Рекордно търсене на електромобили в Европа

Голям интерес през годината
2 фев 2023 10:00, Росен Стойчев
80
Рекордно търсене на електромобили в Европа
Снимка: БГНЕС/EPA

Търсенето на електромобили достигна нови нива в Европа, съобщи Блумбърг.

Това е в следствие на екологичните програми на ЕС.

Още по темата
Търсенето продължава да се повишава.

Електромобилите с батерии са 12.1% от всички закупени нови автомобили за миналата година. Това е ръст с близо три процента спрямо предходната година.

Информацията е на Европейската асоциация на автомобилните производители. ЕС прие нови решения в сферата.

Обявено е споразумение за забрана на продажбите на нови бензинови коли до дванадесет години. Продажбите на електромобили са се повишили с 28 процента.

Това се дължи на голямото търсене в Германия и рекордното потребление в Норвегия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А това, че моде Y имаше насъбрани поръчки за 12 тирмесичея и се стурпаха в едно, хич не оказа влияние, нали?
38
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Електромобилите с батерии са 12.1% от всички закупени нови автомобили за миналата година." - а защо само 12.1%, нали са много убави, защо не 96%?
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Норвегия на практика им раздава колите и е нормално, да са водещи в листите, макар че, реално са с по-малко население от България. Вкарайте същите схеми и у нас! Защото там, един голф ми излиза, колктоо страндртен модел 3, като се сметнат данъци и паркинги.
36
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Швейцария тази зима спряха електричките от движение защото енергийната система вечер се претоварва когато всички ги включат за зареждане.
35
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ми хайде откога ги чакам тия европейци. Време е да почнат да пращат повече втора ръка обикновени автомобили насам, че е време да сменям е60-ката
34
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 33 - Добре, кажи ми ти, като знаеш? Воията на голфа е далеч по-добра от тази на Дачия, но не мога да кажа, че тройката вози толкова по-удобно, че да си залсужава цента. В интерес на истината, вози малко по-дървено. Не, не е като дачията, но за мен е важно. Защо да дам почти 30 пъти парите? Ускорение от 0 до 100?
33
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Европа неотдавна искаха да спират уличните лампи и витрините на магазините, за да пестели ток. В Европа дават пари на домакинства, ако изключат електроуредите в пикови часове. Какви "електромобили" въобще обсъждаме, извън безбройните им недостатъци? Дори да бяха перфектни, пак са неприложими.
32
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Русия винаги ще карат истински коли с ДВГ а не измислените електрички, и всички световни марки ще запазят производството си на коли с ДВГ за страни като Русия, а европейците ще карат измислените електрички или на велосипеди.
31
0
 
4
 
! Отговори
до 33 преди 1 година
Какво предлага един Голф, дето Дачия го няма?! аххахахахахаха. Наистина ме разсмя! Наистина! Какво предлага един GLS, дето Голфът го няма?!
30
3
 
17
 
! Отговори
До 3 преди 1 година
Покрай една Тесла 5-6 години и я продай да видим колко пари ще и вземеш. Електрическите коли губят себестойност много по-бързо от останалите.
29
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Акио Тойода, главен изпълнителен директор на фирмата, носеща неговото име, наскоро каза пред репортери, че е част от "мълчаливото мнозинство" сред автомобилните производители, които са скептични относно бъдещето на електромобилите. Само си представете как 81 милиона автомобила, които се произвеждат всяка година, ще бъдат заменени с електромобили. Тази планета няма ресурси, за да качи 8 милиарда души на електрически скутери, камо ли на електромобили.
28
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 25 30 - Какво предлага един Голф, дето го няма в една Телсла 3? Голям таблет по средата?
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 22 - Не и в ългаиря, О нее! Ужас!
26
0
 
5
 
! Отговори
до 25 преди 1 година
То и една Дачия ти е 20000лв. нова. Защо да взимаш Голф, не можеш да си избиеш разликата... Мани ги тия МБ, БМВ, Ауди- никога не можеш да избиеш разликата. Мятай се на една Е60ка за 8 палки със сливенска регистрация, дизелче, и си свиркай.
25
2
 
5
 
! Отговори
До 21 преди 1 година
Имаш Тесла и пишеш в Днес???!:))))))
24
0
 
5
 
! Отговори
до 22 преди 1 година
Явно на ски не си ходил в живота си. Без да съм написал долния коментар ти го казвам.
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Навремето когато излязоха мобифоните,Една ''Делта''на ''Бенефон'' нова в магазина струваше 3000 марки или сегашни 3000 евро.Безумна цена 6000 лева за една радиостанция с филтър.Днес има за 5 лева джи ес ем!Сигурен съм,че и с електро колите ще стане така след 20 години.Даже няма да ги купуваме,а ще си викаме някоя по телефона с приложение.Няма и да я караме,ще се кара от спътник с 6 ДЖИ през компютъра!
22
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един Голф е 40 000 лева. Защо да дам 95000 за най-евтината Тесла? 50 години не мога избия разлиакта.
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Влизам с пуканките в коментарите. Викам си- със сигурност някой пич с пари и електрокар е влязъл да се заяжда с всезнайковците, дето пари за ток нямат, ама се изказват за коли по над 100000. Имам пари за електромобил, има си предимства, но няма да си купя. Имам Plugin Hybrid Volvo- страхотна количка. Е, по-бавна е от Tesla де, спор няма. Както и долу пичът ви е казал- да сме всичките с добри доходи да спорим за коли- ок. Ама с 3к заплата в склада както е форумният лаф- не става.
20
2
 
5
 
! Отговори
До 4 преди 1 година
Още по- зле! Това НЕ отменя изхвърлянето на батериите, както и на цялата кола, щоето е още по- зле за природата, умнико!