На фронтовата линия Зеленски се закани: Ще си върнем и Крим

Украинският президент бе на посещение в Донецка област
7 дек 2022 07:00, Нели Христова
198
На фронтовата линия Зеленски се закани: Ще си върнем и Крим
Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски посети войските в източната част на Донецка област, която Русия обявява за своя след фалшив руски референдум.

Районът - особено около град Бахмут - в момента е основният фокус на сраженията, след като украинските сили превзеха Херсон в южната част на страната миналия месец.

Президентът Зеленски я нарече "най-трудният район, който защитава не само изтока, но и цялата ни държава".

Русия и нейните пълномощници контролират части от Донецк от 2014 г. насам.

Но говорейки в Деня на въоръжените сили, г-н Зеленски заяви, че вярва, че Украйна ще си върне всички окупирани от Русия земи, включително Крим.

От много седмици около град Бахмут се водят интензивни боеве, докато Русия се опитва да завземе още територии след поредица от поражения на бойното поле в други части на Украйна.

Британското разузнаване смята, че усилията на Русия там се ръководят от частниата военна групировка "Вагнер груп".

Смята се, че и двете страни са понесли тежки загуби в района. Битката за Бахмут е сравнявана с боевете по време на Първата световна война заради окопите, овъглените дървета и калта, които са се превърнали в характерна черта на пейзажа.

Президентът Зеленски похвали войниците за тяхната смелост и издръжливост във видео, заснето в град Славянск, на около 45 км северозападно от Бахмут. Славянск беше един от първите градове, окупирани от проруските сили през 2014 г., но по-късно беше отвоюван от Украйна.

Кметът на близкия град Донецк, който е под руски контрол, заяви, че украинският обстрел е убил шестима души там във вторник.

Посещението на президента се състоя ден след експлозиите на две летища дълбоко в територията на Русия, за които Москва обвини украинските безпилотни самолети. Снимки, разпространени в интернет, показват силно повреден руски самолет на едно от съоръженията.

За друга експлозия днес в близост до летище в Курска област, която граничи с Украйна, също беше обвинен Киев.

По-късно руският президент Владимир Путин се срещна с висши служители, за да обсъдят "вътрешната сигурност", но други подробности не бяха дадени

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
5
 
15
 
! Отговори
Eric Clapton преди 1 година
Cocaine.Зеленото наркоманче вече е отсвирено.
49
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имам усещането,че скоро ще му ядат житото.Взе да си прескача сянката а всички знаем,че това е невъзможно.А Запада пак заложи на куц кон и сега се чудят,как да се измъкнат и лъжат ли лъжат и мислят,как да се отърват от него и да набедят Русия.Това им е специалитет.Наскоро пак спретнахаедна лъжа с мигрант по които било стреляно от БГ,въпреки,че с просто око се вижда,че това е нарушител на границата а не мигрант.Но има видов ден и той ще е скоро.
48
7
 
18
 
! Отговори
Alek преди 1 година
А този зеленски ще го съдят в последствие самите Украинци, но той ще се скрие при плащачите си ...
47
4
 
10
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Аз пък казвам, че България ще си върне Македония!
46
7
 
18
 
! Отговори
Alek преди 1 година
Ако войната ескалира ще има виновни и това ще са дебеилите от нато и сащ
45
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Историята до тук показва, украинците нанасят удар по руски мост, зеления се пъчи пред камерата, 40 % от Украйна остава без ток. Сега зеления пак се прави на интересен, познайте какво следва?
44
10
 
11
 
! Отговори
Дааам преди 1 година
Около ръбовете на якето и главата така си личи че насаждан образ върху друго видео че е трагично.А даже не съм видео експерт.Сигерно се спукват от смях като го гледат тоя фейк.
43
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Козяшките тролейбуси, *** и всякаква друга па смина от тоя сорт нали вярва на западнитд анализатори? Е, един от тях американски, прит това много известен казва в свой анализ че Украйна няма как да спечели тази война. Защото РАЗКАЗА за войната от страна на западните медии, НАТО и Пентагона коренно се различава от реалността. Само че гореспоменатите индивиди няма да повярват на този анализатор, защото те сасвикнали да вярват само на тов което съвпада с техните представи за нещата.
42
5
 
17
 
! Отговори
Joko преди 1 година
Зильонски, не са решили не са те гръмнали..... Колко пари окрадахте от помощите ?
41
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Военният кореспондент Котенце Z за ситуацията в Маринка: Ние изтласкваме врага в Маринка. Напредъкът е бавен, къща по къща. В идеалния случай остават 4 км за затваряне заедно с индустриалната зона. Укрите са неспособни да издържат на натиска, изтеглиха част от силите си. Съдейки по движението, врагът не разчита особено на дълга защита в останалите квартали. Предстоят решителни събития.
40
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като останат на студено и тъмни, разглезените евроГейци ще излязат на улицата и тогава пред *** правителства ще има два избора->1.Оставка и избори, 2.Стопиране на помощите и премахване на санкциите.
39
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Newsweek: Енергийната инфраструктура на Украйна може да бъде напълно изключена до края на 2022 г., ако ударите продължат. На когото не му харесва, нека свали зе-фюрера си.
38
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как ще върнеш живота на хората, как ще върнеш домовете на хората, как ще върнеш хубавата Украйна, като съсипа всичко за да си напълниш сметките в зелено. Алзността на този шут разказа играта на страната.
37
5
 
18
 
! Отговори
До Бандеровците преди 1 година
Прочетете коментара на анализатора от Уолстрийт Джеймс Ричардс от вчера. Последното му изречение е "Съжалявам, но Русия печели войната" !
36
4
 
13
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Тази война наподобява доста испанската гражданска война преди ВСВ. Всички се месят и си тестват оръжията там преди истинската Война. Трудни времена ни чакат, за съжаление. А и в момента държава нямаме, реално погледнато.
35
7
 
23
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Ще си връщат Крим? Населен 95% с руснаци, които избягаха от Украйна заради тормоз. Тоя изглежда иска безкрайна война. Дали украинците са така навити като него?
34
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Евтина пропаганда на която биха се вързали само пълни мал&&ници. Значи зеления пъпеш не смее да отиде на срещата на Г-20 и разни други международни форуми на високо ниво, и то при положение че проси пари от всички. Ама отишъл в Донбас където в момента се водят най ожесточените сражения. Смееех .
33
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая война няма да свърши скоро. Европа извършва ритуално самоубийство за да ужким-санкционира Путин. Колкото повече продължава, толкова по-зле става. Междувременно харчи милиарди за Украйна. Междувременно населението почва да се изнервя. Ако Путин иска да съсипе Европа, просто трябва да продължи войната.
32
6
 
10
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Най-много Донбас можете да си върнете, Зеленски. Обаче в Крим стъпите ли ония лудите ще ви изтряскат един атом без да му мислят.
31
4
 
11
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Спрете да лъжете, хората четат и руски сайтове. Около Бахмут всеки ден загиват около 200 украинци.