Сеизмолози регистрирали мощни експлозии край "Северен поток"

Това е станало в понеделник
27 сеп 2022 17:45, Красимир Ангелов
55
Сеизмолози регистрирали мощни експлозии край "Северен поток"
Снимка: БГНЕС

Датски и шведски сеизмолози са регистрирали в понеделник мощни експлозии в районите на течовете от газопровода "Северен поток". Това съобщи днес шведският Национален сеизмологичен център към университета в Успала пред Шведската обществена телевизия.

"Няма съмнение, че това бяха експлозии",  каза пред телевизията сеизмологът от центъра Бьорн Лунд, цитиран от Ройтерс.

Още по темата
Освен това сеизмограф на датския остров Борнхолм е отчел на два пъти повишаване на сеизмичната активност, представляваща земни трусове. Това е станало вчера, деня, когато бе установен драстичен спад на налягането на газопроводите "Северен поток 1" и "Северен поток 2", съобщи Геофизичният институт на Федерална република Германия, цитиран от Ройтерс.

Сеизмографът отчитал почти пълно спокойствие докъм 02:00 ч. през нощта местно време, когато изведнъж отбелязал повишение на сеизмичната активност, отговарящо на земен трус. То било последвано от непрекъсната съскаща вълна. Същото се повторило в 17:00 ч.

Първото съобщение за понижаване на налягането на "Северен поток 2" е от вчера следобед. За това на "Северен поток 1" е докладвано вчера привечер, малко след второто отчитане на повишена сеизмична активност.

Германският Геофизичен институт отказа да коментира дали отчетените повишавания на сеизмичната активност са свързани с течовете от газопроводите, станали в района.

Те бяха установени именно в района на остров Борнхолм, отбелязва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
5
 
! Отговори
Аман от диверсии преди 1 година
Става въпрос за диверсия от наркомани от САЩ срещу Европейските страни вкл тези от Европейския съюз. Както официално бе съобщено вкл по медийте целт ана поредицата от диверсии вкл с използване на подставени на власт шпиони в Кремъл бе срив на икономиките на европейските страни..Нужно е да се отчете какви щети на СССР вкл Русия са нанесли подставени на власт в Москва от 1991 до сега. Подават се данни за поне 1 000 000 000 000 000 $ вкл заради неродени стотици милиони деца ..
26
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе що ревете сега бе? Нали искате спиране на руските доставки на газ за европата? Е, спряха ги! Сега какво? Американците и поляците помогнаха на европейците да се отърват от руската зависимост, какво повече!? Хак да им е на руснаците - няма доставки, няма евраки, няма бомби и ракети и Путин ***! Да живее Байдън - лидерът на свободния свят!!! СЛАВА УКРАИНЕ!!!
25
7
 
2
 
! Отговори
загрижен преди 1 година
До Анонимен 30"...Има ли съмнения кой е бил, при условие, че руснаците по всяко време просто могат да врътнат кранчето?..."Ако врътнат кранчето, ще трбява да плащат неустойки по договорите за милиарди, а така - форсмажор! Твърде удобно на путин за да е някой друг!
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко е по план. Предстои повреждане на кримския мост. Газопроводът беше в списъка.
23
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Амрикаците режат лентата за германците, че няма да има газ
22
2
 
12
 
! Отговори
долу сащ преди 1 година
и децата знаят кой е....
21
1
 
17
 
! Отговори
Велес преди 1 година
...И кой има най- голям интерес СП-1 и СП-2 да не съществуват? Не не са укро-бандеровците.... Техните покровители зад океана са... производителите на шифтовия газ!Задокеанските "братя" винаги са били с терористични наклонности.
20
1
 
0
 
! Отговори
Samosval преди 1 година
Хммм интересно. До 32 може ли да дадеш някакви линкове към демонстрациите за пускане за СП 2.
19
0
 
6
 
! Отговори
До 28 kokorcho преди 1 година
Не е важно да четеш някъде, важно е да мислиш и съобразява. *** си поръчай нов модел германска кола с ексти и получаваш 6 месеца доставка, виж си сметката за ток, ако си в Германия, поискай оферта за редки стомани или заготовка от тях, и ще получиш или отказ или срок около половин година. Виж цената на метана, и събери всичко това в обща мисъл.Промишлена Европа, ЕС се крепят на индустриално производство, но имат нужда от сравнително изгодни суровини. Това е още от първата световна война факт.
18
1
 
7
 
! Отговори
Анкета преди 1 година
Малко са се поиздънили едната тръба на СП2 все още е в изправност. Според вас, ще я гръмнат ли и нея, или ще ги дострашее да не ги хваната на местопрестъплението?
17
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така че, честита диверсификация на Германия! Няма не искам, няма недей! В САЩ вече официално заявиха, че ще помогнат на нещастната Европа с доставки на втечнен газ. Някой да се е съмнявал. Цирк!
16
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Kokorcho: Първо, по СП1 вървеше газ най-малко до 1-ви септември, а съвсем не "са спрени от месеци". Второ, в Германия от няколко дни се провеждат демонстрации за пускане на СП2 в експлоатация. Нищо чудно и тези демонстрации да са послужили като причина за диверсията.
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тръбите са пълни с газ, въпреки, че не работят, това съобщават западни медии, морето просто ври от теча в диаметър от един километър. Има видео в 24 часа.
14
25
 
6
 
! Отговори
999 преди 1 година
Руснаците си взривяват потоците, за да стане напълно ясно на ЕС, че никой не може да се подиграва с Русия. Най- вече Сащ и ЕС. Предстои разпад на ЕС. Не че го желая, но в Турция ядат нашите домати от едно време, а ние ядем гумените бок.луци на ЕС за по 4 лв! Не става така!!!
13
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пореден удар на англосаксите срещу Европа. Вече ЕС и нейния промишлен мотор Германия са поставени в безизходна ситуация.Ще има сериозни турболенции в ЕС, и вероятно до края на идната зима, ще се разпадне. Ингилизите избягаха, знаейки за плана. Мигтантския натиск също провокиран от тях, бе част от играта. Очакването е част от озверелите от икономически проблеми европейци, да се превърнат в войници срещу Русия. Когато, и ако всичко приключи без ядрени удари, ще има нов план Маршал и повторение.
12
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вероятно е дело на водните крави.
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хм, а радиационната обстановка във водите около остров Бьорнхолм как е?
10
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинците, поляците или американците. Тръбите на Меркел са закрити.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До БългаринаВИКАЙ
8
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тука вече нещата излизат от контрол кога ще се събудите бе