Папата зове израелци и палестинци да търсят диалог

По думите му насилието "убива бъдещето" и на двете страни
27 ное 2022 21:12, Красимир Ангелов
1
Папата зове израелци и палестинци да търсят диалог
Снимка: БГНЕС

Папа Франциск призова израелските и палестинските власти да положат повече усилия в търсенето на диалог след смъртоносните атентати в Йерусалим и сблъсъци на окупирания Западен бряг наскоро, предаде Ройтерс.

Пред десетките хиляди хора, събрали се на римския площад "Свети Петър" за неделната благословия, Светият отец заяви, че насилието "убива бъдещето" и на двете страни.

Две бомби избухнаха на автобусни спирки в покрайнините на Йерусалим в сряда. При атаката, за която се предполага, че е дело на палестински екстремисти, загина 16-годишно момче, а още най-малко 14 души бяха ранени. Вчера един от ранените, 50-годишен мъж, почина от раните си.

Преди това, във вторник късно вечерта, израелските сили застреляха 16-годишно палестинско момче при сблъсъци в град Наблус, в окупирания от Израел Западен бряг.

Папата спомена и двата случая, определяйки атентатите в Йерусалим като "безчовечни", и изрази тревога от увеличаването на насилието в последните няколко месеца.

"Насилието убива бъдещето, като отнема живота на най-младите и намалява надеждите за мир. Да се помолим за тези млади хора, които загинаха, и за техните семейства, особено за майките им", призова Франциск.

"Надявам се израелските и палестинските власти да вземат по-присърце търсенето на диалог, изграждайки взаимно доверие, без каквото никога няма да има решение за мир в Светите земи", каза още папата.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари