Тонове цветя от Турция за Англия след смъртта на кралицата

Турските цветари бързат да отговорят на търсенето
15 сеп 2022 14:33, Елка Василева
11
Тонове цветя от Турция за Англия след смъртта на кралицата
Снимка: архив, БГНЕС

Турските цветари прибягват до товарни самолети вместо камиони, тъй като бързат да изпратят колкото се може повече цветя до Обединеното кралство в отговор на нарасналото търсене след смъртта на кралица Елизабет Втора, съобщава Ройтерс.

Още по темата
Поръчките за цветя са се увеличили с 90 процента след смъртта на кралицата, заяви Селчук Челеби от Стоковата борса в Анталия и добави, че турските цветари са успели да посрещнат само около 40 процента от търсенето.

"Това е краят на сезона в (средиземноморския окръг) Анталия. Намираме се в период, в който производството в (южния окръг) Испарта е в спад", заяви Челеби пред Ройтерс.

Нарастването на търсенето означава, че цветарите трябва да наемат самолети, за да доставят цветята до Великобритания, което отнема един ден в сравнение с една седмица с камион, уточнява Челеби.

Дъщерното дружество на Турските авиолинии – компанията „Turkish Cargo“, съобщи, че е започнала да изпраща от Анталия и Испарта в Англия над 500 000 цветя, тежащи около 13 тона.

"Turkish Cargo" е доставила приблизително четири тона цветя в Лондон от началото на седмицата", се казва в съобщение на компанията.

Между 5 и 12 септември официалните данни показват, че износът на цветя от Турция за Англия се е увеличил с 40 процента в сравнение с миналата година.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
8
 
2
 
! Отговори
до тюркиемспор преди 1 година
никъде 130-150 долара на месец не са много пари, освен в болните мозъци на турците, дет живеете кат мишки ги гледам и в бг и кат кучета в копторлъци масово , ама иначе си гласувате за ДПС, а те 100 човека са мултимилионери, а вие 800 хиляди турци с малки изключение сте гладни и простииии
10
0
 
5
 
! Отговори
тюркиемспор берлин преди 1 година
в Турция може да вземат пенсионерите 130-150 долара, ама за Турция са много пари това
9
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
храните в Турция бъкани с е-та и пестициди, много по-некачествени от българските, който спори слагам 50 000 лв , вземаме от Турция сладки, полодове , зеленчуци, меса, всичко и вземаме от Гърция и сравняваме в лаборатория, там ще видите качествените турски храни
8
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тюркиемите номер 1 , ама на приказки
7
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
всичко произвеждат и правят уж турците, ама по-ниски заплати от бг, уж 45 милиона чужди туристи на година, уж гастербайтерите пращат по 100 милиарда долара на година и пак по 150 долара пенсии и по 300 заплати, значи само се хвалят, тя България има по-висок стандарт на живот последните 5 години от великото Тюркие
6
0
 
4
 
! Отговори
Мнение преди 1 година
Толкова цветя унищожиха за тази бабишкера. Откъснатите цветя са умрели цветя.
5
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо не купуват цветя и от България??
4
3
 
3
 
! Отговори
toti преди 1 година
Фалират цветарските мангизи.....
3
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Некой купува на едро май, след клипа със сравнението колко букети е имало за принцеса Даяна и колко за тая кралица... :)) За принцеса Даяна бяха цял площад натъпкан с букети, а за тая... в общи линии мижав интерес :)) Та явно са решили да стоварят един самолет цветя да я отсрамят :))
2
6
 
14
 
! Отговори
v преди 1 година
че тя да не е била турска султанка
1
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хубава работа ама