Чехия няма да издава хуманитарни визи на бягащи руснаци

Не отговаряли на условията
22 сеп 2022 20:58, Александър Попов
37
Чехия няма да издава хуманитарни визи на бягащи руснаци
Снимка: БГНЕС

Чехия няма да издава хуманитарни визи на руснаците, които бягат от страната си, за да избегнат частичната мобилизация, обявена вчера от руския президент Владимир Путин, предаде Франс прес.

"Разбирам, че руснаците бягат от все по-отчаяните решения, взети от Путин. Но онези, които бягат от страната си, защото не искат да изпълняват едно задължение, наложено им от собствената им държава, не отговарят на критериите за получаване на хуманитарна виза", заяви чешкият министър на външните работи Ян Липавски.

Чехия по този начин възприема различна позиция в сравнение с други страни членки на ЕС, по-специално Германия.

Чехия спря да издава визи за руснаци още след руската инвазия в Украйна, но после започна да прави изключения по хуманитарни причини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
5
 
! Отговори
32 руски боклук преди 1 година
България ви даде азбуката и религията. Както братята американци биха се изразилиGoFuckYourself.
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 32: И как за 5 века не прописахме на турски и още два на века на гръцки, но ми дрънкаш тъпотии пуснати от блатная. Или както маймунофонова се изказа че сме били само Софийска област. Ба си не образованите съветски маймуноподобни. И парите които нашите революционери са събирали от българскоъо население да се купят руските генерали пак са измислилица българска нали? Обединителя на славяните путкинов ще ни хвърля ракети и ще му слушаме пияндурниците налазили в Европа. Ей сега.
23
8
 
6
 
! Отговори
до 31 преди 1 година
Ако не бяха Братята Руснаци,тука щеше да пишеш на турски.Оди си в не казвам къде...Защо пишеш на български?
22
5
 
6
 
! Отговори
руските боклуци преди 1 година
вън от Европа.
21
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А на другия/ югозападен/ край на европа, украинци си карат лукаозните возила и чатят на телефоните си докато шофират с 80-100 лм в час и говорят с мобилния на ухото да си пояикат и аверчетата на испанския бряг. И изкупуват Алди и Лидъл като невидели изобилие. За 2 седмици след пристигането си през март месец децата на украинци бяха приети в частно училище, нищо, че не говорят езика. Дали, ако ги изпраска някой чатещ укри на магистралата, ще вдянат най-накрая ***, че има и руси ци-ни?
20
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чехите сърбаха попарата на рашистите по време на "Пражката пролет" и още не са забравили поуките какво представляват червените будьоновки и комисари.
19
1
 
3
 
! Отговори
Капиталист преди 1 година
В Империъл Уар Мюзеум в Лондон, находящ се между Елефант енд Касъл и Уотърлу, пред съветския танк има табелка, която гласи, че това е най-бързият танк през ВСВ. Днес, онези които отстъпват с подобни танкове не могат да бъдат догонени от укритие, което е сериозен момент в гонката на въпроснста железария.
18
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това не е правилно, чехите трябва да дават визи за руснаците, които бягат от страната си, защото те са точно толкова жертви на войната на Путин в Украйна, колкото и украинците!
17
0
 
8
 
! Отговори
До Привет преди 1 година
Руските мултипликации действително нямат аналог. НАТО отдавна го каза, че скоростта на супер-дупер рашън текнолоджиз по нищо не се различава от балистичните им ракети произведени през 70-те години на миналият век. Останалото е за ефект на русоробите.
16
1
 
11
 
! Отговори
поехали преди 1 година
За ходещи руснаци може визи а за бягащи не може. С танкове пускат ли?
15
14
 
7
 
! Отговори
Привет преди 1 година
До *** под номер 17Нещастнико, Русия рече ли да удари първа със супермощните си ракети "Сармад",които нямат аналог в света /вземи попрочети нещо соросоиден неграмотнико/ оттвоите нагли англосаксонци и техните лъскави градове, ще остане само прах и пепел.Защото ядрената бойна глава на това ЧУДОВИЩЕ се състои от 16 самостоятелни ядрени заряда . . .
14
8
 
7
 
! Отговори
Да, ама не! преди 1 година
Путин, първи?? Невъзможно! Първи издал заповед за употреба на ядрено оръжие, е не друг, а президентът на САЩ Хари Труман, избран като кандидат на Демократическата партия. В Япония се смята, че двете атомни бомбардировки, заповядани от президента Труман, са израз, не на последно място, на расизма срещу представителите на монголоидната (жълтата) раса, дълбоко вкоренен в обществото на САЩ (индианците, изтребеното коренно население на Северна Америка, също са били от монголоидната раса).
13
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Светските *** може да ги забележите от километри като коментари на 11 и 12. В Telegram има снимки и видеа на вашите съветски говедоподобни бягащи към Монголия, Грузия и Финландия. Канала е NEXTA live.
12
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато руснаците се разселят прекалено много Русия ще започне специална операция по освобождаването им от европейско иго.
11
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много ясно, че няма да им дава визи. Това са лицемери. Досега защо се правиха че убийствата не ги засягат? Защо точно сега ще се пишат противници на Путин? Защо досега не излизаха по улиците и не писаха в социалните мрежи против властта? Никакви визи за тези страхливци.
10
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Финландците пуснаха официално изявление, че няма голям наплив по границите им. Все толкова, колкот отначалото на военната им операцийка. Между 3500 - 5000 на ден. Нещо такова беше. Разровете се и ще го намерите. Сигурни само ходят на разходка за уикенда и да си пазаруват. Хахаха
9
11
 
11
 
! Отговори
Чудя се преди 1 година
Какъв е този филм, в който се вкарват западните страни, че някой се юрнал към тях от Русия? Къде са тези мигранти? Няма ли да ги снимат вече как се тълпят по границите и защо нито един беглец не снима с телефона си да изпрати да видим верно ли е това, дето го бълва пропагандата.
8
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НИКАКВО ПУСКАНЕ НА РАШКИТЕ В ЕВРОПА ПУТИН ЩЕ ТРЪГНЕ ДА СПАСЯВА И ТЯХ.
7
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путиботовете тръгнаха от победа за 3 дена до оолакване защо държавите не пускат руснаци бягащи от путинския рай.
6
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще има пражка пролет 2