Увеличен е износът на втечнен газ от САЩ за Европа

Расте делът за европейския пазар в сравнение с предишния месец
4 окт 2022 08:30, Елка Василева
42
Увеличен е износът на втечнен газ от САЩ за Европа
Снимка: архив, БГНЕС

САЩ са увеличили общия обем на изнасяния от тях втечнен природен газ за Европа въпреки дълготрайното излизане от строя на втория им по големина производител - Freeport LNG, което доведе до спад в общия износ, предаде Ройтерс.

Още по темата
87 танкера с втечнен газ са напуснали американските пристанища миналия месец с 6,3 милиона тона втечнен газ и близо 70 процента от товарите - 4,4 милиона тона са били за Европа. За сравнение - при почти идентични общи обеми на американския износ през август и юли, тогава делът за Европа е бил съответно 63 и 56 процента.

Ройтерс допълва информацията с данни за поскъпване на газа на спотовия пазар в Съединените щати през септември до 7,88 долара за 1 милион британски термални единици, което е 7 пъти по-малко от цената в Европа.

Freeport LNG, чийто терминал беше засегнат от пожар в началото на юни, ще бъде отворен частично през ноември и се очаква да достигне пълен капацитет чак през март догодина, отбелязва БНР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има да плаща колониална Европа на господарите в САЩ... дърги години ще плаща и по много.
36
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само да не направят някоя екологична катастрофа с потопени танкери, че тогава ще стане страшно. Ако се питате кой ще ги потопи, ами Германия би имала най-голям интерес.
35
0
 
11
 
! Отговори
хаха преди 1 година
Урсулата разкри ли КОЙ взриви СП 1 и 2? А може би не иска да разкрие? Брюкселските зелки ще се снишат и затаят, че да не обвинят и обидят господаря си САЩ.
34
0
 
7
 
! Отговори
до 21 преди 1 година
До SuCkMyD1ck: САЩ са еврейскат колония, която се опитва да си отмъсти на Германия.
33
7
 
19
 
! Отговори
до SuCkMyD1ck преди 1 година
С такъв партньор не ти трябва враг,просто се самоунищожаваш. Свали си розовите очила за "невероятният сащ" и може и да видиш някои истини,като най-голямата е че сащ се хранят и дължат икономикта си на войните,които водят от 130 г. насам(справка в уикипедията-около 150 войни)
32
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
защо никой не пише за износа от русия към сащ? или това е забранена тема?
31
4
 
9
 
! Отговори
Оооо преди 1 година
Оооооо Европа няма да се обезлюди, просто ще продължат тенденциите да се населява с хора от изтока - едни по-*** и други с по-дръпнати очи. Природата не търпи празно пространство. Щом се освободи от от някого, веднага се заема от друг.
30
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Корабите като се връщат към фащ да товарят направо източните лекари , инженери и професори, че те са тук по тяхна воля?
29
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не стига че ни наводниха с лекари, инжинери и професори от близкия и далечния изток, после ни набодоха с експерименталните си препарати, а сега и ще ни фалират ... Ами как ще ги храним тия мигранти и как ще се лекуваме от страничните ефекти, като немаме мангизи бе??
28
5
 
9
 
! Отговори
До Таня преди 1 година
Това, че цената в САЩ е 7 пъти по-евтина, не означава, че ЕС купува на тази цена. ЕС купува на 7 пъти по-скъпо. Иначе цената в Европа ще е като в САЩ и те няма да имат сметка да продават толкова евтино.
27
6
 
5
 
! Отговори
Съдбата на Европа преди 1 година
Вече няколко пъти чета следните предсказания: "Постепенно континентът Европа ще се превръща в непригоден за живеене на големи популации хора. Причините са както климатични, така и политически и социални. Към края на процеса, континентът принудително ще се обезлюди"!
26
6
 
7
 
! Отговори
така е преди 1 година
До Чичо Сам - И това не е всичко, четох някакво тяхно проучване, че чакат около 8 милиона млади европейци да си потърсят работа в САЩ. Покрай кризата в ЕС и изнасянето на производства, младите образовани хора ще отидат там. А тук тарабмбуки от Африка и Близкия изток.
25
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Ройтерс допълва информацията с данни за поскъпване на газа на спотовия пазар в Съединените щати през септември до 7,88 долара за 1 милион британски термални единици, което е 7 пъти по-малко от цената в Европа. " Честито ,ето колко струва на Европа войната, която САЩ водят срещу Русия в Украйна. САЩ забогатяват а ЕС закъсва яко. Да но така ще слушка още по-добре боса.
24
6
 
15
 
! Отговори
Чичо Сам преди 1 година
Всеки ден на американските пристанища от Европа пристигат разглобени фабрики, вклч. металургични линии, химични инсталации, и т.н. тъй като в Европа вече няма да има металургия и химия. Ако Ви трябват метали и химикали, чичо Сам ще има!
23
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Поразен съм от духа на подчинение на цялата брюкселска сфера на заповедите на НАТО. В името на един атлантизъм от друга епоха европейските лидери наказват своите народи, за да обогатят Чичо Сам, който черпи от конфликта целия просперитет на битуминозните си шисти. Става все по-ясно, че ЕС е само придатък на НАТО. Франция не се държи като велика сила. Ролята на посредник, която трябваше да играе Франция, се играе от Турция. Комисарите в Брюксел са гвардейците на Америка"-Филип дьо Вилие
22
6
 
17
 
! Отговори
Ммда преди 1 година
Европейците ще платят цената на войната на САЩ - плавно потъващо евро, масови фалити на индустрията заради невъзможност на европейските компании да са конкурентни при тези цени. Но няма проблем, така американските компании ще навлязат още повече на европейския пазар, за да печелят още повече. Както винаги уж за демокрация и независимост, но всичко е за пари.
21
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Увеличен е износът на втечнен газ от САЩ за Европа" Кой каза ,че нямало ефект от санкциите срещу Русия ? Ето го ефекта който се търсеше ....
20
14
 
11
 
! Отговори
Георги преди 1 година
Путинчето май яко се обърка със "специалната" операция :)
19
5
 
23
 
! Отговори
Т.Шак преди 1 година
Голяма част от енергоемките германски производства спешно се местят къде? В САЩ, естествено. Германия се деиндустриализира с бясна скорост заради санкциите. Скоро ще са зависими не само политически и военно, но и икономически и всякак от Щатите. Пълен васалитет и упадък.
18
8
 
3
 
! Отговори
Таня преди 1 година
Транспорта оскъпява втечнения газ с около $3-4 долара за тон. Голям праз.