускулестата си опашка и удря с краката, има и два големи нокътя ,може да те изкорми, а тръгнеш ли да бягаш, с един скок и ще те свали