Северна Корея изстреля още две балистични ракети

С тях за последните 12 дни общо стават шест
17
Северна Корея изстреля още две балистични ракети
Снимка: БГНЕС

Северна Корея изстреля днес още две ракети с малък обсег в посока Япония, след като в региона се завърна един самолетоносач на САЩ, а Съветът за сигурност към ООН  бе започнал да обсъжда мерки заради последните ракетни тестове на Пхенян. Това съобщиха южнокорейският генерален щаб и правителството на Япония, цитирани Ройтерс и АП.

С днешните два ракетните тестове на Северна Корея за последните 12 дни стават шест. Една от ракетите бе със среден обсег и прелетя над японска територия, преди да падне в океана.

Дебатите в Съвета за сигурност приключиха без съгласие за следващи стъпки спрямо Пхенян заради нарушаването на поредица резолюции на ръководния орган на ООН. Постоянните членове Русия и Китай заявиха, че съвместните учения на САЩ и Южна Корея в региона са провокирали действията на Северна Корея. Представителите на САЩ и съюзниците им казаха на заседанието, че невъзможността да се постигне единодушие относно рекордния брой изстреляни ракети от КНДР подкопава авторитета на Съвета за сигурност.

В изявление на севернокорейското външно министерство се заклеймява като сериозна заплаха решението на САЩ да върне обратно край Корейския полуостров самолетоносача "Ронълд Рейгън" и съпътстващата го флотилия.

По данни на японското министерство на отбраната двете севернокорейски ракети, изстреляни тази сутрин, са прелетели между 350 и 800 километра при максимална височина 50-100 км, преди да паднат във водата извън японската ексклузивна икономическа зона. Първоначалният анализ е показал, че втората ракета вероятно е била изстреляна в "неправилна" траектория./БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: Северна Кореяракети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
2
 
! Отговори
Чичо преди 1 година
Къде е Посерайдън.
12
5
 
1
 
! Отговори
Jas преди 1 година
До 11: Защото ядрени ракети в ръцете на несменяем и доживотен диктатор са опасност за целия свят. Защото заради глупавото му управление (неговото и на баща му и дядо му) народът му е още във феодализма, не пардон, в робовладелческо време, и измира от глад и болести, докато той си купува през Китай и нарафипени фирми скъпи коли и 25 годишен коняк. Защото вместо да изхарчи пари за подобряването на живота на раята, ги хвърля за ядрена програма а всеки 5-10г. там има гладомор. Затова!
11
2
 
3
 
! Отговори
Ти да видиш! преди 1 година
Политическите лумпели по целият свят се роят и остават езжизнени носени от различни въздушни течения.Пълните им с бръмбари тикви ги правят велики.Доказателства БОЛ!Българиста е в челната десетка от двайсет доказали се безумски ***.
10
1
 
6
 
! Отговори
Равнопосавеност преди 1 година
А защо да нямат право на ракетна технология? САЩ да не би да нямат ракети? Да не би американците да с нещо повече или пък да се държат по-отговорно? Нали Северна Корея е суверенна държава защо някой ще се опитва да и се налага при все, че той самия не е пример за мирна и отговорна държава! Дори пред склерозирал старец който дори за да се качи в самолета си лази предпочитам умишлено очернен лидер на държава в изолация!
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Били изостанали ? Дали са по изостанали от краварските колонии ?
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Северна корея де юре все още във война със сащ, янките отказват да подписват мирен договор. Така че ракети трябва да има, войска също.
7
3
 
10
 
! Отговори
Руския съюзник преди 1 година
Всичките са все едни. Все някакъв външен враг и все глупости
6
7
 
5
 
! Отговори
Инспектор Дюдю преди 1 година
Ракетния човек някой ден сам ще се взриви от много печене.
5
11
 
4
 
! Отговори
До 3 преди 1 година
И си имат типичен африкански диктатор дето управлява пожизнено и трепе опозицията. Ако Русия беше отделена с морета от Европа, горките руснаци и те щяха да бягат със салове и надуваеми лодки.
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия горките все една и съща новина от там. Изстреляли ракета
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Япония този път обявиха ли код кафяво?
2
20
 
12
 
! Отговори
Руснака преди 1 година
Какво казвате русия била развита държава. Ами 90% от това което изнасят русия са газ и нефт. Питам един руснак като сте развита държава 1.с какво дойде тука в кипър с какъв самолет руски Ту или Боинг..?2. Каква кола караш вкъщи руска Лада ли?3. Как ъв руски телефон имаш в джоба си.ХА4. Руски компютър ли имаш вкъщи5. Случайно да имаш руски телевизор.. и така русия е африканска страна която просто има нефт за съжаление има оръжие което в 60% от случаите нито гърми нито лети и е дефектно
1
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето това е проблем, защото за разлика от Русия, която е развита държава в много отношения, тези са държавен концлагер, и ако кими превърти, тогава ще има реална опасност от катаклизми