Едуард Сноудън положил клетва за вярност към Русия

Получил руския си паспорт
52
Едуард Сноудън положил клетва за вярност към Русия
Снимка: БГНЕС

Бившият сътрудник на американското разузнаване Едуард Сноудън е положил клетва за вярност към Русия и е получил руския си паспорт, предаде Ройтерс. Сноудън стана известен с разкритията си за мащабите на тайното наблюдение, извършвано от американската Агенция за национална сигурност (АНС).

"Да, той получи паспорта си и положи клетвата", заяви пред руската държавна агенция неговият адвокат Анатолий Кучерена. Самият Сноудън все още не е отговорил на молбата за коментар.

През септември руският президент Владимир Путин даде руско гражданство на 39-годишния Сноудън, който избяга от САЩ, след като изнесе в медиите хиляди секретни файла, доказващи мащабно следене от страна на Вашингтон, включително на съюзници на САЩ.

Защитниците на Едуард Сноудън го възхваляват като съвременен дисидент, който е разкрил размера на американските шпионски дейности. Неговите противници го смятат за предател, който е разкрил тайните методи на западните шпиони за подслушване на неприятелски държави и вражески бойци./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: Едуард Сноудън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Да е жив и здрав преди 1 година
Ако Джулиан Асандж също беше отишъл в Русия щеше да бъде свободен вместо да го местят от затвор в затвор.
31
0
 
0
 
! Отговори
до 40 преди 1 година
Няма да може с "Дарвин " - успя да се размножи със също толкова глупава половинка.Детето им ще има да ги проклина като се осъзнае.
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този винаги го давам за пример на децата, какво може да си направи човек от глупост и наивност. Смени държавната служба в Хавай за Сибирската сатрапия , за да разкрие великата тайна , че правителствата подслушват. Ако беше обратното до сега да е пийнал чайчето или да е паднал от някой прозорец.
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едуард Сноудън разкри колко струват законите на най-демократичната държава в света и как репресивните органи на тая държава си правят каквото си искат (защото това е Правова Държава). Та същата тая правова дъжава отне паспорта и гражданството на Сноудън... ----------- Бг комунистите нарекли се демократи бясно защитават правото на САЩ да прави каквото си иска... И не разбират че Сноудън защитава и техните права.... Ама БГ Ком-Демократ иска да коли и да беси всички които не са по..дло...га на САЩ
28
0
 
0
 
! Отговори
супер преди 1 година
да очаква повиквателна за фронта
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да го мобилизират за да му видят сметката в Украйна
26
0
 
0
 
! Отговори
До троловете преди 1 година
"Чети бе, Лорче!"Георги Коритаров към Лора Танка - дебеланата от Нова , дето се прави на умна. Не е.
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този ще вземе наградата "Дарвин" за най-голям *** на века! Да остарее в разпадащата се империя сигурно е била негова мечта.Честито!
24
0
 
0
 
! Отговори
Влади преди 1 година
СвирКаджия! Имаше навремето един американски ренегат , набеден за певец и актьор Дийн Рид, който емигрира в соцрая. Показваха го като мечка на панаир, живя в ГДР при гдр-ската си съпруга, която като ЩАЗИ агентка си го шпионираше, накрая омерзен от соцрая, го самоудавиха в едно езеро. Ким Филби, Бърджис, Маклейн са примери за пропили се ренегати, останали да живеят в СССР.
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е руски агент. Той е просто един идеалист който случайно попадна в Русия за да се прикачи с полет за Венецуела. Руснаците се възползват сега от цялата работа.
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
просто един предател и мошенник е сноудън
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
някой на тази планета вярва ли че руснаците или китайците не следят и не подслушват всичко каквото могат навсякъде????
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
това е един руски агент които американците със своето великодушие проспаха
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да го амнистира президента на Сащ
18
0
 
0
 
! Отговори
ДжоБаеца преди 1 година
Щом официално съобщават че е положил такава клетва значи не работи за тайните им служби. Тук тия дето работят за тайните им служби е секретно че се полага такава клетва но полагат. Май и военните офицери полагаха такава клетва преди 1990.
17
0
 
0
 
! Отговори
В крайна сметка преди 1 година
Стана ясно,че Сноудън е руски агент и всичко е планирана диверсия...или просто момчето няма изход...или руски паспорт или Вагнер и чук...
16
0
 
0
 
! Отговори
Дон Кикот преди 1 година
Интересно с какво си изкарва прехраната там като не знае грам руски.
15
0
 
0
 
! Отговори
Ива преди 1 година
Сноудън и Асандж са примери за Асюл/Закрила срещу преследване...Но Афганистанци може със самолетите да докараме.. ама един Сноудън или Асандж няма как да докарат до Берлин или Брюксел.... Човешки права - не и за Сноудън - те така е в Запада...
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знаех , че Германия е неприятелска страна според САЩ . Защото последните си я шпионират и подслушват непрекъснато
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
" И да вижда близките само по компютуро ама и т'ва не става 'щот ФБР следят всичко! " - Ти май пропусна смисъла на всичко ...