Индия с невероятна идея, с която да изпревари Китай

Страната с нова платформа за привличане на компании
3 окт 2022 23:15, Росен Стойчев
14
Индия с невероятна идея, с която да изпревари Китай
Снимка: БГНЕС/EPA

Индия готви нов проект, който да стимулира инвестициите в страната, съобщи Блумбърг.

Идеята е да се реализира дигитална платформа, която да съчетае голяма част от министерствата в страната. Това трябва да доведе до шанс за всеки инвеститор да получи решение на едно гише за своите планове и разходи.

Това може да създаде основи за споразумения без преразход.

Още по темата
Индия се опитва да привлече производители, които търсят места за своите съоръжения.

Подобно бързо менажиране ще даде сериозно предимство на Индия. Обяснява се, че това е единственият начин страната да се конкурира с Китай.

Реално китайската държава остава затворена за подобно третиране на външните компании. Идеята е да се моделират големи проекти по конкурентноспособен вариант.

Изземат се моделите на Европа и Китай през последните десетилетия.


14
Още по темата: Индияидеяплатформа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
4
 
1
 
! Отговори
Си Дзинпин преди 1 месец
Аз потупах джуджето от изток по рамото и му казах, че ние сме икономически и геополитически партньори. Нашият стокообмен ще достигне нови върхове от 1%. А пък ние сме милиард и 400 милки, дали да не се разширим малко на север. Джу сигурно няма да има проблеми с това. Нали го подкрепяме срещу Запада инкогнито. Ох, нещо се отплеснах. Чакай да звънна на Джо-то да видя дали Епъл е Кадилак ще възлагат още, милиард и 400 милиона сме все пак. А гадният запад ни заема 70% от икономиката. Алепок.
9
2
 
4
 
! Отговори
Китай преди 1 месец
Всеки макроикономист знае, че това да имаш много население може да е голям минус. За Индия няма да говорим, защото те са доста назад икономически. Китай от своя страна има 19 трилиона БВП в момента, което му отрежда второто място след САЩ разбира се. Но това е само един от показателите. Ако се изчисли БВП на глава от населението ще излезе, че разликата със САЩ е 5 пъти, което е много. За покупателна способност, индекс на развитие и т.н. няма да споменавам. САЩ са си хегемон поне още 10 години.
8
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За да изпревари Китай, преди него ще трябва да изпревари краварника..
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На Индия винаги се е гледало като на Китай държава за инвестиции и фабрика на света, но разликата в образованието си казва думата, от една страна Китай с сто процента грамотност от друга страна Индия която има традиции на кастите и се смята,че ниските касти не трябва да се ограмотяват , защото това застрашава кастовата система.
6
3
 
4
 
! Отговори
Идеята е преди 1 месец
да спрат да се къпят изобщо и да приемат евроGейските ценности,да си унищожат икономиката,да си изгонят половината население за евтина работна ръка на запада, да станат безполови *** вегани и да ги приемат радушно в ЕСССР под бурните аплодисменти на фродо лай нен! Даже може да достигнат след десетилетия икономиката и високия стандарт на живот в България,чието членство в ЕСССР превърна народа в благоденстващ и щастлив народ,на който завиждат всички западни развити държави...
5
0
 
8
 
! Отговори
50те години преди 1 месец
Индия и Китай имат сходно БВП. Днес Индия има около 3 трилиона, Китай има 18 трилиона долара БВП. При сходно население, 6 пъти по-мощна икономика. Обаче тия бълнуват за изпреварване още.
4
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Глупости . На Индия и пречи най много незаконното строителство . А ако се озакони не трябва да се допуска имотен балон като на запад в София и в Китай . Има начин частниците да се спрат и да не могат да искат колкото си искат .
3
5
 
4
 
! Отговори
Пател Кумар Сингх преди 1 месец
Земята ви ще купим и ще я населим!
2
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ето къде ще избяга европейското производство.
1
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Индия вече е велика сила.......................с нищо не отстъпва на Китай!!Ядрена държава, с население колкото Китай...........имат големи учени!!!